C какво масло карате фордовете си?

Започната от Alexi, 04 Октомври 2011 14:58:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Иван Вълков

Да се включа и аз, моето мондео го карам с вискозитет на маслото 10W40. Като марки досега на мондеото съм изпробвал I.G.A.T и Ford Formula Plus, по мой наблюдения с Ford Formula Plus двигателя в първите секунди работи малко по-шумно. Иначе на предишната ми кола основно съм ползвал масло Fuchs TITAN, веднъж пробвах с един Mobil 1 ама на такова менте небях попадъл. Запазен двигател, който не гори масло, изпапа 4,5 литра масло за 5000 километра ??? .

п.п. чудя се дали на следващата смяна да не налея Ford Formula F 5w30 или 5w40

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!


Alexi

мобила в бг е турски ,особено от Метро .. в Турция е по 1 долар литъра на едро (omg) мобил или отвън или друга марка направо .. за твоя мотор мисля ,че 10в40 е ок

Bobi

Аз вече окончателно съм решил да си купя този Castrol Magnatec. Ако има други желаещи за комбо от английския сайт, да пише .

nipresi

Аз съм с това от 3500 км:

Доволен съм!Преди карах с Ford Formula 5W30,но реших да пробвам LIQUI MOLI.Мисля,че не съм сгрешил в избора.

mitaka25

#34
Моят звяр го карам с ROWE 10w40 немско е и сутрин като запаля не се чуват как чаткат клапаните.Докато съществува тази марка никога няма да я сменя.Тубата ми излиза на 47.70лв за 5 литра.Немско е и мога да гарантирам за него.


AlexanderBozhinov

На моят фокусник му слагам Valvoline 10w40 Durablend ако не се лъжа.

Vas

Скоро ще го сменям и мисля да сложа Total 10W40

bobitbg


dimkaraganchev

От няколко години ползвам само Yacco VX600 5W40 и за двете коли.

sparky

И аз съм с Yacco 10W40 и съм доволен.Казват че се произвежда само във Франция. За 10 000 км ми бута около 100 гр. от 5 л. Смятам да пробвам Motul 10W40 или да мина на 5В40 . Ако има колеги с такова масло да споделят мения


dimkaraganchev

Точно затова избрах Yacco, защото го правят единствено във Франция. Докато това не се промени въобще не мисля да експериментирам с други марки.

bobitbg

Понеже ми стана интересна темата се порових и намерих следното разминаване в изискванията за маслата на Форд и Пежо-Ситроен:
Форд изискава за дизелите си нискофрикционни масла с High-Temperature-High-Shear > 2,9 mPa.s, съдържание на сулфатна пепел<0.5%. Отговарят на изискванията на Ford WSS-M2C913B - 5W30 ; 0W30 APEA A1/B1 A5/B5.

Пежо-Ситроен изискват високофрикционни масла с High-Temperature-High-Shear > 3,5 mPa.s, съдържанието на сулфатна пепел<0.8%. Отговарят на изискванията на Peugeot – Citroen - SAE 5W30 ; 0W40 ACEA A3/B3/B4 API SM/CF.

Да не би двигателите ни да работят на по ниска температура, чудя се вече????

zliqiliq

Q8 5w-30 да не кажа голяма дума ама има няма имам вече 400км. :D

Чебурашка

Аз сменям за 2 път с форд формула и ми харесва

Dmitarcho

Колеги,за поръчката от Англия уговорихте ли се вече или се разсъхна работата ? я подскажете какво масло да му налея на моя Мондю от подпса/по километраж е на 130 000 км./, 10w40 или 5w40....за марка,ще е Формулата или ако се съберем за някакво от Англия  (fri). Като ходих да поразпитам тук по магазините ме питаха с какво масло е в момента, но няма никакви лепенки по колата,а като я купувах преди 2 месеца предния собственик ми каза,ще е минал около 10к от оследната смяна...има ли изобщо някакво значение при смяната ако се налее друго масло /съмнявам с да е фатално,чета,че някои колеги са пробвали различни видове масла.
Ръца Пръца

Иван Вълков

Колега по каталог даваха 5w-30w. Ако ти е неотложно може да видиш в темата за Евтините онлайн магазини - там има един колега FordOil предлага маслата Ford Formula а и ако ще е за едно масло много не си заслужава чакането от Англия. Освен масла предлага и други консумативи

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dmitarcho

Те хубаво го дават такова по каталог, ам да не му е много тъничко вече това масълце на това моторче. То едно показва на километраж ... но е божа работа в действителност на колко е ;)
Ръца Пръца

Vasilev

Опитай го. Аз на първата смяна сложих Valvoline 10W40, но на студено доста ми тракаше. След това пробвах Ford Formula 5W30 и от смяна до смяна не го пипа.

tha22don

Откакто съм собственик на колата от подписа - само с Formula-та на Форд, което си е по спецификация.

