2004 Ford Mondeo 2.0 TDCi

Започната от Septerra, 18 Ноември 2014 13:10:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

martin1977

#60
Цитат на: Vanko в 18 Февруари 2015 23:38:46
Ако е от деснячка го пропусни тоя салон, много игра е да стане ляв.

Ванко, не е играчка. Аз имам деснячка, която е GHIA X и при нея двете предни (лява и дясна седалки) са еднакви и ел. реглируеми в 8 посоки, така че в случая няма проблем да се сложат в кола с ляв волан. Не съм правил подобна операция и не настоявам че съм прав, но като огледах салоните на кола с ляв и с десен волан, не откривам причина да не стане. То и ако само шофьорската на англичанката е ел, не е проблем да се сложи на кола с лява дирекция, но тогава пасажера ще е облагодетелстван, а шофьора - прецакан  :))
Между другото аз продавам бежов кожен салон от англичнка хечбек ... дали колегата не говори за него ....


Septerra

Не, намерих кожен салон от хечбек-деснячка в морга, черен на цвят, от онези полу-кожените, дето по средата е плат. Двете предни са с подгрев, което ми е важно, защото и при мен е така, предна дясна е с ел. реглаж в 8 посоки, а лявата - с ел. реглаж само нагоре-надолу. Това е основното, което ме спира - искаше ми се и двете предни да са с еднакъв, по възможност в 8 посоки реглаж. Освен това, четох по форумите, че ако не се смени гърба на задната седалка, оставало някаква пролука между гърба и щората на багажника, което ще е гадно. Но пък от друга страна, цената, на която ми го дават, е трепач...  ::)

К.Методиев

Най лесното е взимаш салона, сваляш на твоята тапицерията (за шофьорската говоря) и върху нейната рама слагаш кожата с дунапрени и всичко от деснячката, иначе забрави да го обърнеш по какъвто и да е друг начин, така получаваш 2 седалки с всички екстри.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Septerra

Май не те разбрах напълно. Аз в момента имам само ел.реглаж на шофьорската седалка и то само на височина. Онзи салон има фул реглаж на дясната седалка и същия като моя на лявата (шофьорска за мен и пасажерска за UK). Май няма как да получа две седалки с фул реглаж...

hotblooded

 Реглажите от англйиския салон не можеш да ги обърнеш.... Смисъл че дясната си остава дясна, а лявата - лява.

Septerra

Да, сетих се и аз затова. Много ми се искаше и шофьорската да е с пълен ел. реглаж, но май няма как да стане с този салон...

mirohristov

При условие, че твоята има регулиране само на горе и на долу и другата също - няма как да стане.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Septerra

Ти погледна ли твоя салон - дали ще има как да се прехвърли само гърба на задна седалка от комби на такава за хеч и как евентуално става това?

mirohristov

Днес не остана време. Утре ше го гледам и мисля. Надявам се до вечерта да съм го измислил.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

2.9

Е ..вaриaнт 1-взимaш сaлонa щом ти хaресвa и си търсиш с времето прaвлнa шофьорскa седaлкa дори с рaзличнa тaпицерия.Тaкa в един момент ще имaш колa с две готини предни седaлки..Вaриaнт 2 (шaнтaвия)-след нaмесaтa нa флекс и телaчкa "прaвилнaтa" седaлкa ще стaне кaквaто пожелaеш.Всичко товa рaзбирa се че точно товa е сaлонa който искaш.


Septerra

Първия вариант май е доста добър. И от всичко това аз малко се пообърках...  (rofl)

Казвате, че е възможно, ако се вземе шофьорска седалка с 8-степенен ел. реглаж, основата й да се сложи на шофьорската седалка, която евентуално ще взема от новия кожен салон? А какво е положението с окабеляването - след като имам супер прост ел. реглаж в момента, дали ще има кабели и за по-сложния (сори, ако е тъп въпроса)? :)

Също така - какво правим с пасажерската седалка - тя досега не е имала никакъв ел. реглаж, само подгрев. И сега като й шибна седалка с ел. реглаж, как ще стане захранването?

А до това дали ме кефи салона - определено, по начало предпочитах частичен кожен салон, какъвто е този, много е запазен, има подгрева, който си имам и аз, а и е на много добра цена. Ако и с гърба на задната седалка се получи номера, и с преди две седалки с ел. реглаж - направо утре го купувам...  :))

2.9

Рaзбирa се че първия вaриaнт е  по-добър.Окaбелявaнето изобщо не го броя зa проблем.Товa кaкви кaбели и букси имaш в моментa под седaлкaтa трябвa сaм дa знaеш нaй-добре.Но кaквото и дa липсвa можеш дa го добaвиш.Нaй-вaжното (и нaтовaрено),-инстaлaциятa зa отоплението си я имaш.

