Сайт за гуми от чужбина

Започната от Bizu, 13 Декември 2023 22:20:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bizu

Някой поръчвал ли е гуми от чужбина (Германия, Англия) и да е останал доволен? Бихте ли споделили сайт , където мога да погледна какво се предлага?


F Focus

Не мога да съм полезен по питането ти, но си мисля, че доставката ше оскъпи доста "гуменките", заради което и не съм помислял за този вариант, но може и да греша, де. Имам предвид и рискът какво точно ще получиш и с какво качество дори да са точно поръчаните гуми, щото при тях за един и същ модел качества много, за които и не подозираме, а има и такЪви за брак, които биха се продали само в село, като нашето-личен опит от началото на демокрацията с марката "Дънлоп".
Фен от форума купи гуми с бели кантове от Китай за един ретро-кораб и беше доволен.

Жоро Петков

Гуми 7 и БГ гуми доставят повечето гуми от чужбина.
Каква ти е идеята? Намерил си по-евтини в чужбинско ли?
Както Ф Фокус казва доставката ако не е през търговец ще излезе доста солено.

ivchotr

За колите си купувам от тук, но за моторетките поръчвам през наши сайтове, а те ги докарват с поръчка от където ги има из Европа. Имало е случаи и да са налице тук, ама поне при мен е бивало рядко.
Иначе с търсачка на английски би трябвало да ти излязат чуждестранни търговци. Примерно: https://www.reifendirekt.com/rshop/Tyres/Nexen/N-blue-HD-Plus/195-65-R15-91H/R-270008#

saggy

Онзи ден в куриерската фирма GGBG за доставки на стоки от Германия, Англия и Испания видях, че имат доставени нови гуми отвън пред офиса. Явно някой пазарува гуми от чужбина и доставя с тях. Но няма да е евтино според мен. От Германия 1кг е 3-4лв, а 4 гуми са бая тежест.

Bizu

Saggy, точно това видях и аз. Минавах от там и видях гуми пред GGBG и се зачудих от къде ли ги купуват. Иначе за доставка май беше около 20лв на гума.

jijo99

От доста време си купувам гуми за всичките коли от Турция. Като най големи промоции има за летни --съответно зимата и зимни съответно лятото.
Неудобството е че трябва или да ходиш до Истанбул, което за нас не е проблем или да дадеш адрес за доставка напримев Одрин, защото на найс ни е най близко той. И двата варианта съм ги тествал и работят пък сме доволни и от гумите и от цената. Ето сайта ако на някой му е интересно.
https://www.lastikjantavm.com/

ivchotr

Направих сравнение между цените на турците и на ф-ма "Диана" за един и същ модел на "Континентал". Турските са по-евтини с 12 лева на бройка. С други думи, едно ходене до Одрин, дори и колата да е на газ, пак ще оскъпи турските над цената на нашите с горивото за връщане от Одрин. Това, ако купувачът е в София. А като се има предвид, че повечето наши доставчици предоставят и отстъпки по разни фирмени или служебни линии, нещата стават безпредметни. Ако купувачът е от Харманли или Свиленград, може и да си заслужава.

Жоро Петков

Да ама комшу може да даде и една баклава или локум към всяка гума  (rofl)  - може да има далавера.

ivchotr



perun

#10
Лично аз не го разбирам това с пазаруването на гуми от чужбински сайтове.Гледал съм много и да добре може да се спести някой лев.При големи или екзотични размери даже може да се спести новогодишен куверт у  нашенско.
Ама какво правим ако пристигне крива гума.Случва се и при най-добрите производители.Даже и да се признае рекламацията връщането е за собствена сметка.Освен това имаме комуникация, писане, време за чакане, изпращане и т.н.
Ако се случи това те тия гуми излизат златни...

ivchotr

Ммммм, да. Така е. Аз за мотора гуми у нас не съм намирал по магазините и всеки път се налага да поръчвам. Правя го през наша фирма, те ги поръчват и, ако има проблем, се разправям с тях. В началото на лятото ми докараха предна гума, която изрично бях посочил да е безкамерна и ми доставиха някаква, на която нямаше обозначения, че е такава. Пратиха я със "Спиди". Просто не я получих. На другия ден ми се обади някакъв младеж от фирмата за гуми и си поприказвахме. Онзи взе да обяснява, че това е гумата. Беше подробен и в крайна сметка ме убеди, че няма проблем с нея. Казах му да ми я праща обратно, ама се оказа, че не става така и трябва да я поръчам отново. Поръчах я, пратиха ми я, монтирах я и след два месеца извъртях безброй завои по пътищата из Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватия, Италия и Словения. Оказа се право момчето. Точно заради тази бърза комуникация и кратко време за реакция си поръчвам гуми тук, па макар и с вероятността да платя някой лев горница.

jijo99

Цитат на: ivchotr в 21 Декември 2023 14:31:06Направих сравнение между цените на турците и на ф-ма "Диана" за един и същ модел на "Континентал". Турските са по-евтини с 12 лева на бройка. С други думи, едно ходене до Одрин, дори и колата да е на газ, пак ще оскъпи турските над цената на нашите с горивото за връщане от Одрин. Това, ако купувачът е в София. А като се има предвид, че повечето наши доставчици предоставят и отстъпки по разни фирмени или служебни линии, нещата стават безпредметни. Ако купувачът е от Харманли или Свиленград, може и да си заслужава.

Незнам какво си сравнявал но
Goodyear 255/55R19 111Y Eagle F1 Asymmetric 2 SUV Audi AO XL FP---в Турския сайт са 209,61лв
GOODYEAR EAGLE F1 ASYMM 2 SUV 255/55 R19 111W XL FP--в Диана са 312,08лв със отстъпката

сам можеш да сметнеш дали цената е добра или не. Още повече че в Турция плащам само цената на гумите и ми ги монтират БЕЗПЛАТНО не като тук да ти искат и по 5лв за това че си хвърляш старите.

Все пак всеки само си предценя дали да си ги смени и от къде да си ги купи

ivchotr

Ти нещо сърдит ли си ми, какво ли?
Сравнявал съм гуми като за моята кола, защото за твоите нямам никаква идея какви са.
При това съвсем ясно казах, че дори тук да ги купя малко по-скъпо, ме устройва поради няколко други причини. Ти, ако искаш, си ги поръчвай и от Мозамбик. Мен това не ме интересува.
И го давай малко по-лежерно, празници идват. Ще вземеш да хванеш някоя язва с тези нерви.
Хайде, жив и здрав бъди и си търкаляй гумите разумно!

perun

То и аз мога да продавам GOODYEAR EAGLE F1 ASYMM 2 SUV 255/55 R19 за 209,61лв./бр. като ги нямам.То не,че турците я имат на склад ама продават... ;D