развиват се гайките на гумите mk3

Започната от Dandra, 23 Март 2024 19:22:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dandra

Привет колеги.
Преди 500-600 км си купих Мондео и към момента ми върши чудесна работа!
Наличен е единствен проблем - вече три пъти ми се разхлабват гайките на предните джанти.........имате ли идея?
Някой срещал ли е такъв проблем?
от 30 г. съм шофьор - такъв проблем не съм виждал....

Предварително благодаря!
 


F Focus

Гайките не са читави (стоманизирани), или не са с подходящият ъгъл на скосяване спрямо джантите, или и двете-друг вариант няма-лично мнение от опит с такъв проблем.

ivchotr

Ако отворите на джантите, които лягат върху главините, не са с необходимия размер, може да допринесат за саморазвиване на гайките. На мен лично не ми се е случвало, защото винаги съм бил с оригинални джанти, ама са се оплаквали хора.
Другият вариант е някой зложелател да им помага да се развият. Ако имаш секретни гайки, ми е интересно и те ли се развиват. Ако пък нямаш, купи си един комплект и наблюдавай какво се случва. Ако се развиват само заводските, а секретните не, изводът е почти ясен.

F Focus

Лично аз отдавна се отказах от т.н. секретни гайки (болтове), щото не са никакъв проблем за миндилите-личен опит от мутренските години в началото на "демокрацията".

ivchotr

А бе то пак зависи каква е гайката и каква е джантата. Не всички са толкова лесни. В неговия случай не са му откраднали гайките и секретите са за проверка дали не му правят атентат.

dragozow

Ако са оригиналните гайки облечени с едни ламаринки направо ги смени. Аз като купих моята още след първото ходене на гумаджия ги смених с нови 16 гайки без такива ламаринки и нови секретни болтове.

F Focus

Нямам секретни гайки-значи не е атентат, надявам се ^-^  Ама знам ли, да не се заричам....
Като знам как се затягат гайките при гумаджиите (да не ми се налага да ги развивам на пътя!) не си представям как биха се развили сами.