Кората под предната броня

Започната от To4kata, 21 Ноември 2019 11:00:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

To4kata

Колеги, днес понатроших отдясно /пред предното колело/ пластмасовата защитна кора, кято се монтира за предната броня, между подкалниците. Едно парче с големина 30х30 см го няма. Принципно съм маниак и обичам всичко да си е цяло и понеже идва кален и снежен сезон да търся ли втора уптреба кора или мога да ткарам и така. Ако беше лято нямаше да задавам този въпрос, но сега с този къс ден и лошо време не ми се лежи отдолу.


Ozzie

При мен липсваше кажи- речи цялата кора. Не е драма да се кара и така, но щом те дразни, търси и сменяй.
Все пак са само 5 или 6 винта, не е да лежиш цял час под колата, примерно.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

To4kata

#2
Абе прав си, ама като се сетя, че трябва да си късам нервите по моргите, и после да се гъзя някъде пред блока, където вече няма къде да се паркира /тя затова е и счупена де/ и предвид времето, някак си не ми се захваща.
Както и да е, ще карам така ... стига съм мрънкал.

P.S. До сега ме валя дъжда, за да наместя парчетата, защото днес сутринта пускайки климатика да издуха предното стъкло нещо взе да стърже. Оказа се, че една допълнителна кора, която е защитава ролките и ремъците се е завъртяла и допира до една от ролките. За малко да стане по-голяма беля, наместих я и я вързах с две свински опашки за остатъка от основната кора под бронята. Така че, практически малко парче се е отчупило и натрошило, но е на най-невралгичното място. Ще се търсят нови пластмасарии май.

ivchotr

Търси и сменяй, че ако не го направиш ремъците и ролките ще са постиянно във вода и кал, както изглежда. Не е добре гумата да мята всичко върху тях. Следващата седмица я дават сравнително суха, така че можеш да го решиш този проблем спокойно.

Ozzie

@ivchotr
Тази кора е под бронята и по никакъв начин не пази ремъци, ролки и пр. подобни. ;)
Под двигателя има друга кора.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr


Ozzie

Да има. Колкото повече, толкова повече.
Над нея са радиатора, кондензатора на климатика и интеркулера, когато има такъв.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

To4kata

#7
Тя се оказа почти цяла, няма само малка част, която е точно под кондензатора на климатика. Точно там обаче се захваща втора перпендикулярна продълговата и тясна кора, която пази ремъците и ролките. И тя е почти цяла, така че ги съединих с 2 свински опашки и сега е по-добре положението. Само под кондензатора остана дупка около 1-2 длани.  Абе, като да се намирам на работа ....
Но голяма кора няма. Само тази под радиатора и  тясната перпендикулярна  защита на ремъците.