Мондеото на Alexi

Започната от Alexi, 18 Септември 2011 11:23:14

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

didon80

Определено е по-разумния избор. След като има място под калниците, аз го използвам на макс. За съжаление при мен най-голямата гума която може да се сложи без да опира при завой в подкалниците е с диаметър 625 мм, което отговаря на 215/45/17 или 205/60/15 в зависимост от сезона........


Dmitarcho

Бая нисичка ;) На мен 50 ми е ниска ...  Ти си знаеш ;) И да бягаш от дупките ;) Че джантата арна :P
Ръца Пръца

Dundee

Честито за джантите. Мисля че този модел стоят най-добре на колата. СТ-18ките също са добри, но не ми харесва как спиците им са издадени навън - лесни са за одиране в бордюри.
При първото подкарване дръж здраво волана че ще те изненада как нервно реагира на неравностите.
Ако бях разбрал по-рано че избираш гуми, бих те посъветвал да търсиш 235/40. Моят опит с 225/40 говори че има какво повече да се желае от сцеплението на предницата със земята. Височината (ниският борд) не е чак такъв проблем и досега не съм кривил джанта.

Alexi

Цитат на: dmitarcho в 03 Август 2012 17:04:29
Бая нисичка ;) На мен 50 ми е ниска ...  Ти си знаеш ;) И да бягаш от дупките ;) Че джантата арна :P

всъщност височината е процент от широчината .. 225/45/18 е еднаква височина на гумата като 205/50/17 добре е не е ниско .. относно 235ци - мислих ,но сякаш твърде широчки стандартно са до 225 .. отделно го дават за джанта 8J и нагоре а тия са 7.5J .. и реших че няма смисъл .. вече са на джантите ,стоят прекрасно .. вероятно утре ще ги монтирам на колата и ще има снимки :)

Dmitarcho

Цитат на: Alexi в 03 Август 2012 17:36:02
.. 225/45/18 е еднаква височина на гумата като 205/50/17

Прав си, такае ;) Моя грешка ;) Ще чакаме снимков мат'риал.
Ръца Пръца

Milcho

Днес минах край колата и .... обърнах и се върнах да я огледам хубаво ???
Страхотно и стоят! Със здраве и безаварийно да си ги търкаляш  (race)
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

nipresi

Аз също я видях пред тях.Много са хубави джантите и хубаво стоят.Ама Alexi не пуска снимки и другите да се порадват на придобивката му  :)).

Alexi

има време ,не съм я снимал още

amplified

Нямало смисъл тая година, викаш...? :)

niko_nenchev

Браво,Алекси,страхотно Мондео-супер оборудвано и супер поддържано!Рядко излизат такива коли на пазара 2ра ръка,сигурно дълго време си дебнал.Доста бройки съм гледал включително и в МП и определено твоето Мондео е едно от най-добрите.


Alexi

благодаря за добрите думи .. ето и една снимчица с телефона на новите джанти и гуми .. качествени снимки малко по нататък че много ангажименти напоследък :


Uploaded with ImageShack.us

supertorr

Цитат на: niko_nenchev в 14 Август 2012 22:40:28
Браво,Алекси,страхотно Мондео-супер оборудвано и супер поддържано!Рядко излизат такива коли на пазара 2ра ръка,сигурно дълго време си дебнал.Доста бройки съм гледал включително и в МП и определено твоето Мондео е едно от най-добрите.

Не знам на какво ниво е била, когато е взета, но това което следя тук, нещата идват най-вече от грижата на стопанина!!!

tha22don

Освен да те поздравя за избора на джанти и гуми, няма какво друго - и дълбока дупка да не усещат  8)

Alexi

така ,след 2000 км с новите джанти и гуми да споделя малко впечатления от тях както и разликата спрямо 16 - колата се усеща доста по стабилна ,завива като по релси ,реагира по предвидимо на командите на волана ,подобри се и обратната връзка с пътя ,доста се подобри и спирането ( тук имат роля и новите гуми ,старите бяха поопечени и поизтрити ) .. относно возията - сега е по стегната но по приятен начин ,в никакъв случай не вози като каруца явно окачването върши основната работа при возията .. в разхода няма разлика ,джантите са доста леки което компенсира вероятно по широките гуми .. не на последно място е и значително подобрената визия .. до тука бяха плюсове само ,минуса е един - гумите са скъпи

