Проблем с фаровете на мондео мк4

Започната от didovrabeca, 23 Август 2017 00:18:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

didovrabeca

Колеги имам мондео мк 4 2008 с фабричен ксенон и фарове с лупи които се настроиват автоматично нагоре-надолу при запалване. Проблема е ,че вече смених три вида крушки но слетлината която епред колата мие много слаба ,да не кажа ,че поти нищо не се вижда. Фабрично бях с 4300к крушки след това си взех китайски 5000к и малко по добре светна,а като попитах в мото пфое защо е така ми казаха ,че докато не си купя хубави ктушки няма да светнат като хората. Та се принудих да си взема осрам 5500к с 20% повече светлина ,но отново няма голяма разлика. Свалях лупите да ги чистя послеходих да ми регулират фаровете ,но и от тази манипулация нямаше ефект.Сега мисля да я спра на 5 метра пред някоя стена ида пробвам да си ги наглася сам.Моля ако някой има подобен проблем или знае какво е решението на проблема да сподели защото работата е наистина много зле. ???


V.Buzev

Нямаш силна осветеност или светят прекалено наблизо?

didovrabeca

Мисля ,че е слаба осветеноста.

dtrifonov

Здравей,
След като си свалял лупите погледна ли рефлекторите на лупите в какво състояние са?
Поздрави!

Bivola

По принцип основната причина за влошаването на осветеността на "лупестите" фарове е матирането и прогарянето на горната част на рефлектора, който стои  над балона на крушката. Самата лупа също е леко зацапана , примерно като челно стъкло на кола, в която се пуши редовно. Почистването на лупата дава минимално подобрение. Основата причина според мен е матирането и най-общо казано прогарянето на рефлектора. Лечението е отделянето на рефлектора от лупата и възстановяване на покритието - никелиране, хромиране и т.н.

didon80

#5
И при мен положението е същото. Стоят леко потъмнели в горната си част. Мисля си да ги отворя за да видя как са отвътре. Дългите са ок....

didon80

Рефлектора и лупата са като нови от вътре. Явно толкова могат фаровете на къси. Сравнено с рефлекторите и ксенона на мк2 в мк3 лупите с ксенона са по-слаби.

Pyrhel

#7
При мен като ги измих имаше ОГРОМЕН ефект, а преди това сменях крушки - мислих си, че е от тях...
Миенето: веро + вода + клатене, после плакнене, докато се измие пяната. Нямах под ръка дестилирана за финално изплакване и тук-там остана по някоя капка.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

didon80

Трябва да опитам и аз. Какво махаш от самия фар? Водата да не прецака нещо!  Самото съхнене после...

Pyrhel

Всички крушки, баласта и стартера на ксенона. Не помня за моторите дали имаше достъп да се махнат, струва ми се, че ги бях извадил - май нещо се завъртаха... Никакъв спомен... После сложих капачките обратно, за да се плиска вътре и да мие. Общо взето влезнах в банята да се къпя с фаровете :)) (rofl)

Съхненето - обърнах ги с дупките надолу и ги оставих на слънце от обяд до вечерта лятото, нямаше проблем.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


didon80

Благодаря, трябва да се пробвам като имам свободно време.

didovrabeca

Аз съм свалял лупите и съм ги чистил със спирт и наистина имаше ефект но беше минимален. Някой знае ли дали в Стара Загора има къде да си дам рефлекторите да ми ги хромират??

niki-25

А защо след като си почистил лупите не пробваш да вземеш китайски крушки които са 4300К да видиш дали ще има ефект. При мен така беше на колата на жената, нищо не виждах и първото нещо което направих е смених с китайски крушки ксенонови 4300к и да ти кажа имаше голям ефект особено когато вали дъжд.

Mondeicho

Не е от крушките, нито от миенето поне при мен. С оригинални осрам и китайски някави няма голяма разлика. Свалях, чистих, мих ги и пак не светят тези лупи. После смених фаровете с по-запазени и там същата работа. Халогените светят много добре и на двата комплекта!
Не съм пробвал да се възстанови хрома, но засега не смятам да ги отварям, пък и имам фолио сложено...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Мишо

Аз мисля моите фарове да ги дам на един пич да ги рециклира, защото положението и при мен е трагично. По спомен за моите фарове ( Мондео 3 ) ми каза цена 240 лв. за двата и включва тотално разглобяване, чистене и полиране на стъклата от вътре и от вън, чистене на лупата и рефлектора, махане на стария слой хром и слагане на нов, слагане на фолио на външната част на стъклата, не лак. Като взех колата, светлината от фаровете зеленееше и силата беше като на свещичка при буря  (tooth). Крушките бяха някаква голяма марка ( Филипс ако се не лъжа  :)) ), сега съм с крушки от Ксенон.бг за 15 лв. бр., 4300 К и са мааалко по-добре от предишните. На тая заплата ще пробвам с други крушки пак от тия пичове, само че от 30 лв. бр. водят се по-сериозни уж пък ще видим. На края ще ги изхвърля в реката тия ксенони, слагам обикновени с лед и луната спи  :))

V.Buzev

Баси, само аз ли съм по доволен от светенето на ксенона отколкото халогенните фарове.
Може и моите нещо да са пипани, защото след като ги купих и се прибрах ги огледах хубаво и установих че са били отваряни. Крушките са ми оригинални Моторкрафт и осветеността е чудесно -
особено след полиране на фаровете и запечатване с фолио! Лупите ми изглеждат по същия начин мътни, но не пречи на светлинния поток. Крушките са 4300 К.

Мишо

Занесох фаровете при човека от предишния ми пост да ги рециклира и ефекта е ........ ( с извинение към модераторите ) ебах му мамата  ??? ??? ???. Не е вЕрно как светнаха тия фарове сега, направо прогледнах. Силно препоръчвам този сервиз, истински професионалисти, не знам, нямам думи. Мислех си, че такива хора няма вече в България, но явно са останали още читави хора, които работят на световно ниво и си вършат работата както трябва-не е евтино, но си заслужава всеки един лев. Фаровете стават като нови, а цената е доста далеч от цената на нови. Не съм вярвал, че някога ще хваля сервиз за каквото и да е в България, но е факт, че момчетата бачкат мега добре и крайният резултат е на истина на световно ниво.

V.Buzev

@Мишо, дай инфо на ЛС кви пари ти взеха, колко време отне всичко, както и коя е фирмата де, че да не става реклама.

Мишо

Точно заради това не написах коя е фирмата, но ако кажат модераторите ще дам информация тук, за да може всеки с такъв проблем лесно да намери решение, разбира се ако му хареса цената. Иначе сега ще ти пратя на лично цялата информация.

Septerra

Според мен е добре да споделиш инфо тук, и на мен ми стана интересно. :)


Tattoo442

Ако може и на мен да ми пуснете координатите на тази фирма на Л.С.  Благодаря предварително.

saggy

И на мен :) Направо можеш да споделиш кой е сервизът. Аз мисля, че читавите сервизи трябва да се хвалят.

ivopolr

#22
Аз от Алиекспрес си взех за 65лв. комплект прожектори Hella 3R G5, брандирани с името на търговеца - ROYALIN. С метални "чашки" са и с напълно прозрачна лупа 3" /оригиналните лупи са 2.5" и с матирана лупа/. Продават се с адапторни рамки но се изисква и преправяне на рамката и фара отвътре. Резултата /в съчетание с нови ксенонови крушки от Осрам/  е страхотна светлина - нощно време.  Сам си преправих фаровете.

ivchotr


ivopolr

#24
Ето

ivchotr