Нов собственик Ford Focus 1,6 бензин 115 к.с. Мк2,5 2009г.

Започната от zz_stefanov, 19 Август 2020 22:29:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

zz_stefanov

Здравейте,
Откакто съм регистриран тук съм горд собственик на този Ford Focus 1,6 бензин 115 к.с. Мк2,5 2009г.

Колата е нова за мен. Форд не бях карал никога.
Състоянието и е притеснително добро, като за 11 годишна кола на 130000 км. В салона няма драскотина и ожулване на нито един бутон нито по таблото, уредбата климатроника, нито по вратите. Като, че да са подменили всичко с някакъв реновиращ кит. :)
За разлика от горното, предното стъкло беше силно надрано от чистачки и песъчинки. Приличаше на грамофонна плоча, има и доста малки язвички от удари. Вечер беше много трудно да се кара. На предното стъкло се появяваха от насрещните светлини огромни светлинни мечове по цялата му височина. Днес го шлайфах с цериев оксид и го пробвах вечерта. Резултата е много добър въпреки че още има какво да се желае. Не посегнах да сменям стъклото защото е с нагревател и е много скъпо.
Знам, че цвета е рисков за внесена кола от Италия (там такситата са бели), но мисля че не е била такси :) .
Това е вече моят цвят в жегите от две коли насам. Бялата кола е видимо по малко загрята от слънцето.
На фона на турбинираните комънрейл дизели, дето съм карал до сега, тази кола не ми е пъргава. Четох тук из форума и потвърждавам мнението, че в града е добре, на магистрала набира бавно. Икономична скорост около 110, от там нагоре дига много разхода.
За сега мисля да не я газифицирам. Очертава ми се 10-12хил. км/год.

Возията на форда е много по добра от Шкода Рапид, която шофирах доскоро и за която в сервиза ми казаха, че окачването и амортисьорите са си ОК.



Mondeicho

Със здраве да си я караш и много безаварийни. За спокойно шофиране си е добре, иначе с комънрейла има осезаема разлика като вървеж  (tooth).
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Alexi

бяло комби от Италия на 130к км за 11г ,тя си е уникат тая колица  (tooth) бих сменил веднага ангренажния ремък

zz_stefanov

Благодаря,
Вече всичко е сменено, прелято и долято.

saggy

Честито и от мен! Колата изглежда много добре. Като гледам интериорът, джантите и подгрева на предното стъкло, изглежда е Титаниум версията. Комбито е готино, че има много място отзад. Това че не е пъргава на магистрала не е голям проблем, пак върви прилично и харчи 7 до 130км/ч. Има ли круз-контрол?

Pyrhel

Честита и безаварийно, дано да слуша. И според мен за 10к км годишно не си струва инвестицията и потенциалните главоболията с газта.
По повод белите коли - след няколко светли сега съм с черна и повече не бих карал такава, освен ако не е неустоима оферта. За мен се оказа най-неудачният цвят.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

zz_stefanov

#6
Благодаря,
Няма круиз контрол. Воланът е гол. Има климатроник, дистационно на радиото на кормилната колона, 4 ел стъкла, ел. огледала, димируемо огледало за задно виждане, предеен подгрев, който не знам още дали работи. Фаровете са обикновени. Блутут и USB на уредбата.
Осветление на краката на пасажера и водача, което щеше да е по добре да го бяха сложили на вратата за да свети навън когато е отворена.
За цвета, минал съм през тъмносин почти черен сценик и вече ги избягвам тъмните.  :)

Мишо

Честито и от мен. Много е хубав Фокуса, желая само гориво да сипваш, безаварийно каране и на повече почивки да те води колата. Имаш също и автоматични фарове и чистачки.

vova

Честито и безаварийно.И моята като я взех се шашнах-имаше на малко места изтрито протрито.Викам нещо не е в ред.При ваген групата там е обратно,основна видима болка им е.Имаш мн хубава екстра за подгрев на предното стъкло.Ако и стъклата ти лилавеят на слънце още по-добре.
Преди време и аз си виках форд-абсолютно не.Но явно човек се променя.Фокусите са стабилни на пътя сякаш.Ако го погледнеш от горе е малко като торпедо-отпред е по-широка отзад тясна.Твърдо окачване.Говорим за сектора нормални коли.Абе горе долу удобна кола за малко пари.И за жалост малко звукоизолация...