Ръчни часовници

Започната от Pyrhel, 28 Ноември 2015 03:48:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Носите ли все още ръчен часовник

Да, всеки ден
12 (54.5%)
Не
10 (45.5%)

Общ брой гласове: 22

Pyrhel

Ха да видим дали има почитатели сред нас на ръчните часовници ^-^ Или според вас синхронизацията на часа на GSM-а ги замести?
А болни на темата? Похвалете се какви машинки носите, кварц, механични, какви механизми, с каква честота им тупкат сърчицата и т.н. 8)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


Alexi

телефоните никога няма да заместят часовника .. мисля ,че всеки истински фен на часовниците трябва да има поне един механичен - да ,иска грижи ,не е толкова точен като кварцовите,скъп е .. но има някакво необяснимо очарование в чистата механика - тихото цъкане ,мазното движение на секундната стрелка и мисълта ,че всичко е направено точно така както преди десетилетия когато се правеха истински неща и нямаше ширпотреба и планирано остаряване .. аз лично ползвам Сейко от спортната им серия с калибър 4R36 - 24 камъка ,автоматик с възможност за ръчно навиване .. отзад изглежда ей така ( снимката е от нета ,сега ме мързи да го снимам ) капака умишлено е прозрачен тъй като има голяма група хора които обичат да наблюдават движението на частите в реално време :)

Очаквам Венци да се включи ,отдавна съм забелязал швейцарската механика на ръката му :)

spaun


hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 28 Ноември 2015 03:48:49
Ха да видим дали има почитатели сред нас на ръчните часовници ^-^ Или според вас синхронизацията на часа на GSM-а ги замести?
А болни на темата? Похвалете се какви машинки носите, кварц, механични, какви механизми, с каква честота им тупкат сърчицата и т.н. 8)
Болен съм на тема часовници. Механични. Големи и тежки (тея дето нося са все с диаметър на 40мм)...  Какви харесвам ли... Ами тея дето харесвам струват повече от колата ми, и май никога няма да си купя такива. Мечтата ми - хронограф, с машинка на 36 кHz, оксидирана стомана, или неръждаем (но нешлифован) корпус, задължително верижка, диаметър на тялото около 45-50мм...  залитам и по "щурмански", "подводничарски", "авиаторски" модели, включително и руските.
Първия ми часовник беше една Seconda, "втора ръка" от баща ми, в последствие му го върнах, а получих "Ракета" - с него се разделих твърде безславно - верижката му се самооткопчаваше и ме изпревари по едни стълби  :'(   След това (1993 та)  получих първия си "кварц" -  , след три години го смених с :
  ( 1998  ни обраха и за лош късмет го бях забравил в къщи)  :'(  След това минах на ORIENT    който дълги години ми служи вярно.  Все още е жив и здрав, но наскоро за годишнина от запознанството ни жена ми подари:



Dmitarcho

И аз се радвам по-големи чаосвници, задължително със стрелки ;) Не съм такъв познавач като вас ;) От вереме на време нося едно Morellato, но предибно поглеждам телефона да видя колко е часа :(



Ръца Пръца

Pyrhel

#5
Цитат на: hotblooded в 28 Ноември 2015 10:57:22Мечтата ми - хронограф, с машинка на 36 кHz
Котьо (beer) Малка редакция обаче, 36k vph (5Hz) :P (fri)

Повечето за механики говорят, но никой не се е похвалил с точност при всекидневно носене, ръчкали ли сте ги? :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

AlexanderBozhinov

#6
Първият ми механичен автомат бе orient mako (в момента бащата му се радва)


След това скочих на Восток,който ми бе откраднат преди две години и си казах ,че няма да давам безбожно много пари за часовници .
Реших да разнообразя с Nike triax fury


След това си харесах едно Casio edifice

Най-новата ми глезотия е G-Shock GA 110cm9a . До него е Baby G на жената.

И за да е стилна и взех и един Fossil

Това е краста ,но от малък съм свикнал да имам часовник на ръката.Първият ми часовник беше Swatch шаренийка.

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 28 Ноември 2015 14:47:58

Повечето за механики говорят, но никой не се е похвалил с точност при всекидневно носене, ръчкали ли сте ги? :))
Зависи от машинарийката, забелязал съм че автоматите ако ги сваляш вечер от ръката, точността им се влошаваше... Все пак механиките, поне тези с цени от три цифри като точност отстъпват на кварцовите (ако не ги сравняваме с кварцовите от 10-20 лв)  дано някой ден си позволя някоя подводница на Итало Фонтана,  или Авиатор на Брайтлинг да видя и те как са с точността..

