transit connect 1.8 tdci не загрява, след 2 сменени термостата

Започната от A.Maystorov, 08 Януари 2019 15:08:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

A.Maystorov

Здравейте колеги, моята баничарка е вече с втори сменен термостат и все така не ще да загрява. Катеря ли баири няма проблем, но щом започна да спускам веднага изстива, температурата пада извън скалата и веднага се усеща и в парното, а за разхода на гориво направо не ми се говори :-X. Градско същия проблем, рядко стига до 90°. Единствено вдига температура когато има постоянно подаване на газ (по магистралата например). Ако някой се е сблъсквал с този проблем моля за съвети.


ivchotr

Освен да нацелваш все смотани термостати при смените, друга причина не виждам. За да не ще да загрява, очевидно термостатът не затваря.

Alexi

с тоя модел няма оправия ,всичките ни служебни бяха така карахме ги с шапки и ръкавици .. смяната им с Дачия реши проблема

hotblooded

Това не загрява, особено зимно време....  На предишна работа имахме 6 такива, зимата ги мразехме всички.

A.Maystorov

Не мисля, че съм чак такъв карък все дефектни термостати да нацелвам от някъде другаде мисля ще е проблема, но за сега не успявам да открия причината. Все си мисля, че има начин да се реши проблема, не ми е толкова до носенето на шапка и ръкавици, а за разхода на гориво.

Alexi

няма оправия .. колегата се заяде с тоя проблем ,по гаранция му сменяха 3-4 термостата ( оригинални ) и разни други чарколи вече не ги помня .. ако няма печка парно няма да имаш ( а то явно няма )

hotblooded

Нищо им няма на термостатите, просто тоя мотор не може да стопли колата.

A.Maystorov

Еми доста тъпо от страна на форд :-[ 2006 година да си караш колата с кожуха... нямам думи

Alexi

за твое успокоение модела се произвежда до 2014 някъде ,и си е все така :))

Pyrhel

Ако отпред се запуши решетката няма ли разлика?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


hotblooded

Пробвано, няма кой знае какъв ефект на дълъг път

A.Maystorov


Alexi

с тази проба внимателно ,че на една друга кола дето и тя нямаше парно го направихме и зимата при -10 на баира на Шереметя капачката на разширителния съд хвръкна като тапа на шампанско ,и повече не я намерихме заедно с повечето антифриз :)

ivchotr

Москвичът ми имаше жалузи, които се управляваха с жило от купето. Като започне да вдига температура, бутваш ръчката и леко ги отваряш. Нещо такова може да се направи и с баничарката. Даже може и да се електронизира, ако има кой да се занимава.