Ти да видиш! Сервизна акция - ниско налягане на маслото при 1,0 Ecoboost

Започната от To4kata, 11 Януари 2024 20:04:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.



Ozzie

Това май важи само за USA и за автомобили оборудвани с автоматик със шест скорости

Цитат...recall includes the following cars:

26,041 units of the Focus built between March 24, 2015, and May 4, 2018.
113,689 units of the EcoSport built between April 3, 2017, and October 12, 2021.
That's a total of 139,730 vehicles on the American market

they're all powered by the turbocharged, 1.0-liter three-cylinder EcoBoost engine and equipped with a six-speed automatic transmission.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

На мен ми е интересно дали този гений, дето е измислил тази глупост с ремъка в маслена баня, вече е наврян на кучето в гъза. Щото, ако не е, излиза, че тези от Форд са чиста проба мазохисти, дето си плащат да им е гадно.

Няколко пъти пускам лаф за ремъците в масло на познати механици, които се занимават с по-сериозна техника от тези недоразумения на Форд и реакцията винаги е от рода на:
- Ама как ремък в масло, бе?!? Нали ще се скапе за отрицателно време!

Само гейчето от Форд явно не е било наясно с тази особеност на ремъците :D

To4kata

Цитат на: Ozzie в 11 Януари 2024 20:15:11Това май важи само за USA и за автомобили оборудвани с автоматик със шест скорости


Това не съм забелязъл, но понеже знам, че е масов проблем вкл. и в Европа реших, че касае и нас евентуално. Всъщност някъде ми се мерна в текста, че май собственици са завели искове срещу Форд и явно в Щатите това е проработило!

saggy

Ами Точка, прати един мейл към Мото-Пфое да видиш дали там има някакво раздвижване. Става въпрос за рамото на обтегача на маслената помпа, която отново се върти от ремък в масло (какво да е друго при тази генерация Форд). Тук се съмнявам да направят някаква сервизна акция, щото не съм чул в БГ да ги правят, но все пак провери. Дали обтегачът е същият като при американция - кой да ти каже?

ivchotr

Всъщност в текста за сервизната акция освен за проблема с обтегача, става въпрос и за и повреда заради самия ремък, който се разкашква и губи зъби (...and/or the oil pump drive belt material may degrade and lose teeth). А заради загубата на зъби, макар и да не е споменато, се срива задвижването на помпата и оттам се ройва целият двигател.

To4kata

Всъщност, сега като се замисля наистина при колите с автоматични скорости май се монтираше и различна маслена помпа, но това не променя много крайния резултат ...

ivkata

Цитат на: saggy в 11 Януари 2024 20:41:58Тук се съмнявам да направят някаква сервизна акция, щото не съм чул в БГ да ги правят,
[/quo
Карах Форд Ц макс 1,6 екобуст, 2013 6 години . По сервизна акция ми смениха охладителна инсталация на четвъртата година и съединител след гаранция пак по сервизна акция. Обслужвах колата в Мото Пфое Люлин и те ме търсеха за тези акции. Колата е купена от тях.

saggy


ivchotr



F Focus

Скромното ми мнение е, че докато собствениците на проблемния модел (модели) на Форд не подадат колективен иск в Европейският Съд-не в нашенския тотално корумпиран няма да има сервизна акция.
За протокола моля, който е наясно да сподели какви фордаци с Екобуст двигатели се продават в щатите, щото съм останал с впечатление, че хАмериканските фордове нямат нищичко общо с европейските, като купета и двигатели, а в случая май са си баш същите?