Hotspur

Здравейте, собственик съм на Форд Кугар от повече от 2 години и до сега съм го карал с 10W40. Нямал съм проблеми с маслата, до към 6000 км не мърда, след това до смяната му на около 9000 доливам около 300 грама за да е малко над средата.  >:(  Понеже се зачетох във вашите мнения какво е оригиналното масло предписано от производителя, а и отделно с мой познат който продава масла възникнаха различия по мненията ни относно това дали маслото което е от производителя за двигатели "ZETEC" е 10W40 или 5W30. Аз лично знам, че второто се препоръчва задължително за автомобили след 2009 година, а 10W40 е за моторите ни които са с 16 клапана. Ако не съм прав, готов съм да мина на другото масло на Моторкрафт 5W30 Formula, стига наистина някой да ми потвърди, че това е маслото наливано от производителя когато колата е произведена. Благодаря предварително на онези които могат да ми дадат компетентно менние.  (fri)


Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

road runner

Ford Formula 5W30 имам още 2000км до смяна и пак ще е такова :)

whaaazp

Castrol Magnatec Professional A1 5w30
Сменя се на всеки 10 000км.

scarper

Цитат на: dimkaraganchev в 17 Ноември 2011 23:25:55
Точно затова избрах Yacco, защото го правят единствено във Франция. Докато това не се промени въобще не мисля да експериментирам с други марки.
Подкрепям напълно.
Аз карам на Форд Ка 1997 1,3 EFI  с това:

YACCO Lube F 5W30 и засега съм много доволен.
Преди това карах с това

10W40, щото така взех колата,но не ми харесваше - клапаните чукаха, като я запаля студена първите 2-3 минути пушеше синьо и за 10 000 км ми изгори около литър масло.
Сега с новото клапаните са тихи, мотора мърка, припушване при студен старт няма никакво- дали го гори ще видим, но съм доволен на този етап.
Ford е кола за разбирачи и ценители. Карачите севозят на Гоуф.

escobar

Ford Formula F 5w30.
Сменям го на 15,000 или 1 година, които настъпват почти едновременно. Масло като масло.

Bobo_87

Здравейте! В момента се чудя кое е най-доброто масло за Ford Focus II 1.6 16 V Duratec.
Колебая се между оригиналното Ford Formula F 5W 30 - Ford Formula F
и Castrol Magnatec 5W30 - Castrol Magnatec
Колебанието ми идва от по-ниската цена на оригиналното масло, което е леко съмнително. А другото колебание е, че българските фирми не предлагат Castrol 5W 30 с фордовата спецификация за този двигател,  посоченото по-горе от мен не е с нея, a със следните:
Моторно Масло Castrol Magnatec 5w30 5W30 5L         
API SN/CF
A3 B3 B4 C3
VW 502 00 / 505 00
GM Opel DEXOS 2
BMW Longlife 4
MB Freigabe 229.31

whaaazp

Предлага се Castrol с точните спецификации или поне се предлагаше последния път, когато сменях.
Проверил ли си в представителя на Castrol за България дали има?

Bobi

Колега, което и масло да избереш, няма да сбъркаш, а и не мисля, че намериш разлика. Слагай, което ти харесва повече.

П.С. По-късно ще преместя мненията от тази тема в голямата тема за маслата, че след време ще има 400 теми за масла.

Backstage

Колеги взех днес си взех това масло



може ли да коментирате колко да го карам,който е слагал такова ще се радвам да сподели мнение за маслото.
До сега карах с това



Но не съм особено доволен...изгори ми литър за около 9000-9500 км
Незнам нормално ли не ли?

Alexi

според мен 10 до 12к трябва да се кара фордовското .. нагоре почва да го пипа дори на нов мотор т.е. вече няма вискозитет .. това долното не съм го виждал и чувал ,ако не е много добро може да ти го гори повечко ..