Почистване на волана

Започната от saggy, 13 Юли 2020 15:33:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

saggy

Здравейте! От известно време се чудя с какво да почистя кожения волан.  Освен с кърпа и вода последно пробвах с препарат за кожена тапицерия на Motip Leather Conditioner, но ефектът не беше добър. На здравата кожа нямаше проблем, но където беше леко захабена падна част от останалото покритие.  Споделете с какви техники и препарати поддържате волана.


Pyrhel

На Приуса го избърсах го с препарат за кожени седалки и му разказах играта - падна му черното покритие и където го пече слънцето отгоре се напука, а отдолу почна да пуска ЗЕЛЕНА боя като са ми мокри ръцете. Вече с каквото и да го избърша става все по-голямо лайно. Може би е смотана обработка на кожата при мен (естествена е на волана), но внимавай. На Форда беше много твърда кожа и нямаше проблем с каквото и да го бърша, но вече вероятно няма да рискувам (tooth)

За да я продам сега трябва да претапицирам волана заради тая глупост (headbang)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

saggy

Поради тази причина търся някакъв ефикасен начин хем да почистя, хем да не изтъркам волана.
Един познат каза, че добре се чисти с бебешко мляко, но не съм го пробвал. Сега имам една пълна опаковка Мотип, която няма повече да ползвам :)

jo_jo

аз с мокри бебешки кърпи го чистя, засега се държи. Има малко надрано от циповете на едно кожено яке, но не е ставал по-зле от кърпичките.

zloster

Аз като бях поръчвал от Германия масло Равенол/Ravenol бяха добавили като комплимент чистещи мокри кърпички. Едните са кърпички специално за почистване и освежаване на кожи. Нямам никакви оплаквания от тях. Това е голям комплимент за тях - познати ми казват, че съм голямо мрънкало и вечно недоволен, аз им отвръщам, че просто имам високи критерии за нещата.

Вторите са за пластмаса с антистатичен ефект - най-им харесвах свойството, че не седеше лъскаво след като се почистеше с тях. В автомивките не знам с какви "професионални" препарати чистеха, но след това винаги ме дразнеше как лъщи пластмасата.

Гледам, че предлагат и течен препарат специално за почистване на кожа, но не съм го ползвал. Засичал съм, че тези предлагат продуктите на Равенол в София. Нямам представа какво имат на склад.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

saggy

Ще взема да пробвам някой от горните варианти и ще се види. Кърпичките на Равенол са добър вариант, защото подхранват кожата. Виждал съм сходни на Turtle, но не съм се зачитал.
Благодаря за мненията!  (race)

exclusiveremix

Аз го чистя с APC (All Purpose Cleaner) и с  четка разтърквам навсякъде.После с микрофибърна кърпа обирам.Правя го често.. в годината поне 2-3 пъти.Другия вариант е да се купи Leather Cleaner и да се действа по горе описания начин.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White