Ford Focus 1.6 74kw 2011

Започната от Soura, 17 Декември 2016 10:19:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Soura

Ще продължавам да дебна обявите (tooth)ако изскочи някое изгодно мондео на малко километри ще вляза във филма.


Alexi

загледай фейсово мондео с евро 5 дизела ,харчи много малко вървежа е класи отгоре и е много голяма кола ,широка комфортна

Soura

Мерси за съвета, а от коя година е евро 5 дизела ? След фейса от 2010 г. ли ?

Pyrhel

Щом ще отеснява, бих предпочел Фокус комби пред Мондео хетч, камо ли седан. Особено с 1.5 TDCi
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

exclusiveremix

По-добре мондео 5 с 2.0Тдци след 2-3 години,отколкото фейсово мондео 4 без значение с кой мотор.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

saggy

Може да прозвучи безсмислен въпрос, но с колко % спадна мощността при газта в сравнение с бензина? 1.6 не е от пъргавите мотори, пък с газ ми е интересно дали се обезсилва много. Може би за градско не се усеща, но на изпреварвания извън града усеща ли се?

Soura

Мондео 5 е много як дизайн и жената му е фен :) за момента не ми е по-джоба. Ако изтрая още известно време може и да стане, но както ги търся от БГ на малко километри май доста ще трябва да чакам :)) за мощността честно казано не осещам почти никаква разлика. Ако искам да изпреваря бързо я вкарвам в обороти и колкото толкова :)

Soura

Оохх баня охх кеф (tooth)

Soura

Вчера се сдобих с нов, но по стар Форд - С МАКС :) Семейството ни се разраства, а с жена ми се справяме все по-зле с реденето на тетрис в багажника на фокуса та така..Макса (мечо) е  2007 г.от първи собственик на 77 г. от гр. Карлово с история и на реални на 136 к км гаражна кола. Позлвана е като втори автомобил за дълги пътувания и е седяла доста в гаража (особено зимата-форд и сиганин....знаете). Взех я със зимните гуми с които е купена преди почти 13 г... ??? в момента съм пред дилема дали да ги хвърля или да я потъркалям с тях още...най-вероятно ще е пъровото, но вие какво мислите ?

Soura

1


Soura


Soura


Ozzie

То това зима ли е?  (rofl)
Изтъркаляй ги още месец-два, докато дойде пролетта, пък после ги мисли.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

saggy

Хайде Честито за новия форд! Звучи като много добро попадение - 1-ви собственик, малко километри, гаражна. Чакам дневник със снимки :)

Alexi

Хубава кола но и цената не лъже ,10500 за 2007  ??? а гумите нищо им няма ,карай си ги то и зима няма ,даже може едно лято да ги покараш и наесен кофа .

Pyrhel

Гумите са идеални за преебалника през есента на 2020 :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Soura

Алекси при джамбазите С МАКС 2007 г. вървят по 6000 - 7000 лв и са в "перфектно техническо" състояние на "Реални километри"... 10 500 не са малко но получих: винетка, каско, гражданска, 7 допълнителни лети джанти (да 7  (tooth) ) и кърпа !!! Преди година са смемени 4 амортесьора и гърнето, както и ангренажа и масло преди 6000 км...Продавача беше много възпитан и интелигентен и заможен  човек, който веднага ми вдъхна доверие. Корабчето няма едно изтъркано копче...с две думи мисля че е добра сделка :)

Alexi

така е прав си и аз карам подобна кола и знам разликата с тази от автокъща .. цената е нормална но не е ниска ,това уточних .. много безаварийни с кораба ти желая ,сега ще усетиш как теглят 140 дизелови коня разликата със 100 коня бензин е огромна :)

ivchotr

Честито!

П.П. 100 коня бензин са горе - долу като 90 коня дизел. 140 са друго ниво.

Alexi

долу по скоро .. 75 коня дизелак си отлепя 180 ,отделно баир нагоре не връщаш предавка ...


Soura

Макар и да е 1.7 тона си върви доста повече от фикусчето (tooth). Ако можех щях и двете да ги задържа, но баща ми чака по-малката колица. Фокуса е супер за работна кола. Здрав и евтин за потдръжка, но комфорта и пространстово липсват.

Soura

Относно 90 коня дизел и 100 атмосверка имам доста километри и на двете. На баща ми фокуса е 2000 г. 1.8tddi. 90кс и като усещане от шофьора и кеф си върви доста повече от 100 кс на моя. Все пак турбото си доставя удоволствие. Даже турбо дупката винаги ме е кефила :) минусите са друга тема.

ivchotr

Ми и аз ги ползвам и двата в момента и не виждам съществена разлика. Дизелът е една идея по-як в баирите, обаче на равно бензинката върви някак по-леко. Ама може да си е особеност на точно тези, знам ли?

Alexi

комън рейла има по лек ход ,отделно ако е мотор с 6 скорости нещата отиват на друго ниво на равно не се мъчи изобщо мотора

ivchotr

При мен дизелът е с ГНП. Пак върви добре, но не е някаква невиждана сила.

Soura

Днес загледах казанчето за спирачната течност на с макса и ми изглежда празно... След това погледнат същото на фокуса и се оказа че и то изглежда празно >:( колите спират сякаш без проблем.. ???

Ozzie

'мииии.... празничко си изглежда, поне можеше да развиеш капачката и да погледнеш какво е в действителност положението
иначе вероятно ще усетиш някакъв проблем, чак когато системата остане съвсем без никаква течност
Ако има нужда от доливане - DOT4 е течността която ти трябва. Бутилка от 1 литър се движи на цени между 10 и 15 лв.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Soura

На фокуса този съд е забутан и не се набива на очи... Много съм зле. Утре ще взема.

Soura

Отоврих казанчети на сприрачната течност на С МАКСА и количеството е в норма... Течността е жълтеникава на цвят и за това не се вижда нивото без да се отвори. За съжаление на фокуса е завряно под чистачките и трудно се достига, но няма да го пипам. Фалшива тревога :)

ivchotr

Ако течността е изчезнала, ще разбереш и без да отваряш капачката на казанчето. Най-напред ще ти светне лампа на таблото. После няма да можеш да спираш.