Добавки - помагат ли наистина ?

Започната от Bobi, 29 Септември 2011 01:40:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Колеги, нека в тази говорим за добавките . Имат ли наистина някакъв ефект или единствения такъв е много кеш за фирмите и плацебо за клиентите....
Аз никога не съм изпозлвал такива и горещо се интересувам по въпроса.Бихте ли споделили свои впечатления, мнения и други?


Alexi

разбира се ,че помагат .. всеки който е ползвал такива е забелязал някакъв положителен ефект .. но трябва да се има предвид ,че ефекта не е мигновен ,обикновено трябва да изгориш 3-4 пълни резервоара с добавка за да има някакъв съществен ефект ..

Vas

2 пъти съм пълнил резервоара и 2-та пъти сложих и мисля, че помагат или просто така си внушавам  ;D

Alexander

Аз лично никога не съм слагал, така че колеги моля споделете, какви добавки слагате Вие за да пробваме и ние!  (beer)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

escobar

Помагат, помагат - колко да помагат... А и зависи за какво...
Ако проблемът е механичен, решението с добавки е меко казано никакъво. Луфт назад не се връща.
Тия за повече мощност са ала-бала също, във Фифт гиър тестваха 4 широко разпространени в "клинични" условия и даде спад с 2% мощността.
Тези за почистване помагат, но колко, знае ли някой...

Alexi

следващия път като идеш на Шел погледни човката на пистолета отвътре на 95 и на V-power 95 ( който е обикновен 95 с добавка) и ще разбереш имат ли ефект .. естествено говорим основно за почистване ,ако очаквате с добавка разлика на дино - няма да има съществена ..от тия които съм ползвал - шелската е добре , има и една за повишаване на цетановото число и тя е много добра с нея мотора работи определено по меко явно нафтичката ни не е с особено високо цетаново число

Alexander

Аз искам за прочистване! Препоръки за марки?  ::)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Alexi

всички са на една основа и се слагат в сравнително еднаква пропорция , 1-2 грама на литър .. като марки Redex ,Liqui Moly ,Cyclo ,Golden Eagle съм ползвал .. по принцип редовно слагам някаква превантивно

Alexander

"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Jumper

Знаеш ли за качествено прочистване най-добре влияе добавка на хубаво гориво. А преди време бях засичал един чичко който си пълнеше колата през филтър и твърдеше, че разликата била повече от голяма. А и като сложиш добавка изкарай колата да подиша чист въздух - някъде извънградско поне 100 км. с над 100 км/ч /обаче без да се оливаш/ Така на обеднена смес на двигателя му е най-хубаво...


pantata

Моята е на бензин с директно впръскване и ми се е случвало да заредя кофти бензин и да почне да се тресе цялата. Не мени обороти, просто се тресе, над 1200 об/мин е ок. Първият път като се случи ходих на 2-3 сервиза, пробваха свещи бобини, гледаха тампони и т.н. Най-накрая ме посъветваха да сложа добавка за почистване на инжекциона. От няколкото пъти които се е случвало съм слагал от Шел на Редекс и от Еко на ЛикиМоли. И двете помагат много бързо след около 50 км. Двигателя си утихна и си работи без излишни вибрации. Но добавки не е хубаво да се слагат често, дори си го пише на етикета. Профилактично нищо не съм и слагал засега.

Bobi

#11
Понеже с Пепи (petermitkov) говорихме за добавките , че всъщност всичките в основата си са чист газ за горене (от тези за лампите,сините),разбирай керосин, се поразрових в интернет и в много български и чуждестранни форуми прочетох, че вместо добавки за 20-тина лв, много хора залагат на чист газ за горене, който струва десетки пъти по-евтино :D. За концентрации няма консенсус - един казва 0.5 литър на резервоар, друг - 1 литър,трети 1:10 и т.н. Също така ефективно отстранява водата в системата- водата се слива с газта и изпарява.И най-важното - буквално "убива" парафина в нафтата.Даже попаднах на хоум мейд тестове, където наливат 2 проби нафта в бурканчета, където едното е с газ и ги бутат във фризера.Резултатът е : в бурканчето без газ се образува бяла ядка на повърността от парафина, а в другото- течността запазва консистенцията си.Същият ефект като при Кастрол ТДА например  :DХитро, нали ? :) Наистина ми стана интересно и исках да го споделя с вас.Аз си ги обяснявам с това, че газта има почистващи свойства и заради температурата си на горене, изгаря всичката гняс по системата и в същото време повишава цетановото число...
Друг е въпросът колко е редно да се позлват добавки при комън рейл дизелови агрегати...

Pyrhel

Не разбирам от химия, но малко ме притеснява на ТДЦИ-то да сипя газ за горене в резервоара. Не че слагам някакви добавки изобщо - сипвам нафта и карам, но винаги съм се чудел каква е тази концентрация, че 60мл са достатъчни за 60л горово (за тези против замръзване на нафтата), та дори и половин литър на 60л нафта...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

ми химия .. и аз се чудех но ефект има .. особено осезаем беше като си сложих добавка за бензин в нафтата ,мотора заработи като на Форд Транзит от 80те ..  :)) относно сипване на газ/бензин/спирт - не си правете такива експерименти ,такива опити само в БГ има сигурен съм ,че се и хвалят по форумите ...

