Заместника на удареното Мондео!!! Фокус 2.0 145 к.с. 2006г. Комби

Започната от ekstremniat, 13 Юли 2016 21:39:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ekstremniat

Здрасти колегите! Не мога вече да се удържам да не се покажа и аз след намирането на заместник!
Първо много благодаря на Боби и на Миро и Илиян.
Та за колата. Джия изпълнение с подгряване на седалки и щори на вратите. Колата е в пълна окомплектовка както е излязла от завода. Ето и вина на който му е любопитно да погледне повече:WF0WXXGCDW6J53294 Швейцарка и съм трети собственик. 160000 километра и предполагам, че са реални по вида на колата, частите в нея и салона.
До тука сменени масло и всички филтри, термостат,антифриза, спирачна течност, свещи(нямаше нужда но все пак...)монтиран газов инжекцион Ловато с тороидална бутилка 52 литра. Предстой утре пране на салона и само каране.
За 1000 километра впечатленията са ми, че вози много по приятно от Мондеото и има много хубава и дълга инерция (Мондеото беше автоматик и там по трудно изключваше сама кутията). За вървежа:ами в ниските..... бензин е все пак но добре се набира но от 3к. нещата са много приятни. Тествано до 210 на хемус на прибиране след покупката и можеше още малко. Няма светне за сега на чекове след монтажа на газовата уредба. Грешки в компютъра няма (проверявам си я през 3 дни.
Багажника ми е малко по малък от Мондеото но ще се съберем с багажа за дългите пътувания който предстоят.
Сега само остава да монтирам ксенона(няма да се слагат лупи на този етап, че фаровете са СУПЕР) диодни крушки тук там и може би фолио от Б колоната на зад.
Ето и малко снимки на колата.


























ekstremniat

Този път сме с каско с право на сервиз! Купих му и гумени стелки Петекс и в общи линии е това!

ekstremniat

А забравих :Сонито направо ме изуми. Слушам предимно хип-хоп, R&B и рок като съм сам и направо нямам нужда от субуфер.

Dmitarcho

Сонито вяси много приятен звук ;) Но ме учудва, возията ти харесва повече от Мондеото. Много безаварийни км заедно ;)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

SICKandPROUD

Запазена изглежда. С много кеф да си джитлаш Фокуса.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk



Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Ilian Petrov

Хайде пак да ти е честита! :)  Моето мнение е ясно. И за мен Фокус с този двигател си върви повече от добре! А сега ще усетиш и разликата с газта... :)

Mondeicho

Честито и от мен! Стелките са хубави, аз съм със същата марка и съм доволен, мека гума. Колкото до возията също ме учуди, защото аз съм карал такъв Фокус,но дизелче и определено отстъпва на по големия си събрат като комфорт.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ekstremniat

Благодаря колеги! Относно возият моето усещане е такова. Малко по меко от Мондеото при положение, че то си беше изправно от към окачване и беше на 16ки

B.Stoilov

Супер е колата. Аз обаче ти предлагам да й сложиш лупи. Първо, че тея ксенони имат баси разпръснатата светлина, второ с лупата има много повече видимост, а и изглежда по-добре. Има доста хубави лупи за по 200лв парчето :) Мое мнение.

ihovahi

Честито и много безаварийни километри. За ксенона... или лупа или не слагай такива крушки.
Който фôрка "майстор" си нахôда!



mirohristov

Честит да ти е заместника и само безаварийни километри. Кажи как е с газовата, грешки и някакви драми имаш ли с нея.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

ekstremniat

Благодаря. За сега да чукам на дърво няма никакви проблеми с газовата! Колата върви като на бензин и няма за сега грешки в компа и на таблото.

Ilian Petrov

Очаквам с интерес да кажеш как ти е разхода на газ.

ekstremniat

Цитат на: Ilian Petrov в 15 Юли 2016 09:46:36
Очаквам с интерес да кажеш как ти е разхода на газ.

Отдавна не съм писал в темата.
Разхода на газ ми се върти около 10-11 а зимата се качи на 12,5 градско.На дълго не сме се засичали

ekstremniat

По празниците когато човек няма работа сътворява ей такива хубави неща.
За утре съм замислил чрез AUX-а да си напрявя хендсфри и да си плейвам музика от телефона.
Ще споделя резултатите!! 8)

ekstremniat

А забравих и колектора демонтирах и проверих вихровите клапи,че имахме съмнения със съфорумниците на една от срещите но всичко е 6 и само с почистване се разминахме.

Mondeicho

Браво, хубава работа си сътворил. Доволен ли си от осветеността?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ekstremniat

Цитат на: Mondeicho в 07 Май 2017 22:24:03
Браво, хубава работа си сътворил. Доволен ли си от осветеността?

Да идеално осветяват пробвах ги в подземният гараж в бачкането преди да отида да ги регулирам правилно.С ксенонче 55вата 4300к.

Ilian Petrov


ekstremniat

Хайде да се похваля с малко благинки.Моментен разход,заключване автоматично при 20 километра в час,двойното заключване а и сега вече ми показва,че му намалява течността за чистачките.
Прекарах си един стерео кабел с мъжки жакове от жабката до таблото през горната малка жабка и си имам хем музика от телефона хем може да си говоря спокойно.


ekstremniat


Mondeicho

Браво, хубави неща си сътворил. Можеш ли повече подробности да дадеш за активирането на функциите на таблото -програма, менюта и т.н?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ekstremniat

Цитат на: Mondeicho в 18 Юни 2017 22:18:43
Браво, хубави неща си сътворил. Можеш ли повече подробности да дадеш за активирането на функциите на таблото -програма, менюта и т.н?

С елмконфиг го свърших и с модифициран елм327 с ftdi чип.Взех го кабела от алиекспрес за 11евро.Елмконфиг го свалих от сайта им официалният ужким.
Много ми беше мерак да си активирам екорежима за да ми напомня със стрелка да сменям на оптимални обороти но го поддържа за фокусите след фейса.
Активирах му и хиласистент но още не съм го пробвал как подпомага на някое байрче.
Който има желание да пита а за колегите в София не е проблем да поизвадим нещо скрито по техните коли ако имат желание за някой от тези екстри

sa6ster

Аз се чудих за едно кабелче и аз да си активирам автоматичното заключване.. Ама не се сетих за нищо друго полезно, дето да може да се активира.
А като ходих при фордманиака миналата година нещо ме разубеждаваше и каза, че той не активирал такива екстри, че можело да се счупи нещо по еку-то.

ekstremniat

Няма как да се омаже ако се чете и внимава.Вчера като опитвах да си активирам екорежима програмата не ми позволи и ми изписа,че съм преди фейслифта и този модул не съществува.Ако искаш може да пием по бира някой ден и да активираме каквото желаеш.

Gredarov


ekstremniat


ekstremniat

Лека ревизия на вихровите клапи.Смяна масълце и някви крушчици.Подмяна на уплътнения на заден ляв спирачен апарат, че задържаше отвреме на време
Скоро снимки на тъмно, че ще пазарувам нов акумулатор понеделнишки,че този се предаде от дълго отвореният багажник и сега е пуснат на зарядното ама вече е отписан

ekstremniat

Още малко снимки

ekstremniat

Ето и няколко снимки как светят диодите.Не можах да ги пробвам на дъжда.