Alexi

малко снимчици на машинката от Събора :





не се пуснах по пистата тъй като се прибирах от почивка и багажника беше пълен с 50 кила сакове и куфари ,не исках да се излагам :))

Dmitarcho

Оправдания ;) анатоли знаеш ли колко багаж извади от багажника на неговото Мондео ;)
Ръца Пръца

hotblooded

 Дизляка е товарно муле, надбягванията са за бензиновите атове :)

Alexi

след дълго и неуспешно дебнене в ибей на оригинална гумена постелка за багажника реших да си я направя .. смъкнах мъхестото дъно ,по него вземах размери и изрязах гума която се продава на килограм .. много здрава и дебела .. получи се доста добре ,вече няколко седмици съм с нея :


Uploaded with ImageShack.us

tha22don

Много добре е станало! Аз пък една разпенена пластмаса си взех на лист от рекламна агенция, но за стойка за подлакътник да се правя на майстор :)
Предполагам тези гумени листи ги има в по-големите маркети, че не съм се заглеждал, а и е по-удобно отколкото всеки път да постилам вестници  :)) ?

Иван Вълков

Браво Алекси станала е като фабрична постелката

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!


supertorr

Етново много идеенO0
Браво Алекси, много добре е станало. Тъмен цвят няма ли да е по-практичен?
Цитат на: tha22don в 11 Ноември 2012 12:40:06

Предполагам тези гумени листи ги има в по-големите маркети, че не съм се заглеждал,  ?
В Практикер се води " Фитнес настилка" 9.90лв линеен или квадратен метър

Alexi

не съм писал скоро в темата си ,по колата няма нищо ново .. обслужих я за пореден път преди 2к км .. но днес Сонито нещо се запъна не ще да вади дисковете и в момента е в това състояние ,да видим ще го бъде ли :



Alexi

#52
след като почистих и смазах механиката ,беше останало всичко на сухо ( използвах висококачествена смазка на Dura Lube + грес за шейната ) машинката заработи ,дано да не прави повече проблеми :) ако някой някога се занимава с него да кажа 2 изречения за разглобяването - първо се маха лицевия панел задължително ,после 2те части - усилвателната и чейнджъра се разделят държат се от 4 болта тип торкс .. след това се отваря капака на чейнджъра и имате достъп до механиката .. но за да се почисти и гресира навсякъде тя трябва да се извади от кутията - още няколко болчета има .. сглобяването е в обратния ред .. и преди да го демонтирате се уверете ,че знаете кода щото после ще го иска .

Alexi

вече съм с ново кожено маншонче на ск. лост .. оригиналната кожа се оказа изкуствена ,новото е от естествена - 7 паунда :) .. за съжаление монтажа на новото не се оказа безпроблемен ,дойде по дълго което аз забелязах чак като го сложих - стоеше много грозно .. наложи се да го клъцна малко ,пак не стана перфектно но поне е ново и не е оръфано ,съвсем друг вид има с него конзолата .. мръкна се докато го сложа ,ще го снимам някой път на светло

Alexi

#54
Зимата мина и стана време да се напазаруват зимни гуми на безценица .. срещу 115лв за брой се сдобих с ей тия прекрасни гуми :



mitakinen

И аз трябва да се ориентирам към зимни гуменки, че моите много дърти (ДОТ 06) въпреки големия си грайфер и губят въздух.
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Alexi

да обновя малко темичката си :)


Dmitarcho

Нарочно си паркирал там нали ... да изпъкваш :D
Ръца Пръца

moni74

Я кой  ходил до Замъка в Равадиново...


----------------------------

hitrata_lisi4ka

Тука някакво мръсно мондео снимах аххахах
Искам нещо русо, може и метла!