Проблем с централното заключване

Започната от petmm, 31 Март 2021 08:45:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petmm

Здравейте, от известно време вратите започнаха да се заключват и отключват самоволно. Оставям я вечер заключена сутрин отключена, през деня се заключва, в движение се отключва и заключва по няколко пъти и лошото е, че го прави напълно произволно и не знам от къде да тръгна да гледам. Колата е фокус мк2


ivchotr

С дистанционното ли я заключваш или механично с ключа през ключалката?

Общ проблем може да е бравата на шофьорската врата. При износване или попаднала вода в нея се получават подобни аномалии. Окабеляването между модула и отделните брави също може да създава подобен проблем.

petmm

И с ключа и с дистанционното, с дистанционното понякога отключва и веднага заключва или обратното по няколко пъти докато захапе. Днес свалях шофьорската брава, разглобих я до ел. частта и всичко беше уж добре. Само нямах мултицет подръка да измеря бутоните, но при свързването са с буксата всичко работеше коректно.

ivchotr

На мен това със заключване и веднага отключване, ми се е случвало на друга кола, когато е било много студено и бравата е замръзнала. В това число и всички видове рейки и щеки по привода към лостчетата за ръчно заключване.

Огледай и другите брави. Пробвай ги при отворени врати как работят.

petmm

И така, проблема май се разреши, двете предни врати се разглобиха, бравите на съставни части, обилно напръсках механиката със смазка и грес където трябва, ел. връзки с контактен спрей. откачане на модула с бушоните и там с контактен спрей. Имам съмнение, че точно една от буксите на модула е правила проблем,точно над краката на пасажера и да е била разбутана с крак.

locke

Тези брави не са ли капсуловани, как успя да ги разглобиш? Иначе съм чел че проблема е от микроключета в бравата

petmm

Не са, на болчета е всичко,само ключетата имат гумени уплътнения и са заляти изводите със смола.