Обслужване на AWD задвижването в Kuga

Започната от Pyrhel, 17 Юни 2020 11:38:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Някой ходил ли е в МП за обслужване на AWD задвижването в Kuga? Предполагам, че няма разлика в Куга 1 и 2, но главно ме интересува за фейслифта на втората - след 2017г. Документът за сервизните предписания/документация би свършил даже по-добра работа.

Интересът е към интервали и с какви масла се сменят в ръчна ск. кутия, раздатка/PTU, Haldex/заден диф. "Lifetime" може и да са ако гаранцията се приема за живот на автомобила (tooth)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


zloster

http://fkclub.ru/forum/viewtopic.php?f=82&t=5135 - Туй изскочи от руското пространство. В някои мнения има снимани екрани от ETIS (?) с техническите данни.
Никъде не срещам да се споменават "официални препоръки" за замяна на маслата в диференциалите примерно.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Pyrhel

Поразрових по форумите - всичко е lifetime според предписанията, но PTU прегрява и унищожава маслото. Смяна на 40, макс 50к км, според изпатили собственици. На Haldex-а (4та генерация) - на 60-70к, според предписанията в други марки.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

krasi markov

На citroen c crosser (mitsubishi outlander)смяната по книга на маслата е на 30х.км.

IvoKuga

Привет, аз си закупих Куга първо поколение с Халдекс 4 то поколение, наистина няма конкретно кога се сменя маслото на халдекса, но поразрових и намерих това - https://www.haldexrepairs.co.uk/ford-kuga-awd-dem-malfunction-haldex-repair-information/

Това е как да се ремонтира в случай на описаните грешки, но го следвах ( без да свалям кардана и компютъра) и си смених всичко, колата беше на 170 000км проверени, но все пак маслото беше помътняло, имаше утайки на цедката на помпата, а филтъра беше тежък и тъмен.
От Ебай за 100 лв си взех ремонтен комплект масло, уплътнители, филтър, нова капачка за филтъра и необходимите работи за изравняване на нивото на маслото.  Води се Haldex Oil & Filter Service Kit Ford Kuga

Маслото е финно като цяло прилича на АТФ.

IvoKuga

#5
Поразрових малко и излиза че Мк2 след 2013 не ползва Халдекс а JTEKT AWD:
http://australiancar.reviews/reviews.php#!content=review&make=Ford&model=Escape&gen=1564

Early Ford AWD systems were sourced from Swedish-based supplier Haldex, which at the time also supplied systems to Volvo, owned by Ford until 2010.

The main components of the new AWD system, developed in conjunction with supplier partner JTEKT, are located in the rear axle that is produced at Ford's Sterling Axle Plant in Sterling Heights, MI.

dak

Колега , малко извън темата но ... може ли да споделиш малко впечатления от Кугата ? Как е положението с шумоизолацията в купето , чуват ли се много пластмасите , как е поведението с по вискока скорост ?

Красимир Вълов

Здравейте колеги, бих искал да споделя какво направих с моята Куга. Колата е AWD, 2012 , 2.0  дизел. В момента е на 88000 мили. Тъй като и аз видях, че навсякъде пише че масло на скорости не се сменя реших да го сменя.  Аз сложих 75w-90 Castrol пълна синтетика. Скоростите в момента включват като масло. Определено се усеща разлика от преди и сега.. Успех на всички и безаварийно шофиране!