Septerra

Май ще го бъде салона. Скоро ще се заемам и ще видим. :)

Междувременно, колата е със сменени два термостата и възстановена система за подгряване на антифриза. Чакам малко студ, за да видя разликата. :)

Septerra

Утре слагам салона, надявам се. Трябва да се смени гърба на облегалката на задната седалка. Днес тръгнах да го правя, почти успях, но един размер ключе нямах вкъщи и ще е утре в сервиза. Вместо това, се заех да почистя основно салона. Качвам три снимки преди/сега от почистването. За него използвах първо домакинска гъбичка с чиста, хладка вода, после мека четка, за да почистя салона с препарат, и накрая мляко за кожа Turtle Wax. Крайният ефект е супер - салонът стана като нов. Единствено останаха 1-2 петънца върху частта от салона, която не е кожа, а е обикновен плат. С тях нещо не успях да се справя.







Вижда се и "помощника" как си почива на дивана...  (rofl)

И накрая, какво я чака кола в една снимка - салон, музика и джанти. Днес новите Sony колони и конзолата за радиото вече са пристигнали в България, след празниците и с това ще се занимая.


Alexi

запазен изглежда салона ,хубави ъпгрейди си заформил и от Сонито ще усетиш разлика

martin1977

Уникален просто!!! Но и джантите са страхотни. Какви са?

Septerra

Джантите са марка Dezent, не ми бяха известни преди това. Мислех да залагам само на оригинални джанти за модела, но тези доста ми допаднаха и все пак ги взех. 16-ки са.

ihovahi

Честито за салона. Друга работа е ще усетиш като го монтираш. Защо не взе осемайски джанти ех ама си...
Който фôрка "майстор" си нахôда!


Septerra

Ако трябва да съм честен, хвана си ме шубе за 18-ки...  (rofl)

Първо, че гумите са цифрата пари, второ, че по чудните ни пътища ще е тегава работа, а и трето - все си мисля, че се нарушава возията малко.

ihovahi

Осемнаскайките са здрави джанти да знаеш. Аз лятото карам с такива, @Alexi лятото е с осемнайски, а до скоро @Pyrhel караше с такива,  нека и те да си кажат мнението.
Който фôрка "майстор" си нахôда!



moni74



Толкова ми харесва возията с 18", че обмислям да махам 16" със зимните гуми и да си взема още едни 18" за зимата.


----------------------------

Alexi

с 18 пътното поведение е коренно различно ,става колата която трябва да бъде .. а и гумите вече не са толкова скъпи ,има под 200 лв доста добри

Dmitarcho

Нямал къде да държи салона .... я виж колко удобно можеш да си сядаш на тях, до дивана :) Честито - добре изглежда ;) Успех с монтирането :)
Ръца Пръца

ihovahi

Ей как успях да забравя @moni74... Ето още един в подкрепа на осемнайските. Почвай да търсиш  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!


Septerra

#84
Колеги, реве ми се!  :'(

Гредите са много и май няма да стане, убих цял ден, за да го узная. Предните седалки - окей, всичко пасва. Тази, която сега стана шофьорска, не се дърпа много напред, но мисля, че е реглаж на механизма отдолу и ще стане. Отделно ми светна лампата на еърбега, но мисля, че някоя букса не дава връзка долу.

Със задните седалки е ужас. Седлото е малко по-малко, остават луфтове в близост до уплътненията на вратите, макар и самите дупки за захващане да са същите. Облегалката - цял ден въртях схеми, за да се получи, но няма как. Облегалката на хечбека е по-малка от тази на комбито, по-ниска е и ключалката за захващане е на друго място. Опитвах какво ли не - да преместя само гърба от мойта на новата, да претапицирам моята стара седалка с новата кожа и още сто неща - никакъв начин да стане... ако просто сложа салона от хечбека на мойта кола, стават огромни дупки до щората на багажника и отстрани до калника. Ужас!

Чакам отговор от Англия дали имат да ми пратят подходящ гръб за комби, ако не - връщам в понеделник новия салон...  ::)

Dmitarcho

Ръца Пръца

Septerra

Последното развитие е, че от Англия могат да ми пратят тапицерия за задна седалка от комби, но не кожа и плат, както е новия салон, ами кожа и алкантара. С различни тапицерии отпред и отзад ще стане гадна работа...

Колеги, давайте всякакви съвети, които ви дойдат на ум.

П.С. - салоните преди фейслифта и след него имат ли разлика? Основно ме интересува подгрева - на фейса е с 5 степени, а преди това е само on/off. Сиреч, дали може салон от комби преди фейса да се сложи на фейс и подгрева и всичко останало да функционира наред?

tropper

#87
Регулатора (платката) за отопление, която я има след фейса, е закачена на седалката, не е в бутоните. Също има и вентилатор с управление към фейслифтовата седалка.
Някъде @Pyrhel беше снимал неговото бивше...


П.С. Мисля че беше някъде около това мнение, но са се затрили снимките.

П.С.2. Тук има още малко инфо.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

ihovahi

Трябваше да си потърсиш салон от комби. Уж салона от хеч пасвал на комби ама... явно не точно така.
Който фôрка "майстор" си нахôда!


Septerra

От доста време следя за салон от комби, но ми трябва от фейслифт и с подгрев. Продължавам да не мога да намеря такъв и затова се метнах на този. Уви, май ще трябва да се откажа и да продължа чакането...