Правата на КАТ-аджиите

Започната от Pyrhel, 19 Септември 2012 14:34:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

  Всичко ново е добре забравено старо. Навремето Богомил Бонев беше издал такава заповед - да не се спират коли които не извършват нарушение. Само че как без да спират ще хващат разни тарикати които карат без ГО, или с изтекла винетка, или без книжка, или с просрочени една камара актове, как ще извършват проверки за алкохол?


PcMan

Цитат на: technics.audio в 23 Октомври 2012 14:21:51
Дочух,че щял да навлиза закон,катаджиите да нямат право да те спират САМО за проверка,а само и единствено когато си в нарушение.Някой знае ли дали ще влиза в сила и дали е вярно това,което съм чул?
В америка е така, но това е страна в която като влеза в walmart е нормално на входя в дясно да има огромна стена със снимки на изчезнали деца (не че има връзка с темата), но ме разбрахте, там е.. хем не те спират на пътя ей така и хем живееш в свободна държава, а всъщност е доста по-голям затвор от тук. По-добре да си ни проверяват редовно, онзи ден си карам из Ловеч и аха в супер умряла вечер супер умрял трафик(няма такъв на най-голям булевард) бяха спряли подозрителен стар espace точно както мен час преди това на същото място за проверка ей така и хоп гледам арестувани всичките наредени на стената.

Danchev

#32
Едно е да правиш някакво впечатление ... съвсем друго е да са спрели в пресечката или в храста и да изкачат като нинджи :D
How about a magic trick?

viksata

За мен трябва да си има нон стоп наблюдение, за да има ред трябва да има и контрол!

Ако го няма българина ще си позволява много по често да не си плаща гражданската, да не минава преглед или да кара след употребата на алкохол!



"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

tropper

Цитат на: viksata в 24 Октомври 2012 08:44:11
...Ако го няма българина ще си позволява много по често да не си плаща гражданската, да не минава преглед или да кара след употребата на алкохол!
И ако първите две са технически решими (с "електронни" винетни стикери и прочие), то за алкохола е трудно да се въведе автоматизирана проверка.  (thup)

А колкото до това да нямат право да ни спират, ако няма нарушение - ами нали се сещате че с 5см да застъпиш маркировката при завой и вече си в нарушение ;) В 99% от случаите и ние не сме абсолютно изрядни. То понякога е и невъзможно... Та и при такава формулировка причини и начини ще се намерят.

За мен най-добрия начин е въвеждането на максимално автоматизирана система - камери и други системи - и дирекния контакт полиция-нарушител да се сведе до минимум - само когато наистина има опасност. Тогава:
1) корупцията ще намалее
2) хазната ще влизат повече пари от глоби
3) разходите на МВР ще са по-малки
4) хората ще спазват по-стриктно закона, т.к. ако на полицая можеш да бутнеш 10-20-50лв, то на "камерата" е по-трудно, защото вече са те видели 4-5 човека
... и т.н. ....
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Alexi

Много са чувствителни на тема криене .. наскоро като ме спряха ( за превишена скорост естествено ) им викам - какво сте се скрили тука като партизани .. - Господине ,ние не се крием ! :))
Относно автоматизирането - то е в ход .. мобилните радари от стария тип "ко прайм сега " отпадат и мисля от догодина вече няма да ги има .. ще има мобилни с камера и памет там няма как да дадеш на ръка както и стационарните ще се увеличат доста

hotblooded

 Alexi то и местата където залагат мобилните камери са от партизанско по партизанско.  А на места където има концентрация на ПТП ги няма.

P.Kostadinov

Ще има да се катерят по дърветата да ги опасват с кабелаци  ;D
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

PcMan

#38
Оставете стационарните камери, по-кофти е новото оборудване в някои патрулки - взимаш завоя с 100, табелката 50 си я пропуснал (2 ленти на околовръстното, нов асфалт, слънце пече, разклона на 400метра от знака - да не би да откаже хидравликата на спирачките ни, нали), патрулката с/у теб но.. не те спира защото вече са те снимали автоматично с оборудването вътре. Така хем няма корупция, хем не можеш да научиш всички стационарни камери, защото не е стационарна очевидно. Хитро. Има много хитри места където ще щракат наред. Кой разбрал, кой ще разбере по пощата.

Y_Stoyanov

Цитат на: Pyrhel в 19 Септември 2012 15:01:35
Мне, взех един завой с вратите, а не го видях. Пита ме с какъв мотор е и казах 1.3 карб, тогава беше "я отваряй предния капак".

Добре, какво гледа, след като на малкия талон няма нито номер на двигателя, нито обема му?


И мен един път ме спряха така, след метла без да видя куката, и ми цитира че "маневра десен завой се извършва в най-дясната възможна лента" и ме пита какво пратя в 3 ленти едновременно, аз просто му казах че имаше дупка и се опитах да я заобиколя, а и освен това си бях сам в кръстовището.
Погледна ми документите и ме пусна  (happy)
Двигателя каза на кутията "аз съм до тук" !


Krum

А бе не си е работа да се ядем с органите винаги шофьора го отнася. Не се сещам за никой да си е носил пожарогасителя за заверка :) (то май има и такива дето не се заверяват всяка година) Но мен точно за това ме проверява скоро един младеж с фуражка на Свилен град ама се зададе ТИР и ме изгони с предупреждение ;D

supertorr

Цитат на: Krum в 11 Ноември 2012 20:03:52
Не се сещам за никой да си е носил пожарогасителя за заверка :)
Има даже и тук във форума;)

Иван Вълков

Мъхъ цяля тема за пожарогасители и заверки.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

pantata

Абе тия в Димитровград са полудели, наредили са конуси, сложили са табелка КПП Полиция и отбиват по 10 до 15 коли едновременно и се започва, габарити, габарит за мъгла, къси-дълги, мигачи, аварийни, чистачки, пръскалки за чистачки, мерят грайфера на гумите и още куп глупости, по 10 минути те проверяват :))

Krum

акция светлини всяка година в началото на зимния сезон я има

supertorr

Това е! Така ще бъде по Холандски модел- спират поредица от коли и атака...

P.Kostadinov

Аз ли не съм забелязал или просто във Варна такива чудесии няма  :-[
Иначе голям майтап ще да е.. я вади тази линийка тука да мерим грайфера  :D
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

hotblooded

В интерес на истината - във Варна са се заяждали за какво ли не, но грайфер на гумите не са ми мерили....