Моята наказателна машина

Започната от Pyrhel, 21 Ноември 2011 02:41:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Хайде и ние да си имаме една тема, в която ще разказваме какви машинки сме наказвали по светофарите или по километричните прави :P

Ще започна първи. Действието се развива в София, ще има и имена на улици :)
Спирам на кръстовището на Драган Цанков и Г. М. Димитров (посока ТУ) в средната лента. В лявата лента спира една от новите Астри (J). Човекът в астрата се беше вживял като състезател и няколко пъти на празен ход удари прекъсвача, форсира си я на светофара... Викам си... Тоя ще го наакам. (blush) Светна зелено, Кочко си мразеше гумите и тоя път, оня също не се дава, на 3та неговата предна броня беше близо до задната броня на мондеото. Спирам на светофара за завой към Марко Семов (метрото), а онзи зад мен и ме гледа лошо. Тръгваме, аз доволен, че съм наакал още един рейсър, карам си спокойно и спирам на следващия светофар, Астрата до мен, а шофьорът и с един тъжен поглед... Светва зелено, тръгвам лекичко и на багажника на астрата виждам 1.6 турбо (180 коня, 230 нм)! Нютоните на Кочко си казаха думата, разстоянието беше късичко (evil)

Вие сте.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


Artur_111196

Действието се развива преди около 3-4 месеца на бул. "Сливница" кръстовището с "Константин Величков" посока "Сточна гара" спрял съм си и чакам зелено, а до мен спира Е46 330d...   Нямам намерение да се състезавам и си ровичкам в музиката но усетих че ме наблюдават и се вдигнах да погледна, видях каква е колата и пак се наведох, защото не ми представляваше интерес ...  Светва зелено и тоя газзз,  и е 3 коли пред мен, и точно тогава си казах ей сега ще видиш колко гадно ще ти стане.....   Тръгвам контролирано защото ми е прецакан щпера и съм като отворен диф, включвам 2-ра пак плавно до около 70км. и после до ламарината стръгна леко с вратите но не и дадох много да ме поднася ивече почти го настигнах вкарвам 3-та пак газ и тръгна на другата страна /по поръчка за завоя на малкия пешаходен светофар/   и там го подминах така с вратите напред и отцепих напред.. Метнах едно око на километража точно на излизане от завоя беше около 165-170...  Следващия светофар ме хвана зелено и си продължих, чак на "Ботев"  светна червено и спрях готов да  го видя каква физиономия ще извади...  Идва след малко и застава пак до мен, казвам си добре усмихнах му се и поклатих глава а той такава физиономия намръщена извади....   Светва зелено потеглих бавно през линиите а той си остави задния мост и пак  е пред мен, давам газ вече доста по рано от предния път и резултата е ясен...     На следващия светофар /Лъвов мост/ пак застава до мен, но там растоянието е по късо и си казах ей сега ще тръгна "хубаво" да видиш ти...  Зелено, газ, и още от 1-ва го разтеглям с една кола 2-ра   120км. и пускам по инерция червено, спирам на средата, то спира от дясно, свалям прозореца и тоя само дим дето не му излизаше от ушите съска и крещи;  ВЪВ ВАРНА;ВЪВ ВАРНА....  ЕДИН ЧИП ШЕ И СЛОЖА И ШЕ ТЕ СКЪСАМ.....   Обясних му че само с чип няма да стане освен ако не сложи още един такъв двигател в багажника но тогава  ще му трябват два чипа, а той ме погледа малко даде десен мигач и тръгна на червено а аз му извиках че Варна не е на там, не знам дали ме е чул... (evil)

escobar

Цитат на: Artur_111196 в 21 Ноември 2011 09:18:45
Обясних му че само с чип няма да стане освен ако не сложи още един такъв двигател в багажника но тогава  ще му трябват два чипа, а той ме погледа малко даде десен мигач и тръгна на червено а аз му извиках че Варна не е на там, не знам дали ме е чул... (evil)
На тоя не му се е вярвало!

Artur_111196

Хич даже...  Имах чувството че ще слезе и ще си изхвърли ключовете от колата!!!    ;D

Alexi

излизам от Варна ,с колегата бяхме по работа из района .. преди магистралата има 60 и камери ,та си карам с 60 и темпомат .. с мене се изравнява и леко ме подминава едно Е30 ,гледам отзад  - 325 .. ( М20 ,12 клапана 170 коня на доста леко купе ) и вътре 2ма ухилени младежи  :)) викам си тия им се палува .. минавам от 4та на 3та аз и чакам да подминем камерите ... тройката се движи наравно с мене и чувам че е в обороти и тя ,поне 3000 .. подминаваме камерите и ГАЗ ,само че 400 нютона са двойно повече от 200 и му скоквам една кола отпред още на 3та ,4та и 5та до към 170 излязох още 1 кола напред но тройката се държа достойно без да изостане безнадеждно както се е случвало на мнозина  :)) накрая отне газта ,примигна ми с дългите и отби за Аксаково  :))
много жертви имам щото Черния изглежда сравнително голяма тежка и тромава кола( а е само 1350 кг) ,а и масово са 115 коня ,и предизвиква опити за състезание у мнозина  :))

Иван Вълков

#5
Аз на ''чичката'' по принцип не го гоня, че душата му не е голяма, ама веднъж един с една Е290 TD, изгоря. Пътят е Нова Загора - Стара Загора, още на излизане от Нова Загора се залепи за моята броня и дразни..... идва един бус за задминаване, пускам мигача и изпреварвам а оня пак дава зор. След като задмимах се пробирам спокойно, но на 4-та, пича го гледам тръгва и мен да задмине, настъпах газта "мъжката", гледам и той дава гас, ама 1350кг срещу 2500 си казаха тежката дума въпреки 120-то коня. Та взех му кола и половина и загубих интерес, после го пуснах и така, доста хора са с обеждение че по-старите дизелови Фордове са пълни таралясници,кошове и т.н. но в конкретната ситуация не аз бях изненаданият ;) .

