Цъкни реклама - спаси форум

Автор Тема: Форд Ка: няколко различни въпроса  (Прочетена 28 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ibox

  • Новак
  • Аз ♥ Форд
  • Публикации: 1
  • Адрес: Izvorska 62
  • Форд: Ka
Затова и нямам конкретно заглавие, и който и да отговори държа да е автомонтьор или поне човек с достатъчно познания.
Започвам се да стягам малко Форд Ка, по-скоро с подръчни материали. Това е като предварително запитване преди да отида в сервиз.

Съвсем наскоро сменихме предни дискови спирачки и накладки. Дисковете са втора употреба а накладките нови. Не ми е ясна каква е връзката между спирчаки и начина на работа на двигателя, ако има такава. След смяната започнах да усещам колата много по-добре с много по-меко и ествествено вървене. Но след няколко дни пак започна да се уеща едно леко (не мога да го определя точно стържещо, но има нещо подобно) каране при подаване на газ, и въобще. Работата на двигателя се усеща малко дразнещо с по-неприятен звук.

Не знам дали е нормално но тази кола я имам от две години и винаги е имала проблем през жегите. Самата кола се награвя много бързо. Преди време имах проблем с парното, но той явно не е напълно оправен тъй като при по продължително каране, особено в жегите парното започва да изпуска по малко топлина към купето при изключено парно. Ако съм го сложил на синьо все пак държи. Климатика работи, но фреона е малко над 50% от капацитета а отделно на включен климатик на око разхода на бензин се увеличава много.

Също така има някакъв конфликт при бушоните. Детайлно съм гледал схемата и при поставяне на два определени бушона (но не помня кои) единия от тях преставаше да работи.

Другото е за подсветката на задния номер. Преди време я бях чукнал отзад и ме дразни в момента.

И псоледното е, нещо което съм го забелязал при много Ка от тази серия - сериозни проблеми с ръждите. Сега в момента искам поне да оправя ръждата около капака на резервоара, която е вече към гниене. И ако не да я оправя поне да я закърпя. Грдата и въобще основната носеща конструкция уж държи. Но тенекиите по калниците и наоколо нямат спасение като ги гледам.
« Последна редакция: Юли 17, 2021, 11:02:20 от Pyrhel »

Цъкни реклама - спаси форум