Търся: Регулатор налягане гориво - нов или втора ръка

Започната от Balygata, 10 Декември 2019 22:57:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Balygata

Здравейте колеги,

Карам форд мондео от 2001 година, МК3, BY4, 107кw газ/бензин и се опитвам да намеря Регулатор налягане гориво.

Майстора ми изпрати следната снимка

Не я намерих при нито един магазин нито онлайн нито на място. Отправихме запитване към форд и излезе, че тази част струва една шапка пари.

По чуждестранни сайтове не успях да намеря подобно нещо някой да продава.

Обръщам се към вас за помощ. Ако познавате някой, който продава на части подобно мондео и има работещ регулатор или имате сходен опит като моя да ме насочите към място, от където мога да поръчам тази част на по-разумни цени.


Pyrhel

Странна част за дефектиране - вътре има клапан с пружина... Какви са проблемът или симптомите?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

zloster

Внимание: долните данни изглежда не са верни, защото не се засичат със снимката на колегата. Подробности две мнения по-долу.

Търсачките (Гугъл и т.н.) също не искат да дават каквито и да е резултати за това търсене. Хем по ФИНИС/FINIS номерът търся.
Ако не съм объркал проверката, номерът на детайла е: 4458695, инженерен код 3L2E-9F775-AA (или 3L2E9F775AA). Тези букви и цифри би трябвало да са гравирани на самия детайл.
Първото изображение е от каталога за Мондео мк3, второто от каталога за 1,6 бензин Фокус Мк3. Този детайл се среща и на малките бензинови двигатели 1,4 и 1,6 Фокус Мк2 и Мк2.5 (освежен, фейслифт) - задължително от вариант с пластмасова рейка.
Те всичките са с горивна рейка без тръби за връщане на горивото в резервоара (обратно гориво).

С толкова избор би трябвало да може да се намери втора ръка лесно и бързо. Цената преди година и половина на подобни детайли тук в България не ми хареса - от Великобритания се снабдих с пластмасова рейка, 4 бензинови дюзи/разпръсквачи и този успокоител/демпфер/клапан за регулиране на налягането на 100 хил. км от Фокус Мк3 1,6 бензин. Всичкото за 50 лв. с евтините куриери. Разбира се и с ясното съзнание, че мога да изгоря с тези пари с прилична вероятност.

Написал си, че си от Варна. Ако имаш проблеми с намирането втора ръка, пиши да потърся къде съм я прибрал рейката с този клапан. Мен не ми трябва.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

ivchotr

Аз пък попаднах без особени трудности на ТОВА Не изглежда съвсем същия като на снимката, ама и каква е гаранцията, че този на снимката е оригинален? Зададох това, което колегата е посочил като данни за модела.


Balygata

Благодаря за отговорите.

zloster Да, от Варна съм. Моля те изпрати ми снимка на това, което имаш.

Pyrhel до колкото разбрах пропуска по няколко капки бензин през този регулатор. Заради това понякога при палене колата звучи все едно пали на 3 цилиндъра.

ivchotr последвах линка, но излиза съобщение че тази част я нямат в наличност.

ivchotr

Преди го нямаше. Както и да е. Копваш заглавието на страницата и го пускаш в търсачката. Излизат разни подобни. Предполагам, че и за други модели ще пасне при теб, така че можеш да го търсиш и по ТТДанни.

zloster

@Balygata
Сега загледах снимката ти. Не е при теб този детайл. При теб има допълнителна тръбичка, която излиза от самия цилиндричен успокоител/демпфер. При мен елемента от Фокус 3 няма такава тръбичка. Има следните маркировки - "0 280 161 515" Бош номер и логото им, също и инженерен код "1X4E-9F775-AA". Тъпото е, че в момента онлайн каталога на Бош е спрян - изкача в кеша на Гугъл, но там не мога да видя съвместимите номера по каталога на Форд (FINIS).
Някъде нещо съм объркал - вкарай в горния сайт твоя VIN/ИНА и виж какво ще ти даде. Има още няколко подобни онлайн каталози - потърси в тях какво ще ти каже. Описвал съм ги някъде из форума.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Alexi

ако си на газ бъди 100% сигурен че не ти е това проблема... вече си с тръгнали инжектори и с клапани за регулиране + още неща зависи колко км е карана на газ

ivchotr

Ние затърсихме регулатора, а колегата наистина не каза какво прави колата, че се е стигнало до него.

Balygata

zloster шанс. Колкото до онлайн магазините и каталозите вече съм минал през български и международни такива. Даже разбрах от това търсене, че в Амазон също се продават части и можеш да търсиш марка и модел на колата. Уви това, което намерих не отговаря на това, което ми трябва.

ivchotr като търся със заглавието излизат други клапани и регулатори, но не и точно този, който съм показал на снимката.

Колкото до проблема. При палене колата пали все едно на 3 цилиндъра и според майстора причината е, че този регулатор налягане гориво пропуска по една, две капки бензин. Оправя се след като малко и се даде газ. Само това е проблема за момента, който ме тормозеше.

Alexi На газ съм, но за кое да съм 100% сигурен че не е проблема - регулатор налягане гориво ли? Защо мислиш, че са ми тръгнали инжектори и клапани за регулиране?  Колата е карана близо 20 000 км на газ. Газовото е все още гаранционно.


ivchotr

Ако работи на бедна смес с газта, клапаните заминават бързо. Ако не работи на бензин, се спичат бензиновите инжектори.

fena7

Здравейте колеги, искам да разбутам малко темата.
Та интересно ми е какво направихте с клапана, успяхте ли да намерите алтернатива? Аз също имам проблеми с него, въпроса е че не изкарах късмет и с втория който купих (беше употребяван). Проблема го установих като при махането на вакум маркуча влизащ в него изтече бензин. До колкото знам от там не трябва да излиза бензин. Като изключим това че установих изтичане на бензин от маркуча, колата ми която я карам от над 3 години, на бензин никога не е работила както трябва. Винаги се давеше при ниските обороти. Никакви диагностики не засякоха проблема. След като започнах да карам колата на газ всичко си тръгна както трябва. Проблема е изключително неприятен, особено зимата докато ми загрее колата тя се кара на бензин.
Та исках да разбера дали има вариант да се сложи някаква алтернатива но нова, която да не къса джобовете понеже цената е около 200 лв.
Благодаря ви предварително.