Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

amplified

#30
При бензина 'спортното' каране и ниският разход не вървят ръка за ръка.
Ивънградско мога да постигна от 5.6 до 10 на 100 с моята катафалка.
Желание да има всичко се постига, разбира се за 5.6/100 трябват и железни/пенсионерски нерви.
А, да! 5.6 го постигнах на ИДВАНЕ към София, където са нагорнищата.
Градско мога и 20/100 да направя, мога и 7-8. Някъде по темите бях снимал градски разход 7 или под 7.
В София разбира се има толкоз кретени, че трябва да си диагностициран да караш като флегма и да не ти пука да направиш разход 7.



Моята харчи колкото и сипя.
Колата(ако е изправна) ще ви гори колкото вие я накарате да ви гори(разбира се в разумните граници на възможностите и КПД на двигателя, вида на асфалта, коеф. на триене, качество на горивото, вятър и т.н.).
Съжалявам, ама ако искате винаги да сте първи на светофара няма как да стане  (fri)


Едит: Всъщност излъгах! 10/100 извънградско не съм постигал досега  :'(


Backstage

Боби там е въпроса че изобщо не карам спортно...даже не карам бързо...карам съвсем нормално

Bobi

Адаш, това под 7 градско с твоят двигател на бензин, ще ме извиняваш, ама и да го видя няма да го повярвам. Това може да го постигнеш само, ако си занулиш брояча и караш само по Цариградско или Околовръстното няколко километра. А и съм сигурен, че при засичане - пълно- пълно, резултатът ще е съвсем друг :)

hotblooded

Цитат на: Bobi в 23 Февруари 2012 09:44:57
Адаш, това под 7 градско с твоят двигател на бензин, ще ме извиняваш, ама и да го видя няма да го повярвам. Това може да го постигнеш само, ако си занулиш брояча и караш само по Цариградско или Околовръстното няколко километра. А и съм сигурен, че при засичане - пълно- пълно, резултатът ще е съвсем друг :)
В същност късно вечер или през почивен ден, или август месец - разхода в София ми е бил почти като на извънградско. Особенно нощем - чисти улици, няма задръстване, почти няма светофари. най много "трупа" като стоиш на място и ускоряваш. В Бургас градския ми разход е около 8,5. Но почти не включвам 4та... 1ва 2ра 3та - хайде на светофара или гръбиците или задръстването...

amplified

Аз казах, че не всеки има нервите да го направи ;) Казах и че е в Бургас  :P  И минах над 100км

Bobi

Може пък моето разбиране за среден да е изкривено  :)) . Аз под среден разход разбирам - зареждам пълен резервоар, занулявам, карам 900-1000 км само градско и на следващото зареждане гледам какво показва. За 800 км в тези студове и сняг ми показваше 8, което си е доста според мен, но и условията бяха екстремни  (beer) .
Иначе на магистрала и на мен ми е показвал среден разход 3.5 за 260 км със скорост 100 км/ч. Но както каза, нямам нерви да го повторя.  (beer)

Backstage

Като гледам какъв разход коментирате като (висок)....Аз по добре да хвърлям ключа от колата в мазето и да лова трамвая  :'(

supertorr

Цитат на: backstage1978 в 23 Февруари 2012 21:28:48
Като гледам какъв разход коментирате като (висок)....

Разходите не са високи- нормални са според условията, ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА Е ВИСОКА (stir)

hotblooded

Цитат на: supertorr в 24 Февруари 2012 11:46:02
, ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА Е ВИСОКА (stir)
Ами не може всички цени да се вдигат - на нефта, на тока, на водата, на природния газ и цената на това което се получава от тях (или чрез тях) да стои на едно място. Вчера видях много точен коментар по темата: "цената на горивата се дели 55/45 на цена на гориво/държавни налози - горивото го виждаме - ама държава не виждаме.........."

zliqiliq

Налях до горе на тракторчо,минах 95 км. (междуселско :)) ) и градско в съотношение 70/30 % и на същата колонка ми сипаха още 7.40 литра.И това не е до горе ами на автомат(колонката)


Backstage

Цитат на: supertorr в 24 Февруари 2012 11:46:02
Разходите не са високи- нормални са според условията
За колегите не...имах пред вид в сравнение с моя...а условията....каквито ще да са...13.5/14л. на 100 км...не ми се струва да е от условията

hotblooded


Alexi

борда при мене показва доста "оптимистичен" разход ,обикновено е около литър отгоре реалния така че недей се радва :))

hotblooded

 Като мерих пълно-пълно при пътуване до София - си отчете вярно +/- 0.2. По скоро колонката те "бъзика" Все пак борд комп-а  отчита какво впръскват дюзите, а колонката отчита какво трябва да платиш :)

Alexi

то на колонките аз казвам колко да пускат :)) сервизирам бензиностанции ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 27 Февруари 2012 21:34:43
то на колонките аз казвам колко да пускат :)) сервизирам бензиностанции ..
Аз до скоро сервизирах базите :)

Pyrhel

Нормално е да има грешка, при отчитането, защото реално не отчита, а замерването на разхода е теоритична стойност, която се смята. При равномерно каране грешката е по-малка, когато се ръчка яко мотора и е ту в покой, ту в червеното - тогава е най-голяма.

