Ford Focus 2022

Започната от Жоро Петков, 15 Октомври 2021 10:00:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

тока няма акциз ,освен това има нощна тарифа ,за който има условия да си зарежда колата у тях ( гараж да речем ) .. инак на "колонка" - там типично по български фирмата която има най голяма мрежа е наточила едни цени докъм 70 стотинки на киловат за по мощните зарядни ,при 16 кВ/100 среден разход идва по скъпо от дизел :))


ivchotr

Много по-скъпо :D

Май вкараха изискване при пускане в експлоатация на новите жилищни сгради, паркоместата да са пригодни за включване на зарядни станции. Нашето няма такава опция. А пък в кварталите със старите блокове как ще става работата, не знам. Ако зарядните пак ще ги поставят фирми, този транспорт у нас няма да се развие скоро :D

saggy


Жоро Петков

За маслопийваща шкодичка се чака 12 месеца също, но това не е проблем явно. За нов пушещ голфар пак 12 месеца ама и тва не е проблем.
Форд ги уважавам, че си признаха, че не могат да направят 3 цилиндорв 150к.с. да покрива нереалните изисквания на еко талибаните и решиха да не си плащат под масата. Лошото е, че си повярваха и решиха, че са станали премиум марка. Слагат неискани от никого екстри, а предлагат само 2 агрегата - 1 дизел и бензин. Средностатистическия европейски мушмул не се впечатлява от окачване, по-добро от на спортна кола.
Електрифицираме и геефицираме се - това е световната мода.

p.s. Интересното е, че форд готвят мустанг 2023 с механична скоростна кутия. Може би една от последните.

ivchotr

За електрификацията не знам, че там си трябват и ресурси. Обаче гейфикацията е трудно обратим процес в Европа. Старият континент "потъва" както националния ни отбор. Никаква надежда няма за оправяне.

Онзи ден даваха едно филмче за брауновия газ и създателя му българин. Ако рекат, с този газ ДВГ ще живее вечно и ще е по-екологичен дори от електричките. Обаче скоро няма да види бял свят - поне докато успяват да вадят фосилни горива и докато не си върнат средствата, вложени в разработката на електрички. Със съответната огромна печалба, разбира се. Наредили са се гей до гей, с някоя и друга лесбийка за разнообразие. То и курви не останаха вече да ги ева (rofl)  (rofl)  (rofl)

Ozzie

offtopic
Като се отвори дума за Браунов газ, един човечец във Варна произвежда такива генератори, а в друг сервиз ги монтират. Само дето цената е трицифрена и то в горните нива...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

F Focus

Дано не убият човека, защото много велики откриватели са били убити по различни начини, и то с участието на свръх-секретните служби на богати държави! >:(
Чак се учудвам, че на нашенецът Юл Браун(май българското му име е Ивайло Вълчев) му се е разминало(дали всъщност?) и е поживял по-дълго!

saggy

И Фокус като семеен хечбек заминава в историята за съжаление. Дори заводът мислят да продадат. Като цяло индустрията не върви на добре с електрификацията в тези и темпове.
https://dizzyriders.bg/post/10529/ford-pensionira-focus-ot-2025-nyama-da-ima-naslednik

ivchotr

E те това е да ти разкрият фокусите (tooth)
Жалко наистина, макар че доста модели на марката са на онзи свят, а тя си произвежда коли. Скоро да чакаме и некролг на Фиестата, май ::)

Жоро Петков

Обновили са ценовите листи на Фокуса.

мога само да кажа:
боговете сигурно са полудели...


F Focus

#40
Май ни остава единствено да удължим животеца на сегашните добичета...
Относно електричките съм много скептичен, че ще се наложат-проблемите са много и "модата" им ще отмине, залагам на водорода, като гориво на бъдещето.
Тема за размисъл-ако зареждате електричка на "колонка" по пътя (демек плащате тока на борсови цени) колко ще платите и за какъв пробег? Правих сметки и се оказа, че на LPG излиза по-евтино. Взимам предвид "гарантираният" пробег от производителя, който намалявам с около 25% и капацитета на батерията.
Проверете и Вие греша ли, че скоро силно си ударих кратуната, та допускам, че някои настройки са "избягали". :) Подсказвам-разходът на ток при последен чисто електрически модел БМВ е 20 Киловат/часа (според производителя) за 100км. пробег-т.е. за какви пари говорим...?