Jumper

1.Значи аз винаги преди зимата слагам в цял резервоар две шишенца чист спирт. Сега и простото обяснение: спирта  е с по-голямо тегло от бензина, съответно отива на дъното на резервоара. Същото важи за водата, тя е по-тежка от бензина и вече е на дъното на резервоара. Тъй като спирта е 96% може да поеме поне собственото си тегло вода. На дъното на резервоара става точно това. Проблема е как да се изкара спирта от дъното на резервоара... При студено време бензина е доста по-малко течлив, а спиртно-водната смес си е течлива, което довежда при движения тя да отиде където трябва и съответно да изгори. Няма претрисане или странични фактори.

2.За нафтата - парафина е смърт за всички двигатели, както и сярата. Причината да си зареждам от Ромпетрол е, че находището в Румъния, от което се рафинира нафтата за Ромпетрол има В ПЪТИ по-ниско съдържание на сяра от руския петрол. Въпреки това сярата си я има. Добавките за нафта съдържат разтварящи сярата и парафина вещества и това е тяхната работа. Вярно в комон рейл е трудно, НО и за такъв тип двигатели има добавки. Всяка есен съответно зареждам цял резервоар Алпин /въпреки, че не е зима и на теория няма нужда/ и една добавка на резервоар. На топло време добавката си действа даже още по-добре, а Алпина си има добавки против замръзване, които също премахват парафина. След това гледам този резервоар да го изгоря извън града, за да не добавям в двигателя въздушната гняс от един прекрасен град като София, точно когато в него има добавки за премахване на сяра и парафин /имам спомени, че в градовете най-много са азотните замърсители, както и серните от игорелите газове/.

До сега тази стратегия действа безотказно...

Bobi

В петък се очертава да пътувам по магистрала около 250 км, та съм намислил да сефтосам някоя добавка.
Някой знае ли къде в София могат да се намерят продуктите на PRO TEC Deutschland? В немските форуми едва ли не я изкарват извънземна това нещо..
http://www.pro-tec-deutschland.com/?lang=en

Alexi

#16
купи си нещо тествано а не ти да си опитното зайче .. примерно на лики моли ,редекс ,цикло ,голден ийгъл .. не се хвърляй на някакви скъпи от по 30-40 лв същите са ако ти се задълбава чети съдържанията
ЕДИТ: и не очаквай чудеса ,особено от 250км пробег с добавка .. добавката има по скоро профилактична функция ,ако примерно инжекторите са тръгнали няма да ги ремонтира ..

Bobi

Нищо подобно не очаквам. Искам само да поразчистя мръсотията по горивната система

Bobi

#18
Понеже днес ще пътувам, заредих един резервоар с Еко Дизел +. Исках да си взема и някаква добавка, но съвсем се обърках, когато разглеждах щанда. Направи ми впечатление един продукт на Redex - в малка бяла опаковка и пишеше, че е добавка за всички видове дизелови системи.струваше 10-тина лв? Мислех да го пробвам, но не се престраших? Да я купя ли нея или да заложа на Cyclo - добавка за прочистване на дюзи на дизелов двигател  (20 лв ) ?

Alexi

http://www.powerenhancer.co.uk/news/bg-244-for-diesel/33/ ей тази е много хвалена по английските форуми ,но е малко скъпичка ..


Alexander

Alexi тук много ме заинтригува и бих предложил да се съберем група от желаещи от тази добавка и да поръчаме към 8 бройки за да хванем голямата отстъпка!  (fri)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

amplified

Вчера се опитах да сипя добавка, ама я сипах на земята (100мл дадоха фира докато усетя).
Резервоарът има тапа, която само с фуния или пистолет се маха, иначе нищо не влиза... и разбира се изтича :)

Alexander

Да има тапа и ти имаш фуния в багажника при резервната гума  :P Инжинерите от Форд са помислили за случйате в който маркуча не влиза  (thup)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

amplified


Alexi

Цитат на: amplified в 07 Октомври 2011 23:39:27
Вчера се опитах да сипя добавка, ама я сипах на земята (100мл дадоха фира докато усетя).
Резервоарът има тапа, която само с фуния или пистолет се маха, иначе нищо не влиза... и разбира се изтича :)

(omg)

VENTCI

Аз ползвам тази добавка за гориво

VENTCI

#26

По предписание се слага 0.6 мл. на литър дизел през лятото и 1.2 мл. през зимата. Добра е за постоянна употреба. Аз слагам по 60-70 мл. на резервоар. Цената и е 22 лв. и е австрийска. От предозиране няма смисъл.

Alexi

цената е добра за разфасовка от 1 литър ,може да я пробвам и аз ще кажеш откъде я купуваш на следващата среща  (fri)

Bobi

Колеги, студът напира...Дайте да дискутираме проверените добавки, предотвратяващи замръзването на нафтата :)

Pyrhel

Лики Моли-то е тествано. Ама е тествано и без него, същата работа е :)) На монди-то миналата зима само Лукойл без добавки, на HDI-ката предните 4-5 години Лукойл с Лики Моли-то.

Обаче оня ден минах покрай една железария и силно се зачудих дали да не пробвам да набухам 1 литър газ за горене да видя какво ще стане (blush)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.