Ford C-Max 1.6TDCI

Започната от Mad, 15 Май 2014 20:14:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Mad

Най-накрая се вразумих и пристигнах в семейстово на форд :). Супер доволен закупих Форд Фокус С-Мах 1.6TDCI - 110 коня 2006година от колегата kangaroo. За 1седмица ремонтите, които направихме по автомобила, за да е в перфектно състояние са следните: Двойна промивка на мотора, презалепване на картер, смяна на капачката на масления филтър, ангренажен ремък к-т + водна помпа, филтри(м+в+г+кл), 4бр подгревни свещи (3 не работеха,едната се скъса), предни амортесьори (единия изтече), горен тампон на ДВГ и две нови емблеми :). Следващите стъпки ще са затъмняване на стоповете, пастиране на автомобила и малко корекций по боята.... (скоро и снимки, нямах време)


ForeverFord

Честито,много безаварийни ти пожелавам и с нетърпение чакам снимките  (fe)
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Pyrhel

Добре дошъл :) Как свалихте скъсаната свещ?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mad

Благодаря ви колеги.Колкото до свеща след 2часова борба, доста киснене, с ръчно направен специален инструмент тип тирбушон и с няколко добавки към него :)

Mad

#4
Доста време не бях влизал при вас колеги. Много работа напоследък, но остана малко време и за красавицата ми. Благодарение на няколко колеги и доста часове труд успяхме да отворим отвратително матиралите фарове (без да ги режем). Открихме вътре голямо количесто прах и някоя друга мошичка. Следваше старателно миене на рефлекторите и пастиране на стъклата. Нормално след такъв труд да вградим едни лупи вътре, да не е напразно отварянето  (rofl). Лепенето на стъклата със силикон също беше интересно занятие :). Последната и ясна стъпка бе, да сложим един ксенон на тези лупи да не ни се сърдят  ;D.  Резултата беше повече от впечатляващ, вече се виждаше пътя ахаахахах.
Скоро и снимки ;)