На дълъг път с круза би трябвало грешката да е минимална.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

momo76

То такъв разход от 5.5 и аз съм го виждал, нищо че съм с автомат - само 2 пъти де. Иначе е около 6.
И при мен борда показва по малко. При извънградско грешката е малка - 0.2 - 0.5 литра. Но градско стига до 1л.

hotblooded

 Като се има предвид че по книжка го дават 5.0/100  със 90 км/ч. и че нашата нафта не е от най-хубавите и асвалта не с каквото трябва сцепление/ съпротивление - и аз се очудих на 5.5. Като си правя сметките - залагам че гори 6/100  :) градско - 8

Dundee

#49
При мен най-ниският разход в историята е 5,24 на 100 по маршрута София-Белград-Загреб-Любляна през септември 2010 г. Компа показваше 4.5. Естествено бях най-примерния шофьор  ^-^ По същият маршрут на връщане направих 5,32 (4.4 по борд).
Най-високият досега разход беше в периода 28 януари - 11 февруари тази година - 11.10/100 (10.30 по борд) - само градско в София, палене при кучешките студове всяка сутрин в 7.30, бръмчане на място 10-15 минути докато я чистя от снега и за да се стопли малко преди да вкарам детето вътре, ровене из преспи и коловози, лашкане, бутане и др. подобни екшъни. Направо ми се изправи косата когато видях сметката за разхода  ???


supertorr

Цитат на: Dundee в 28 Февруари 2012 10:38:22Направо ми се изправи косата когато видях сметката за разхода  ???

Хе-хе бия ти средния разход с 0,04л.  :P/ от подписа ти/

Marlboro

Мойто Мондео(2000 TDDi) сега покрай студовете градско си посмуква 9/100, че и към 10 се опитва ма уж го контролирам  :D извън градското горе долу крепи малко над 5. Лятото градското е с литър надолу, пък извънградското горе долу толкова. Най ниския извънградско при тръгване от софия до пловдив и доливане догоре в софия 4.5 с към 100-110км/ч.
Къде 2.70лв там и 3.00лв за литър, чудя се какво чакат? Да дигат нафтата на 3лв лятото на 5лв и от зимата картите за градския транспорт по 100лв за една линия и да почваме пеша, нали уж за здравето се грижат и цигарите ще ни спират...
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Pyrhel

Като го каза това и се сетих за една картинка от днес :))


Иначе Мондеото градско в студа най-ниското в София, което мога да докарам е 9 (реални, по борд 8.2), но не издържам, обичам да си го понастъпвам и много скача нагоре - към 13.8 :)
Извънградското пада доста, лятото с ниска скорост за около 1000 км без гасене даде 5.1, по борд 4.4 (със нормално работещ ЕГР). Като ходих до Стара Загора на срещата една неделя със зимните гуми, затапен ЕГР и сравнително хладно време, постоянна 120км/ч на круз, за 560 км разходът беше 6.2, което много ме стресна и хич не останах доволен... След тази случка махнах пластината на ЕГР-а :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

 По борд 4.4  ??? та по книжка е 4.9 :) Няма как да покаже по-малко и да е вярно  (stir) Смисъл че ако ми покаже под 5 на борд-а - яко ще се съмнявам :)

Pyrhel

Цитат на: Pyrhel в 29 Февруари 2012 01:39:05
лятото с ниска скорост за около 1000 км без гасене даде 5.1, по борд 4.4 (със нормално работещ ЕГР).
По борда 4.4, реално 5.1. Това беше като я взех, нямам такива нерви вече :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 29 Февруари 2012 14:09:10
По борда 4.4, реално 5.1. Това беше като я взех, нямам такива нерви вече :))
Тая кола с тоя мотор се мъчи под 120  >:D

Alexander

Да се включа и аз в темата! Аз съм забравил какво значи разход над 8 освен ако не се лигавя много средно - 7л/100км като карам малко по-динамично! Иначе днес си направих тест - София - Пазарджик при средна скорост от 160км/ч по БОРД иначе казано в диапазона от 150-210 карах постоянно ми даде разход по компютър - 5,9л! Обаче атмосферните условия бяха повече от прекрасни!  8)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

escobar

Корола 1.6 бензин - железен автомобил, почти танк, суперуродлива, вътре като японски Мосвич. Принципно доста икономичен автомобил Княжево, София-Пловдив-Църна маца (на входа на магистралата), изпразнихме резервоар около 50 литра.

Фиестата с малките зимни гуми 15" харчи малко под 8 на градско, с летните лети жанти 17" и климатроник гони 10 (9 и кусур) литра на градско, на извънградско харчи около 7 при положение, че аз карам психопатски или "гоня" много или карам човешки, докато нещо не ми щукне.

Пежо 308 1.6 Hdi, 109 коня, среден разход за последните 9000 километра - 5,6 литра на сто, като характерния маршрут е София-Перник-София с малко градско в района на Княжево, Овча Купел, Бъкстон, Красно село и молове събота-неделя. Като разменихме колите и почнах да го карам само градско удари 7 литра на сто, но то е по-тежка и голяма кола от Фиестата.


pantata

Тука повече дизели сте ама и аз да се похваля, в края на миналата седмица се прибирах до Димитровград и имах нерви и време. Заковах 100 км/ч на круиза и разхода от пълно до пълно беше по-малко от 6.4/100. Предишния ми рекорд беше преди 3 години Пловдив - Херефорд (около 3000 км) със средна скорост по борд 100 км/ч 6.8л/100.

p_yanev

Така - след 4 000 км ,цифрите са ясни
11 градско и 9 извън града - газчица по 1,28 :)