Ford Focus 1.6 74kw 2011

Започната от Soura, 17 Декември 2016 10:19:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Soura

Здравейте на всички. Първо искам да ви кажа, че намирам форума за много интересен и полезен. Надявам се и аз да допринеса дори и малко.

След дълго лутане и минаваме пред много варианти - VW, Skoda, Mazda, Subaru от Германия, Швейцария, такава от натурален германец първи собственик  ;D https://www.ebay-kleinanzeigen.de/ (нов внос...преди карах Focus 1.8tddi който в момента е на над 350 к и бях решил да разнообразя, но уви съдбата си знае работата  :D В крайна сметка, май месец, отидох до Мото Пфое да видя едно Мондео 2009 2.0 бензин уж на 80 000 км ! Звучи супер, но реално колата (която беше в сервиза) се оказа внесена от Румъния понеже няма достатъчно Мондеота в България а има търсене. Не беше титаниум, но не съм и търсил други екстри освен климатик и ESP. Проблема беше, че конзолата където е ръчната спирачки между двете предни седалки беше зверски надраскана...сякаш някой е търкалял колата поне 200 к и си е хвърлял ключовете....Попитах момчето на реални км ли е а той ми казва.."еми от Румъния е..би трябвало" Мислех да се отказам от порената идея, но разгледах наличните автомобили и не можах да повярвам, когато видях фокусче на реални 35 к върнато от лизинг, че и лъскаво  :o . Никога не съм си мислил, че ще карам кола на по-малко от 100 - 150 к (превъртени най-вероятно). Беше любов от пръв поглед ... прежалих по-солената цена и вече  за почти 10 000 км съм сменял само гуми,а маслото и  филтрите  ги смениха за тяхна сметка в Мото Пфое.

   Засега съм много доволен от фикусчето макар, че е само 74 kw върви прилично ако се натиска повече.  На Тракия при средна скорост (160 - 170) на борда 165 км ( занулих го в движение) ми даде 10 л / 100 А95 . Изключително е стабилна ( не случайно в нета пишат, че окачването на фокус е от най-доброто в класа му). Не се усеща разлика в поведението при 160 и 190 – залепва за асфалта. Не ме разбирайте грешно не съм състезател и обикновено до Бургас карам с 160 не повече. Със старото фикусче рядко вдигах повече от 130-140 понеже не се чувствах  сигурен с по-висока скорост.
Екстрите са като на повечето колеги с титаниум: подгряване на предното стъкло, power бутон и тнн. Липсва темпомат, но се надявам някой ден да сложа такъв. Стига да намеря майстор на който му се занимава..аз съм с две леви така, че не ми пробва сам (rofl)

    Газовата уредба е следващата инвестиция. Надявам се януари-февруари да монтирам такава. Можете ли да ми препоръчате хубав инжекцион и много добър сервиз в София ?

Дано не съм бил прекалено многословен  ;D ето и малко снимчици



















44444  :D това е от преди два дни


sinnerman

Супер е фокусчето. Със здраве да го шофираш. За мен, най- готиния фейс на фокус. И с черни бленди на фаровете е рядкост. Мотора и ходовата част са безпроблемни. И поддръжката не е скъпа. Слагай оригинални консумативи и масло предписано от Форд и няма да имаш проблеми. За газ, колегите да кажат. Карам на бензин и не мога да препоръчам.

Soura

Мерси sinnerman. Коли на газ почти не съм карал и се надявам да не съжалявам, но икономиято много ме изкушава  ;D

Ilian Petrov

Честито за хубавата кола ! :)

Mondeicho

Честито, изглежда много лъскава! Пожелавам ти само безаварийно шофиране. За газовата и аз не мога да помогна защото съм с дизелова кола...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Dmitarcho

Честито :) Много безаварийни километри заедно :)
Ръца Пръца

Soura


TourneoRS

Честито. На какви обороти си при 160?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Soura

Не помня зя съжаление....4000 и нещо към 5 май. Обещавам да обърна внимание при следващото пътуване по тракия.

