New 2018 Ford Focus - exclusive images and spy shots

Започната от al_lukano, 03 Април 2018 09:34:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

al_lukano



TourneoRS

 Това е най-тъпия на външен вид Фокус досега, Кия ли е ,Хюндай ли е, Мазда ли е  .....кво е ?
Фокус  се   познаваше само по силуета...
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Мишо

Напълно съм съгласен човече. Прилича на някакъв Хюндай, по яко нямаше как да се изсерат от Форд. Гледах някакво клипче в тубата на РС Фокус и се чудех какво го различава от И30 примерно. Супер мега зле, преебаха силует, който беше много красив и отличителен за Фокус...... ебахти тъпнята

exclusiveremix

Яяя чакай малко?Гледал си фокус 4 Рс който все още никъде го няма на картинка,освен рендер,или си гледал настоящия фокус 3 рс?

По темата...колата грам не ми допада.Може би само ST-Line нивото вънка много ми хваща окото.Вътре без коментар - ужас на ужасите.Иначе да...и на мен новия фокус 4 ми мяза на всичко,но не и на Форд.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Мишо

#4
Друго гледах, но и това върши работа :
https://youtu.be/aWm5yAU9ijw
Ти ми кажи кой Фокус е тоя.

П. П. Ето това бях гледал преди, има още доста :
https://youtu.be/7JM7QTlZUS4

OL DiRTY

 :)) Вярно на КИА прилича....ама по-грозно! Ужас!

exclusiveremix

Цитат на: Мишо в 25 Април 2018 12:54:42
Друго гледах, но и това върши работа :
https://youtu.be/aWm5yAU9ijw
Ти ми кажи кой Фокус е тоя.

П. П. Ето това бях гледал преди, има още доста :
https://youtu.be/7JM7QTlZUS4
Новия фокус 4 е това.Изобщо РС 4 досега не е представян,освен на някой рендер,ако някой нещо е намерил.Даже май истинска ST версия на фокус 4 не съм виждал,само ST-Line (синия вариант от първия клип).
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

ivchotr

Само Ладата не е променяла дизайна си близо 30 години. Съвършенството, дето се вика, няма нужда от изменение (tooth) В новия Фокус са запазени най-отличителните черти на модела. Другото е търсене на път към усъвършенстването му. На мен ми допада.

jo_jo

на мен също ми допада (особено дневните през средата на фара, както на волвата), но ще изчакам нормални снимки.
А това, че прилича на хюндай и кия не знам, защо всички го приемат толкова негативно, те корейките вече не са лоши коли, но не са и евтини.

Мишо

Не съм негативен изобщо, просто се размива силуета на Форд като цяло. Фокус е като основата дето се казва, беше лесно разпознаваем и ......... си беше Фокус, а сега е като всички останали. Киа имат жесток дизайн, няма спор и ги харесвам много. Нямам против другите марки, имам против това, че Форд се "размекват" в опита си да се харесат на масата...а няма нужда, който иска, предпочита, симпатизира или каквото и да е на дадена марка, то той ще избере дадената марка и така.


zloster

Ето официалните снимки от Форд на новия Фокус и неговите различни комплектации:
http://focus.fordpresskits.com/

Прикачам снимки на предниците за сравнение.
Разликите, които забелязах:

  • Разлики в дневните светлини на фаровете
  • Фаровете за мъгла
  • Оформлението около фаровете за мъгла
  • Оформлението на отворите на предната горна радиаторна решетка
  • Виняле/Vignale е единствената комплектация, при която долната част на радиаторната решетка е трапец с късата хоризонтална страна отдолу.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

ivchotr

Когато пуснаха първия хеч на Фокус, ми изглеждаше много грозен отзад с тези вдигнати високо стопове и нищо около бронята и долната част на задната врата. Сега в семейството имаме такъв хеч и го намирам за нормален. След Форд и Фиат пуснаха подобен хеч. В общи линии една марка като покаже нещо, другите започват да я копират. Форд правят коли най-вече за да ги продават и то в колкото се може повече бройки, а не за да се харесат на няколко заклети фена на марката от България. Така че е напълно естествено и те да следват новите тенденции в дизайна, ако някой е пуснал нещо, което е добро и на тях не им е хрумвало до момента. Или просто са ги изпреварили. Шпионажът в автомобилостроенето е доста развит :D

zloster

Едно любопитно нещо, което ми беше убягнало около новия Фокус:
Форд няма да слагат PowerShift полуавтоматичните скоростни кутии с два сухи съединителя на новия Фокус . Заменят се от полуавтоматична скоростна кутия със 8 предавки с два мокри съединителя и хидромеханично управление.
Официално Гетраг/Getrag предлагат полуавтоматични с до 7 предавки към момента. Остава неясно дали това е специална доразработка за Форд, нов модел на Гетраг с 8 предавки или просто някой брои и задната в рекламните брошури.

Тук са обърнали внимание на този факт: https://www.zr.ru/content/news/911602-novyj-ford-focus-vse-i-srazu/
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Alexi

кутията се оказа пълна пародия и е причина да спрат Фокус за щатите след като платиха милиони на собствениците като неустойки .. оставаше и да продължат да я слагат ,и след някоя и друга годинка може да ги гледаме само в стари снимки ..