Focus 1.6 16V zetec 100hp загуба на мощност в движение

Започната от Васил Тошков, 11 Юли 2021 12:56:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Васил Тошков

Здравейте.Имам следния проблем карах по магистралата и при изпреварване колата внезапно изгуби мощност.При ниски обороти колата работи.На свободна с натиснат постоянно педал на газта колата се форсира до 4000 оборота и пада до 1000 пак се форсира и веднага падат.Някой имал ли е подобен проблем да ми даде съвет какво да правя


Наско

Колега  Тошков, на таблото не изписва ли нещо ? Прави ли някаква диагностика  (bi) ?Дай още инфо за колата, обслужвана ли е и кога ?  Май  си за смяна на горивен филтър.
Закования с чук винт, държи по-добре от завинтения с отверка пирон !

Васил Тошков

Диагностика направих никъкви грешки.
Поръчах горивен филтър утре го сменям.
Интересното е че от събота я карам и няма никакви проблеми.
Май проблема го прави на магистрала и изкачване,с над 100 км.Пълна загатка

zloster

Ако не е сменян горивният филтър, е добре да се почне от него. По спомен го пишеха "lifetime", но за пишещите го това е края на гаранцията. Симптомите сочат за възможен проблем с доставяното количество гориво (помпа в резервоара, филтър, регулатор на налягането в горивната рейка).
Иначе си плаче за обичайната процедура: закачане на диагностика, преглед на натрупани грешки, изчистване, проверка отново за грешки, преглед на живи данни за търсено/постигнато налягане на горивото.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/