Пластмасови туби за гориво

Започната от Pyrhel, 20 Април 2020 21:34:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

STIHL-ката дойде с подарък пластмасова туба за бензин 3 или 5л и чак сега ми идва на ума да погледна дали има големи пластмасови туби. Не бях виждал - има 20-литрови (има ли по-големи, 30+?), даже са на 1/2 до 1/3 от цената на металните и се чудя дали да не взема, че хем няма да треперя да не надера багажника или боята нея, хем са и в по-удобна форма.
Мернах, че са писали като недостатък е по-късия експлотационен срок, но нямам намерение да я ползвам цял живот като металните. Чудя се за три неща:

Струва ли си според вас?
Правят ли проблеми по бензиностанциите за пластмасови туби?
А по границите?

По граници с 1 бр метална не съм имал проблем, само един сърбин искаше да я отворя да души, че има бензин вътре (tooth)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


ivchotr

Трябва да се увериш, че пластмасата не е бензиноразтворима. Че преди години един приятел беше блокирал двигателя с бензин, който съхранявал в бидон за зеле :D В самите бензиностанции съм мяркал пластмасови туби за бензин, така че едва ли ще правят проблем. Последно съм наливал бензин на бензиностанция в пластмасова туба преди 3 - 4 години и тогава нямаше проблем.

Ozzie

30 литрови има. Бързо търсене -> https://profisbg.com/tuba-plastmasova-kvadratna-ceni или http://www.europlast.bg/products.php?id=968&to_id=1
Над 30 литра смятам, че ще е тежко и неудобно, като се сещам, каква може да ти е идеята.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Pyrhel

Зейе! Хаха :)) Уж за гориво ги пишат
По-скоро се чудя официалната ситуация по бензиностанциите каква е. То за можене - може, и аз сипвам бензин/нафта в 30л пластмасови туби от фосфорна к-на (bang) Приличат на сините и се сипва ужасно от тях - не може плавно и плискат докато не изпразниш 1/3. То май всички, на които гърловината им е в средата, са отврат за сипване и бълбукат.

Толкова, до 30-35л за директно в резервоара.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

exclusiveremix

Откакто имам бензинова дето се кара само с 100 октана,оттогава зареждам и няколко туби с гориво.Да, мъкна ги до Варна щото там ми е най-евтино.И 30литрови съм пълнил и 5 и 10. Проблеми нямам.Проблеми има ако са  туби от минерална вода.Някой бензанджии мънкат,други си затварят очите,но като цяло е забранено.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

vova

На някои бензиностанции правят проблем,даже и да е специална за гориво.А като ме видят с такава от минерална вода почти винаги не искат.
Имам опит с такава от кофланда пластмасова мисля че е три или пет литра /май пет/.По спомен се изръсих около 10 лв,с пластмасов мущук е уж да пълниш по-лесно в резервоарчето и да не ми правят физиономии по станциите.
Недостатъци-мущука не завива плътно и тече от него и гърловината.Уж се затваря плътно и затягам ли затягам,обаче при топло и горещо време се издува като плондер и в купето мирише на бензин!!! Многократно изпитано.
Тая пластмасова туба я купих за бензин за щилка  трион и коса.
Иначе 20 литрови пластмасови използвах доста за нафта.Над това количество ще е трудно носенето и съответно наливането.Не че не може но се оплескват панталони  и обувки и е смрад...

Alexi

пластмасови туби 30л подходящи за гориво има и можеш да си набавиш такива евтино ако искаш туба от препарат на някоя автомивка - гарантирано не се разтваря от гориво .. за източването им ползвам такава роторна чугунена помпа :
(link)
има и по евтини варианти 30-40 лв - върши чудесна работа

saggy

Как отваряте капачката на гърловината на резервоара при сипване от туба? Специалните фордовски фунии ли ползвате?

Pyrhel

Моята е с капачка, няма easy-fuel. В гърловината имаше една защита за дизелови пистолети, която махнах, защото трябваше да сипвам бавно с по-малката фуния (tooth)
Здрава излезна, ще я сложа обратно да й се радва следващият собственик някой ден :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Хибрида да не е започнал да връща много гориво, та си се сетил за големи туби? (rofl)
Иначе има забрана да сипват в туби, но повечето бензиностанции си затварят очите, все пак си им е приход. Във Варна на Марешки честа гледка е да идват едни пикапи с 400-500 л натоварени резервоари и пълнят ли пълнят. За трактори предполагам :-[
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.


ivchotr

В туби им забраняват да сипват на служебните коли, които плащат с чипкарти. На лични коли не би трябвало да се мусят.

zloster

Има и това дете-чудо на родния законодателен гений :) (сарказъм2) от 44-тото (настояще) Народно събрание...

Чл. 106а. (Нов - ДВ, бр. 62 от 2018 г., в сила от 28.01.2019 г., изм. - ДВ, бр. 13 от 2019 г., в сила от 28.01.2019 г.) Водачите са длъжни да зареждат с гориво управляваните от тях пътни превозни средства и/или самоходни машини само на бензиностанции, които са регистрирани по Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

Преполагам, че наказанието ще е:
Чл. 185. (Изм. - ДВ, бр. 97 от 2017 г.) За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба 20 лв.

Източник: https://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134649345

Този, който сипва не трябва да е водач на превозното средство, което се зарежда. Значи пътник или трето лице трябва да извършва сипването :)
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/