Забавено въртене на стартера

Започната от Водниядух1, 27 Октомври 2021 20:33:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Водниядух1

Колеги,като застудее времето и се получава много неприятно'' отложено'' въртене на стартера. Завъртам конт.ключ в положение въртене и стартера не завърта веднага,ами след 1-2 секунди. Иначе си върти бодро и мотора запалва веднага . Направи ми впечатление,че това става когато застудее,но ако е мн.студено го няма този ефект. Акумулатора е на 1година. Къде да ровя ,може ли да е от ''таралежа'' или да се насочвам към стартера. Това се случва само при първото палене за деня. Когато сменях гор. филтър не обезвъздуших както трябва и тогава чух ,че стартера въртеше доста добре -докато се обезвъздуши системата. В момента на'' паузата'' лампите не премигват,няма никакви шумове от релета. Все едно не съм завъртял ключа . Дано да съм бил изчерпателен.


ivchotr

Ако са се разхлопали втулките на ротора на стартера, донякъде се обяснява проблемът. Ако започне да го прави по-често, направо ги сменяй.

Водниядух1

Разхлабих всички гайки на стартера ,включително и болтовете,които го държат . Напръсках всичко с контактен спрей и стегнах навсякъде.И вече почти цяла седмица стартера върти без проблеми.