Още едно Мондео 2.2 дизел

Започната от Мишо, 27 Май 2017 18:54:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ozzie

Ясно ми е за какво устройство говориш.
С друг браузър пак ли така се държи форума?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...


Alexi

цапаш собствената си тема с тия интернет проблеми ..

ivchotr

Човекът не го казва, ама вероятно предполага дали не го бъзикате модераторски заради изказванията му. Не го вярвам, ама е най-добре някой да му го каже направо, за да си търси проблема другаде.

Мишо

Нещата някакси се оправиха, не знам обаче как. А дали цапам собствената си тема ми е все тая.

Цитат на: ivchotr в 26 Юни 2019 11:58:03
Човекът не го казва, ама вероятно предполага дали не го бъзикате модераторски заради изказванията му. Не го вярвам, ама е най-добре някой да му го каже направо, за да си търси проблема другаде.

И аз не искам да го вярвам човече, но го има и тоя момент. Както и да е де, винаги мога да спра да ползвам и тоя форум, както направих и със стария. Факт е обаче, че това нещо ми се случи малко след коментара кой каква кола може/иска и прочие да поддържа и кара, както и че за пръв път ми се случи от както съм се регистрирал тук ( не помня кога точно, но беше мноооого отдавна ). Абе живи и здрави, другото се купува или прави  (tooth).

Alexi

правомощия да ти ограничава достъпа до това или онова има само доставчика ти  (fri)

Мишо

Няма значение, не ми пука ако ще и никога повече да не мога да влезна тук.
По същество- около колата няма кой знае какво развитие, освен че миналата седмица смених маслото и филтрите. Този път обаче освен оригинален горивен, взех и оригинален маслен филтър. Въздушния го сменям доста често ( през 2-3 месеца ) и не е оригинален, не помня марката, но беше хубав. Идва ред на 4-те амортисьора с пружините, тампоните и всичко около тях, че са оригиналните горките  (tooth).

zloster

Цитат на: Мишо в 25 Юни 2019 17:32:59
Така, значи стана доста странен "феномен" след горното ми мнение. Малко след като го публикувах, стана невъзможно да влизам във форума от таблета и от настолния ми компютър. Интернета към компа е кабел от рутер, таблета ползва същия рутер за безжичния интернет. Да обаче, имам и "бисквитка" с интернет и с нея нямам абсолютно никакъв проблем ( в момента ползвам нейния нет ). И веднага идва въпросът "защо" ? Ще се радвам ако някой се опита да ми обясни. С други сайтове нямам абсолютно никакъв проблем с интернета от рутера-и с таблета, и с компютъра. Рестарт на рутера правих 2 пъти.
Колега, твоите проблеми с достъпа ти до Интернет корелират с ей тази издънка на Верайзон (Verizon): https://www.theregister.co.uk/2019/06/24/verizon_bgp_misconfiguration_cloudflare/. Накратко обяснено - Верайзон казва на всички, които си дружат с него неверни неща и ги праща за зелен хайвер. Трафикът/запитванията/данните/заявките попадат в "черна дупка". Под "всички" да се разбира - автономните системи, които са директно свързани с тях. Автономните системи (AS) са отделните независими мрежи, които чрез взаимодействието си съставят Интернет.

Цитат на: Ozzie в 25 Юни 2019 22:48:26
Мишо, мисля, че проблема ти е в доставчика, не в компа.
Давам пример, как ми "зарежда" един определен сайт, както и няколко други (мисля, че бяха собственост на една и съща медийна група). Всички останали си се зареждат съвсем нормално.
Иначе, браузвайте в режим "Инкогнито". Зареждането на страниците сякаш е една идея по- бързо, освен това бисквитки, история и някои други биват изтривани автоматично при затваряне на браузъра.
На тези изображения се вижда съдържанието на дадения сайт, но без допълнителните ресурси като изображенията и правилата за стилизиране (CSS - cascading style sheets). Това се случва като се прецака нещо по системите за дистрибуция на съдържание (CDN - content delivery network). Те обикновено са много пръснати физически из света компютри, които претендират, че са от една автономна система. Когато някой оператор на AS оплеска глобалната маршрутизираща таблица, може да се загуби достъп до тези машини и съответно ресурсите на тях. И като имаш достъп до сайт Хикс, а той ползва недостъпна за теб в момента СДС, се случва показанато на изображението.

