Форд Куга 2010г. 136к.с. светват Червена снежинка + Ръчната

Започната от Костадин Дафчев, 04 Септември 2021 16:25:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Костадин Дафчев

 :o Здравейте ! От скоро имам следния проблем.Когато колата се кара по дълго извън градско започват да светват периодично едновременно на таблото Червена снежинка и иконата на ръчната спирачка придружени с леко писукане .Дори почва да се рестартира радиото/навигацията/ и да се изключва  и включва за секунди в синхрон с  включването на иконите. За сега само съм проверил кабелите и буксата на датчика  за външната температура ,но всичко е Ок.Някой имал ли е сходен проблем ?Благодаря предварително.


zloster

Колега,
отдавна си писал и няма отговор. Но се ровех в малко по-стари писаници из форума. Попаднах на това: https://fordbg.com/forum/index.php?topic=10517.msg142105#msg142105
Твоята Куга има такава система за управление на зареждането. Проверката на захранващото напрежение в различни режими не е трудно и времеемко.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Костадин Дафчев

Благодаря за идеята ще го замеря.За акумулатор никога не бих се сетил защото пали от раз .А и мизериите ги прави когато загрее добре колата  при по дълго каране.Сега забелязвам ,че като са по ниски външните температури под 25С не е правила тоя номер.Може да се заблуждавам ,но от както е по хладно всичко е ок.И още нещо ме съмнява,което се сетих в последствие.Седмица преди да почнат проблемите карах колата на вътрешно пране и доста време стоеше влажно в купето.Дано да не е от това ,че окислени от влага връзки трудно се откриват .Благодаря пак за идеята  ще измеря заряда на акумулатора все пак.