Mondeo MK 4.5 vs MK 5

Започната от gemballa, 20 Декември 2023 11:40:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gemballa

Здравейте, не съм притежавал автомобил от марката, но мой близък си закупува вече втори такъв (в конкретният случай Мондео комби МК 4) и съм впечетлен от простора в автомобила. Тъй като съм в период на търсене на по-голям автомобил разглеждам Мондео МК 4.5 от чужбина. Много ми допада версията Titanium S, но цените отиват към 20к лв. И от тук питането, кое е по добре от към функционални екстри и надеждност - високо оборудвано МК 4.5 на около 160-170к км или ниско ниво МК 5 на 200+к км?

sddefault.jpg

Mondeo-2.jpg 


Жоро Петков

Към какъв двигател си се насочил? Бензин или дизел? Автомат или ръчни скорости?
Вътре двата модела са доста различни - въпроса е кое ти харесва повече и дали има конкретен модел.
Като цяло са доста еднакви колите на размери - нещо не виждам логика мк 4.5 да е на по-малко километри, а да е по-евтино, но явно така работи пазара.
Втора ръка кола си е бъркаш в торбата и каквото извадиш (то вече и с новите малко е така ама...).

gemballa

Двигателите към които съм се насочил са дизелови - 2.2 200кс или 2.0 163 кс. Скоростна кутия - ръчна. По евтини са, защото са предишен модел. Като цяло ми трябва безпроблемен автомобил, без някакви сериозни болежки по рождение. Ясно ми е, че кола втора употреба е на късмет, но поне да няма болести по рождение.

Жоро Петков

Mk5 нямат такъв двигател 163к.с. - има 2 модификации 150 и 180. 2.2 мисля, че не се предлага при Мк5.
За 2.2 не съм чувал добри отзиви - по-добре 2.0. Но цитирантие от теб мощнисти  са за по-старата генерация мотори.

Alexi

ако ще е Мк5 определено бих потърсил с мотора на Пежо/Ситроен 150 или 180 коня ,фордовския Екоблу е с ремък в масло което както стана ясно не е най удачния вариант

ivchotr

Интересното в случая с тези екоблуу двигатели е, че в превод на български, блуу означава и тъга, безперспективен и прахосване (на пари)  (rofl)  (rofl)  (rofl)