Последни публикации

#1
Focus / C-Max / Re: Свещи за Фокус МК2 1.8 125...
Последна публикация saggy - Днес в 14:13:55
Аз сложих иридиеви преди 20-30хил км поради причината, че с обикновени изкарваше 30-40хил км макс и почваше да придърпват при ускорение. Сега ще видим колко ще изкарат иридиевите на Денсо.
#2
Focus / C-Max / Re: Свещи за Фокус МК2 1.8 125...
Последна публикация ivchotr - Днес в 10:55:52
Предишните свещи на дръгела ги сложих малко след като го купих през есента на 2015 г. и ги смених миналата пролет. Бяха обикновени NGK, ако не бъркам, и изкараха над 80 000 км пробег. Не съм имал проблеми с палене при каквито и да било атмосферни условия, както и с динамиката на колата. Купих ги от един магазин в Горубляне, в който влизах за пръв път. Един приятел ме заведе там, защото ползва не малка отстъпка, а трябваше да взема и кабели за свещите. И понеже никога не отказвам отстъпки, ги взех от там без да се замислям :D След свалянето им се видя, че бяха чисти, с малко повишен просвет между електродите. Новите са Беру, ако не ме лъже паметта. И с тях нямам проблеми. Любимите ми са Шампион, защото са по около 7 лв. бройката, ама нямах под ръка такива, когато сменях NGK-ките.
Не мога да разбера какво е това втелясване със свещите. Ще рече човек, че карате Бугатита, а не тези кочини. 

Цитат на: ADiDimitrov в Днес в 09:59:41Като отидеш в магазина и дадеш рамата, програмата изкарва иридиеви за тоя мотор?!!! Що така незнам  (rofl)  (rofl)  вие кат искате и църковни сложете, може и да върви с тях  :-\

Щото още като са го правили явно са знаели, че ще яде масло както кит - планктон.
#3
Focus / C-Max / Re: Свещи за Фокус МК2 1.8 125...
Последна публикация ADiDimitrov - Днес в 09:59:41
Като отидеш в магазина и дадеш рамата, програмата изкарва иридиеви за тоя мотор?!!! Що така незнам  (rofl)  (rofl)  вие кат искате и църковни сложете, може и да върви с тях  :-\
#4
Focus / C-Max / Re: Свещи за Фокус МК2 1.8 125...
Последна публикация F Focus - Днес в 09:42:57
Цитат на: saggy в Вчера в 23:46:52Колко реални километри им давате на иридиевите свещи?

100Х. км. Руснаците показват снимки на иридиеви свещи на над 130Х. км., които са си ок.
Искрата от иридиева свещ е по-концентрирана, което подобрява работата на двигателя и намалява, макар и малко разхода, като и двигателят е по-пъргав през целият дълъг живот на свещта.
Всеки е в правото си, разбира се какви свещи да слага.
#5
Focus / C-Max / Re: Свещи за Фокус МК2 1.8 125...
Последна публикация ivchotr - Днес в 00:00:30
Казват, че изкарват два пъти повече от обикновени свещи. Ама и цената им е 3 - 4 пъти по-висока. Лично аз не виждам никакъв смисъл от тях и затова си карам с обикновени. Когато двигателят е изправен, обикновените свещи също дават добра искра. С иридиевите свещи ремонт не се прави.
#6
Focus / C-Max / Re: Свещи за Фокус МК2 1.8 125...
Последна публикация saggy - Вчера в 23:46:52
Колко реални километри им давате на иридиевите свещи?
#7
Focus / C-Max / Re: Свещи за Фокус МК2 1.8 125...
Последна публикация ivchotr - Вчера в 20:39:57
Всички свещи се самопочистват. Кои го правят по-добре при изтормозен двигател е друга тема. За да се самопочистват по-добре, е нужно да са с правилното температурно число. Това важи и за коректната работа на двигателя, разбира се. Kато стана въпрос за топлинното число на препоръчваните от производителя свещи, ако последните са склонни да се мокрят, се сменят с такива с едно число надолу. Ако пък прегряват, се сменят с такива с едно число нагоре. Примерно стандартната е 8-ца, но се мокри - сменя се със 7-ца. Ако прегрява, се сменя с 9-ка.
#8
Focus / C-Max / Re: Свещи за Фокус МК2 1.8 125...
Последна публикация F Focus - Вчера в 18:45:32
Да допълня темата за свещите-наскоро зяпах какво-що казват руснаците за едно-друго и изрично се подчерта, че само иридиевите свещи се самопочистват от нагари при що-годе високи обороти, като имаше и доста снимки на различни свещи на двигатели с повишен разход на масло, като разликата е потресаваща. Вероятно заради това моите свещи бяха прилично чисти след 30Х км. пробег, въпреки апетита на двигателя към маслото.
#9
Focus / C-Max / Re: Фокус-2 1.8 Дуратек гасне ...
Последна публикация dragozow - Вчера в 13:35:51
Няколко са, прегледай ги, при мен беше тази пред бобините и свещите, вертикално седи маркуча.
#10
Focus / C-Max / Re: Фокус-2 1.8 Дуратек гасне ...
Последна публикация Bizu - 26 Март 2024 23:19:13
За коя по-точно вакуум връзка става дума?