Soura

При 5200- 300 май съм в прекъсвач -190


hotblooded

Честито за придобивката,  много приятни емоции и много и безаварийни километри ти пожелавам. 
Преди 5 години, аз отидох да гледам фокус и си тръгнах с Мондео - явно има баланс е силата  (rofl)
Относно темпомата - на първо време ще трябва да се провери дали имаш всички кабели,  а след това - да търсиш волан с 4 спици,  че на този няма как да се сложат бутоните...

Soura

#11
Мерси  ^-^ силата е с нас ! Колегата nixel е монтирал бутони на същия вола. Може да видиш в дневникът му.Човека мнооого ги разбира нещата ! Браво.

Soura

Ето снимка

B.Stoilov

Честито за колата :) изглежда много добре. Но аз лично не бих сложил газ, карай си я така и й се кефи. Моето мнение е, че тая газова ще ти възвърне имвестицията след 2 год поне :) но това е мое мнение. Колко харчи градско? 9-10?

Soura

Само веднъж лятото я засякох градско пълно пълно и 11. Болда в града лъже и незнам колко гори в момента но предполагам че към 12. Това е шофиране само в час пик по натоварен маршрут в София. Извънградско с 130-140 (голяма мъка беше) 8 разход. 160 - 10 л

Alexi

с тия скорости с които се движиш не си избрал правилния мотор :)

Soura

Нямаше по-голям бензинов а дизелите 1.6...пък и тея 35 к ме грамнаха веднага ;D

TourneoRS

Какво му има , супер си е. В Германия Смартове се карат с часове на границата на оборотомера.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

sinnerman

Тоя двигател спокойно можеш да си го караш със 160 км. средна скорост по магистралата. Нищо му няма.

Soura

Така си е. След 140 започва да върви повече. 160 не се усещат. А разхода се решава с газ ако на човек му е скъпо. Поне няма да мисля за dpf филтри и още сума ти разходи  ;D


B.Stoilov

Колега,

ела да видиш разхода на ST-то - 16.8-18.2 градско :D RS-a e на 12 в момента. Тоя разход дето ти дава е приличен според мен и според начина по който го караш :)

nixel

Можеш да ми разгледаш дневника - http://fordbg.com/forum/index.php?topic=8527.msg110530#msg110530
Сложил съм информация за темпомат, ESP бутонче, електрическа печка и разни други шукарийки.
И честито! Нека те радва и много безаварийни.

Pyrhel

За мен газта е първото нещо, което трябва да се добави на бензинова кола. Грях е да имаш бензинов мотор и да го караш на бензин (laugh)

Честита, мини на някоя среща ако искаш стикерчета :P
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Soura

Мерси колеги трябва да се възползвам  ^-^

Alexi

и едно охлювче на 0.2 бара за да не е тотален мъртвец в ниските :)

Soura

Alexi ако исках mondeo мк3 2.2 tdci 06 или нещо подобно щях да си взема, но не съм

Lokoto

#26
Аз съм със същия модел двигател, но само че Ghia. Сложил съм газова уредба и много съм доволен. Разходът извънградско при 130-140 км/ч на газ е около 9,5-10. Така че почти на половина е цената в сравнение с бензин. Още повече че ще си имаш "охлювче", просто сменяш на бензин и готово...
Малко е слаб двигателя, но на газ, дори и на круизконтрол на 130 км/ч качва без проблем баира на тунела на Тракия към София с 4 човека и багаж до горе. Колата е чудесна! Правилен избор си направил!

Soura

Lokoto искам да те разпитам за уредбата. Моля пиши ми на лични, понеже ти е пълна кутията и аз не мога. А че двигателя е слабичът се подразбира (100 к.с.) ама " тотален мъртвец" ако не си състезател не е.

Ivaylo.dimitrov


Alexi

Цитат на: Soura в 20 Декември 2016 01:09:15
Alexi ако исках mondeo мк3 2.2 tdci 06 или нещо подобно щях да си взема, но не съм