Мнение за филтрите на "Filtron"

Започната от F Focus, 01 Май 2022 13:19:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

 Привет!
От 7-8 години използвам филтрите на въпросният производител, като не съм гледал да мина "тънко', ами съм се надявал, че нямат ментета, произвеждат се по лиценз в Полша, а и тези, които мога да разгледам(въздушен и купе) са ок, но колега тук се оплака, че след сервизно обслужване в МП двигателят му изгаснал при изпреварване-чак пък толкова от филтър...?! Не разбрах кой точно филтър визира, като виновен? Или и за тях са се навъдили ментета, баси?!
Поздрави и благодаря предварително за отговорите!


Petar 1966

Още от Астра F ползвам тази марка.Досега не съм имал проблеми.При Опел, Деу,Форд съм ги ползвал.
Животът иска жертви,но няма да сме ние!

ivchotr

Привет!
За да изгасне колата в движение, трябва въздуховодът да се е затапил плътно. Ако филтърът е менте с непропускаща въздуха хартия и е здрав, колата вероятно е нямало да работи равномерно и на място. Колегата сменил ли е филтъра и има ли промяна в поведението на колата при високите обороти?

F Focus

Надявам се оплакалият се след сервизно обслужване при дилъра да сподели от какъв филтър "Филтрон" е недоволен?
Като намеря време ще изнамеря пост-а му, който ми направи впечатление и малко ме притесни, та затова пуснах питането си.

saggy

#4
МП почнаха да слагат Filtron ли? Малко объркващо. Filtron са бранд на Mann, което означава, че са една по-бюджетна тяхна версия или по-скоро среден клас. Въздушните филтри са ОК като качество на хартията, филтър-купе не ми харесва в сравнение с оригиналния фордовски - по-лесно пропуска миризми, а масленият ми се струва най-важния, който обаче не мога да го преценя. Мерак ми е да пробвам Mann, но не откривам нужните за моя Фокус филтри на повечето места. А дали има фалшификати от Filtron не знам, малко вероятно е, защото не са скъпи по принцип. Веднъж взех въздушен филтър на Бош, правен в БГ. Беше много гадна, груба хартия и го смених за Мале, правено в Румъния (беше малко по-добре). В сравнение с оригиналния Мале от Германия, румънският е по-некачевствения, а БГ Бош просто бих го изхвърлил. Пробвах и въздушен Моторкрафт и е една идея по-зле от Мале-Герм, но пак става.

Pyrhel

Предполагам, че мен визираш, че ги плюя, ето ми последния пост, в който споменавам случилото се (има линк отгоре на цитата - води към другата тема):
Цитат на: Pyrhel в 17 Март 2022 15:49:46Прав си, чувството да прекъснеш отношения с тях е страхотно. Нали имаше такива изпълнения и с хора от форума. Сещам се за Мондеото на Борко с фактурираните и несменени свещи, счупени фарове и подпрени с коркови тапи и още подобни, както и моето, на което в гаранционно обслужване сложиха Филтрон и загасна при изпреварване между 2 тира...

В отговор на първия пост: визирам горивния филтър, хартията му беше в ужасно състояние. Не знам менте или не, но вече бих ползвал само за въздушен филтър.

Цитат на: saggy в 01 Май 2022 22:53:02МП почнаха да слагат Filtron ли? Малко объркващо.
Официално не, как :) Просто колата ми беше обслужена за там, защото беше в гаранция oще или малко след това - не помня, но по фактура бяха оригинални. След като изгасна, диагностицираха я, че трябва да сменя инжектори, помпа, тръбички, да се мие горивопровод и резервоар за нелепа за мен сума (във форума има и офертата им, но постът вероятно е от преди 11-12 години), реших, че или ще я оправя сам, или ще ходи на скрапа 5-годишната кола. "Ремонтът" го направих на стойност 80 лева - нов филтър, тоя път наистина оригинален, а не само по фактура. След него минах над 100 000 км без да се замисли да прекъсва, да не пали и пр.

Във форума има доста такива истории назад в годините, в сегашно време или рЕзко са подобрили случващото се, или хората не проверяват какво се случва с колите им. Докато си търсех мнението, попаднах на тази архаична тема.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

F Focus

Вкарахте ме в размисли и страсти да си сменя масленият филтър, защото съм наясно колко е важен. Какъв ще препоръчате-"Mann", "Knecht"...? Лошото е, че скоро смених маслото.

Изчетох "архаичната" тема-някой писал ли е до производителя в Германия за безобразията в представителствата му в наше село, и имало ли е ефект? При други марки само споменаването на такова намерение има потресаващ ефект. Лошото, е че МП няма конкуренция, и както се оказва няма да има.
Аз на два пъти съм ходил до МП в "Люлин" за дреболии(смяна на маркуч на охл. с-ма и смяна на клеморед), та не го броя за извършена майсторска работа.

saggy

Абе не се шашкай. Карай с Филтрон сега на тая смяна, пък следващит път друг. И аз съм карал с маслен Филтрон и не е имало проблеми. Като Мото-Пфое обслужват главно служебни коли на компании, а не коли на частни лица, е нормално, че няма да обръщат внимание на малките клиенти. Даже сега май са купени от японци, та вече не са германци.

F Focus

Ок-така ще направя.
Допускаш, че "Форд" е купен от японци...? Ако е така може пък да се окаже за добро дай Боже!

Ozzie

Цитат на: F Focus в 11 Май 2022 20:06:42Допускаш, че "Форд" е купен от японци...?
Не Форд, а Мото-Пфое. Две съвсем различни неща са. И всъщност, скоро ще станат пет години от покупката.
https://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/32705-iaponski-gigant-kupi-moto-pfoe
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...


ivchotr

Като се има предвид какви дъргели са някои от японските коли, не е никак чудно, че и в Мото-Пфое нещата са на сегашното ниво. Пък и те японците може да са дисциплинирани по принцип, но е по-лесно да разхайтиш японец, отколкото да дисциплинираш български работник :D

F Focus

Разбрах-нищо няма да се подобри, но за сметка на това вероятността в МП нещата да продължат да се влошават остава в сила! :'(
Явно японците( а и не само те) изобщо не се интересуват от наше село!