Ескорт мк5 няма фарове

Започната от marginat, 18 Юли 2017 13:17:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

marginat

Здравейте от няколко дена се мъча да оправя фаровете защото не светят... прегледах всички бушони. Отзад имам стопове всичко свети  , като включа фаровете на таблото показва че свети пък нищо не свети ... премерих и видях че не отива ток до там ... някой реле може би ... но защо отзад свети всичко нз .... да не би да са различни релета ....
Инсче гледах в един англ. форум , че R1 реле е за светлините. , но обаче аз нямам R1 реле , има място вижда се че пише R1 но никога съм нямал реле там .. странна работа


G_o_c_e_v

Габаритите са с ниска консумация и товара минава директно през ключа, за това и всичко свети. Обаче фаровете вече си товарят повечко и трябва да имат релета за къси и дълги. Ако обаче нямаш релета, значи проблема ти е в ключа за фаровете. С времето претопяват вътре пластмасите от прегряване и резултата е НЕработещи фарове. Естествено горното важи ако бушоните са здрави. Когато превключиш на дълги светват ли? А светкавица има ли, когато дръпнеш лоста към волана?
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

marginat

Нищо не светва изобщо признаци не дава... струва ми се нещо реле .... изведнъж спряха и двата да светят

G_o_c_e_v

Ся последно имаш ли габарити или НЕ? Че от първия Ти пост оставам с впечатлението, че габаритите светят, а сега казваш, че не свети нищо...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

marginat

отпред нищо не свети... отзад светят габарити ,стопове

opex

Не си писал дълги/светкавица има ли.
Ситуацията е следната.
Имаш две релета (едно за къси и едно за дълги) и 4бр отделни предпазители (2 за къси и 2 за дълги) по един за всяка крушка (или всяка 'жичка') зависи с кой тип фар си.
Чисто теоретично може да е прегоряла някоя писта в таблото, но точно за фаровете е малко вероятно, камо ли всички наведнъж.

Така че провери пак за всеки случай предпазителите (би трябвало да са 2х10А и 2х15А, но кой знае какво е слагано) и дали цъкат релетата на къси и дълги като се превключва (светкавица включително).
Ако не цъкат релетата прозвъни 'крачетата' за управление на релето, всъщност и двете релета ако нямаш и дълги/светкавица (едното отива на '+' шина ако не се лъжа, другото към буксата на лостчето и също пробвай с друго лостче първо ако имаш под ръка за по-лесно.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

marginat

много много не те разбрах... само за това лостче , ще го отворя и ще видя

marginat

оправих я ... изгоряло реле се оказа