Замяна на Сони

Започната от dushi, 10 Май 2022 16:00:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dushi

Здравейте, изчетох бая във форума, но не намерих решение на моя въпрос. Искам да махна оригиналното Сони и да го заменя с евтин двоен дин. Не искам разни мултимедии с андроид. В алито намерих преходник за кабелите обаче не намирам какво е решението за управлението от джойстика под волана. На буксата която влиза в Сонито има два кабела на конектор В, които се явяват пинове 6 и 8, пише че са SWC и SWC gnd. На преходника има преход само на конектор А. От друга страна на въпросните евтини двойни динове пише че имат управление от волана ама като гледам от зад имат само 16 пинова букса и разни чинчове. Та въпроса е как да свърже управлението от волана или на евтините бангии няма да стане?


Pyrhel

Има преходници с пълния quadlock (A+B+C буксите). Ще ти трябват 2та кабела от B-буксата за контрола от волана, но не е нужна цялата букса. Медиата е с мъжка букса/пинове, така че можеш съвсем културно да свържеш 2та кабела чрез кръглите или правоъгълни конектори за отделни пинове.

Линквам полезна тема със схемата на буксата: https://fordbg.com/forum/index.php?topic=468.0
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

dushi

Благодаря за отговора. Схемата на буксата я имам, по-скоро ми трябваше яснота относно двата кабела на конектор В. Преходник намерих точно такъв който включва и тези два кабела. Въпроса е, че китайските боклуци ги гледам и с 16 пинова букса и с 20 пинова. На двете са им на различно място въпросните пинове за управлението, но това е нормално, явно може да има и намеса с поялника. Това което ме притесняваше е дали само тези кабели на конектор В играят роля. Като се поразрових днес в нета горе доло ми стана ясно какво да правя.

Pyrhel

Да, само те са. Обаче обикновено китайците не работят само със свързване, а по менюто имат обучение кой бутон какво действие да извършва - трябва да минеш през това, иначе само отчита натискането.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

dushi

Ясно, ще се опитам да го направя. Имам склонност да експериментирам с някои неща. Благодаря за разясненията!