За любопитните:
Ето как изглежда автономната система на бикс.бг. Това е борса за обмен на трафик между доставчици (автономни системи). https://bgp.he.net/AS59900#_asinfo Ето кои участват и обменят трафик там: https://bgp.he.net/AS59900#_peers
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Мишо

След малко отивам да сменя ролката на алтернатора с такава със свободен ход + ремъка. Миналата година смених пружината на обтегача и присвирването на ремъка при гасене и палене на мотора изчезна за кратко, но пак се появи. След няколко дни ще дам инфо дали е помогнала тая гимнастика   (tooth).

Мишо

Сякаш от тая ролка наистина има ефект  (tooth). Спряха скърцанията на ремъка при палене и гасене на мотора или ако тръгна с по-малко газ. Даже изчезна и един шум като много глухо бучене като пусна климатизацията ( обтегача или шайбата на коляновия вал според мен са се тормозили ). Разбира се, на корпуса на алтернатора при вала трябваше да му изиграя един флекс, за да намаля височината на "яката" под шайбата. Сега положението е  8)

Мишо

Бах, тая тема мухлясала бре  (tooth). Смених задните дискове и накладки, докато се чудех какво да правя  (tooth)


Мишо

Пичове, колата се продава. Не съм пускал обява на друго място, предпочитам да остане в човек от форума. Мисля, че 5500 лв. е поносима цена, на зад в темата съм описал всичко, което съм правил по колата. Май само не съм написал, че миналата година и взех чисто нови летни гуми Нексен Нфера нещо си  (tooth) . Това което не работи и не успях да го оправя е подгрева на шофьорската седалка и движението и на горе и долу, пръскалките на фаровете и за друго не се сещам. Оставям си телефона в случай, че някой има интерес.
0895700069 ми е номера, казвам се Мишо, колата се намира в София, кв. Овча купел 1, до Кауфланд.

Мишо

Цената е 4500 лв. до петък най-много, после отива за бартер. Има нови :
Летни гуми с алуминиеви джанти
Дискове и накладки ( и на двата моста )
Предни амортисьори с тампони
Съединител комплект с маховик и семеринг на коляновия вал
Двата пистови ремъка + ролка със свободен ход на алтернатора и здрава пружина на обтегача на големия ремък
Катализатора е изчистен и готов за монтаж, в момента е с права тръба на мястото му
Турбото е рециклирано  ( нямаше нужда, но го направих като още работех там )
Единствената причина за продажбата е, че колата не е автомат, ако беше нямаше да я продавам никога. Всичко по колата съм правил сам, не е влизала в сервиз. Карам я постоянно ( нямам друга ). Има малки забележки по интериора и екстериора, нормални за годините и. Като екстри има:
Подгряване и обдухване на предните седалки
Шофьорската седалка е изцяло електрическа, пасажерската е ел. само нагоре
Подгряване на задните седалки
Подгряване на челното стъкло, огледалата и пръскалките
Ел. шибидах с автоматично отваряне и затваряне
Автоматични фарове и чистачки + модул на дългите на 30% за дневни светлини ( аз съм го слагал, не е заводски )
Автоматично нивелиране на фаровете
Тъчскрийн с навигация и карта за България от 2012, но работи когато си поиска  (tooth) ( става въпрос само за навигацията, другото си работи без проблем )
Гласови команди на английски език за радиото, телефона, навигацията и климатроника + управление от волана за телефона ( блутут ) и радиото
Темпомат
СД чейнджър за 6 диска в багажника
Ел. огледала с ел. прибиране + осветяване на земята ( падъл лайтс май бяха на американски )
4 ел. стъкла с автоматично отваряне и затваряне
Фаровете са като нови, бяха много зле като я купих, но ги рециклирах изцяло в една фирма и сега светят перфектно.
Друго не се сещам за сега.
Лека вечер

Мишо


Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Мишо

Да. Бартер с доплащане от моя страна, но ще се похваля в нова тема.

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alexi

ехе ,много спонтанно шътна кораба айде честито :))