Смяна на фаровете мондео 2001г.

Започната от Tattoo442, 20 Юли 2021 12:29:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Tattoo442

Здравейте колеги. Карам мондео 2001 г. от 3 седмици и доста неща не са ми ясни.
Като го взех беше с ксенонови фарове с лупи,но аз предпочитам стандартните рефлекторни фарове( доста по красиво стоят на колата) и ги смених.
Всичко е супер,но не мога да подкарам моторчетата за ниво на фаровете.Купих си и ключ за светлините който е с потенциометъра за нивото.Според мойте схеми пин 5 от двата фара трябва да отиде до пин 1 на ключа. Така ли е или пропускам нещо? Моля ако някой е минал през тази заигравка да сподели своя опит.
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!


zloster

Щом автомобилът е 2001-ва година, би трябвало да е МК3. При MK3 имаш GEM/BCM модул и в него е записана "As-build" информация за какво е активно/има на автомобила като възможности/екстри. Там се конфигурира и какъв тип са фаровете - обикновени или с ксенон.

След бързо търсене ето на тези двете препратки попаднах:
https://forscan.org/forum/viewtopic.php?t=2614 - човекът пита за "As-build" данните, че след смяна на компонент, не е можел да си завърши обучението за нивелирането. В същата тема има и друга препратка към немски форум как да се "обучат/сдружат" модулите:
https://www.mondeomk3.de/index.php/Thread/19054-Xenon-Scheinwerfer-mit-Forscan-kalibrieren/?postID=327960#post327960
Немски не знам, но с автоматизирана преводачка (google.com, yandex.com) горе-долу би трябвало да стане ясно.

Та накратко:
закачи колата с диагностичен адаптер и разгледай "As-build" конфигурацията на GEM/BCM модула. Преди да променяш стойностите в нея, я запиши и съхрани на сигурно място. След това пробвай да промениш конфигурацията на автомобила, че е с обикновени фарове.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Tattoo442

#2
Работата заспа ...реглажа тръгна само с разместване по инсталацията ....