G_o_c_e_v

Това беше първия ми часовник

За сега нямам, но ако имах щях да го нося от време на време.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Иван Вълков

Аз на този аксесоар не робувам. Затова съм и с ето тоя китаец:


Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!


alishanov






Имал съм и други модели на Casio но сега съм само с тези двата!!! ::)

Alexi

Цитат на: Pyrhel в 28 Ноември 2015 14:47:58
Котьо (beer) Малка редакция обаче, 36k vph (5Hz) :P (fri)

Повечето за механики говорят, но никой не се е похвалил с точност при всекидневно носене, ръчкали ли сте ги? :))
совалки няма да изстрелвам с него :)) точността при мен е +/- 2-3-5 секунди на ден като зависи от резерва на пружината ,положението в което се оставя нощем ,температурата и т.н. :) има COSC сертифицирани механики при по скъпите марки и модели ( дето наистина струват колкото колите ни ) които вървят много точно .. аз си мечтая за швейцарски механичен хронограф нещо на Валжу примерно ,в корпус на добра марка ама .. цената почва от около 5к

Pyrhel

То какъвто и ще да е "нормален" механичен има отклонения, доближават се до точността турбилионите. А и всеки кварц за 5 лева е по-точен от механичните :)) А ако ще е пари колкото колите е добре (5-7к), има далеч по-скъпи часовници, затова ми е смешно като някой гьенгстъ бадка тръгне да обяснява как си е купил много скъп часовник за... 1000 лева (rofl)

Иначе има трик, с циферблата нагоре избързват, надолу изостават, така че вечер ако го сваляте можете да го оставяте в положението, така че да е на 0 :)

Започнах темата, ама не разказах, защото се отплесвам с подробности - аз съм също голям почитател, но няколко години не носих. Попринцип се дразня се на часовници без стрелки и на онези, които трябва да им се смяня батерията, затова предпочитам автомати, кинетични, слънчеви и подобните решения. Ще спомена за последните 3, че както казах се отплесвам много... Около година преди да купя Мондеото, значи преди 7 години примерно, взех Casio WaveCeptor Solar - автоматичното сверяване, зареждане от слънцето и т.н., но при много тъпа ситуация, когато един се опита да ме блъсне и ме качи на предния си капак го загубих и след това 2-3 години не съм носил нищо, че трудно го прежалих WaveCeptor-a, не беше малко пари тогава.

Тая година с Асен се заговорихме и почнаха да ми идват мераците отново. За мен часовникът трябва да е само с коронка и без копчета, със стрелки, ден+дата, автомат, кинетик или солар. И понеже съм станал скръндза не ми се даваха кой-знае колко пари - и аз се спрях на Seiko 5 Sports. Стария 7S36 механизъм с 23 камъка, задължително B-механизъм и задължително J1 сглобка. В Сейко БГ не намерих и почнах леко да се изнервям, та отворих ибей, точно свършваше един търг и го отстрелях на доста добра цена, направо си ударих гъза в тавана (rofl) Горните неща + правилната каса и цвят - тъмно зелен циферблат с бял ден/дата, неполираната каса, направо джакпот. Грабнах и друга каишка, за която вече ме заболя :D

Обаче имах неблагоразумието да скролна още надолу в ибей и след малко свършваше един Ситизен Еко-Драйв точно по моя вкус... БАААМ, още един джакпот. Той не е нещо особено, слънчев кварц, много лек и удобен за работа, затова е и с текстилна НАТО каишка.






Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Seiko-то много ме кефи, обаче на моята лапа се губи...  Пробвал съм го...  Сега с кварцовото "изкопаемo"  се чувствам все едно карам CLS на метан, но пък е подарък...

Alexi

с тоя механизъм има и големи каси ,примерно монстърите много ме кефят мене ама те пък на моята ръка са като водомер а и тежат .. по едно време имах един кварцов Сектор към 300 грама ,много неудобен ми беше .. за дресинг ползвах Армани със сейко кварцче ,но се хванах че почти не го нося и го продадох .. а Сейкото ми и той е от ибея ,тука цените са доста дебели ..


Lucy

За 20тия рожден ден получих ето този красавец:



Преди 3 години, обаче, стъклото пострада много сериозно и все още до ден днешен не мога да намеря стъкло. Оказа се, че е изключително рядко срещан особено в този кафяв цвят. Сега се опитвам да си намеря ателие, в което да могат да ми направят такова.

А ето с какво се сдоби един колега преди месец: http://www.chrono12.de/en/rothenschild-uhrenbeweger-vienna-rs-2045-zbr-fuer-3-uhren-chrono12.html Навивачка за ръчни часовници. Оказа се, че това е доста скъпо удоволствие и може да достигне 1000евро.  ???

"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

К.Методиев

За всекидневно си нося касиото, за по специални случай си имам един китаец реплика скелетон чисто механичен работи що годе точно.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

ValkataFF

От 15-годишен ( а към днешна дата съм на 32 г .) съм с часовник . Бащата ми взе от Москва един ОРИЕНТ - механичен, много добро изпълнение .Минаха 10 години и го смених с по нов ОРИЕНТ, за 30-годишнината жената ми взе КАСИО и Ориента остана като ходим по планина и нещо по екстремно .Само когата съм на работа и спя съм без него.

Vasilev


Като изключим пчеличката, съм фен на Casio Edifice серията.

Pyrhel

Много обичам нато и зулу (с 3те пръстена, че другите ми идват в повече) каишките, дойде и за Сейкото една тъмно кафява 8)






Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.