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

#6
днеска се изнасям с пикапа (Кънект 1.8 тдци) по околовръстното посока Варна ,пред мене се тътри един позанемарен Форд Ескорт комби .. викам си ,сега като стъпим на магистралата тоя ще го късам ,да може да огледа хубаво лайсната на номера ми .. стъпваме на магистралата и подавам аз мъжката на пикапа :)) ще го късам ... ама в някой друг живот  :)) до към 160 вървяхме наравно ,след което Ескортя бавно се отдалечи напред  (omg) викам си ще покарам малко със 160 ,той оня ще намали и ще го издухам да може да види все пак лайсните .. е покарах ,докато изчезна в далечината  :))

mitakinen

Преди месец наказах едно БМВ Х5, щото младежите вътре се правеха на интересни. След като дълго време се мъчиха да ме изпреварят ги оставих да ме минат и с респект гледаха  микробуса на Форд.
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Alexi

потеглям днес по спешност за Варна след като се върнах от Русе :)) и на входа на магистралата се изравнявам с някво Рено Вел Сатис и Ц220ЦДИ .. понеже подхода е една остра крива която познавам отлично ги отвях ( с мондеото съм тука и нещата ще загрубеят ) там в завоя ,като бенца си кара явно по навик в лявата лента та го издухах от дясно ,на което той почна нервно да свири ама го отсвирих аз  .. следва начало на магистралата ,където обаче 2 тира се изпреварват ,единия с 70 другия с 80  :)) .. 80 мене ми се пада обаче точно в началото на силата на мотора на 4та  :)) тировете се разминаха и яката газ последва ,бенца ми е на врата реното е плътно зад него .. 140-180-200-220-230 ,от 200 нагоре бенца изостана и реното го отвя  :)) междувременно обаче и двамата поизостанаха от мене ,след няколко км взеха да ми поизчезват от огледалата ,аз си кретам с 230 на около 3500 оборота ,колегата взе да помръдва нервно .. по едно време вика - с повече от 210 не съм се возил до сега  :)) намалих на 180 ,след няколко км реното ме настигна и шофьора ме гледаше нервно ,реших да намаля на 150 и бенца и той се появи  :))  това ще им е за урок !  8)

Bobi

#9
Темата по-скоро е моята наказана машина, но няма значение... Тази сутрин излизам в 6:30 за работа и си карам спокойно.По принцип маршрутът ми е Симеоновско- Драган Цанков - Гурко , но незнайно защо днес реших да мина по Г.М.Димитров- Цариградско и паветата. Стигам светофара на ОМВ на Г.М. димитров ( до метростанцията) и чакам да светне зелено, докато в същото време си играя с някакви настройки по Сонито. Изведнъж чувам нещо да спира до мен и нервно ми форсира. Обръщам поглед и първо поглеждам доволната усмивка на някакъв пич около 20-22 години.После поглеждам колата и виждам формата на Шкода Фабия. Казвам си наум " Не ми се занимава сега", а и ми се спи брутално и го отсвирвам.Тръгвам спокойно и той продължава да кара успоредно до мен и форсира....започвам да усещам една топлина как се надига към главата ми...но се овладявам и си карам с 50-60 к/ч...Пичът определено беше в настроение,защото продължи да кара успоредно до мен до изхода на Цариградско шосе, където нещо ми щракна и си викам " Ай стига толкова". Излизам от кръговото на 3-та,гледам температурата вече е на 85 градуса,оглеждам се и виждам, че няма признак на живот наоколо и се заглеждам как оборотомера достига 1900-2000 оборота.Газ до ламарината и го оствирвам за норматив. Минават около 5-7 секунди и вече съм на 130 км/ч, но в огледалото виждам как ме настига.Натискам още... 150 км/ч и виждам в огледалото, че този ме настига с още по-голямо ускорение...Последно видях, че съм с 170км/ч , когато ме задмина  доста спокойно и започна да увеличава дистанцията прогресивно  ???. Нямаше повече път, защото вече се движехме по надолнището преди Орлов мост и наближавахме камерите и затова и двамата набихме спирачки и намалихме до 70-80. На светофара на Орлов мост нарочно спрях зад него, където с голямо огорчение под напдиса Fabia прочетох един друг надпис "RS" .... (omg)

ПС. Моля, въпросът колко е редно да се развиват такива скорости да не се разисква. И сам мога да си отговоря :)


supertorr

#10
Цитат на: Bobi в 11 Декември 2011 16:32:16
Темата по-скоро е моята наказана машина, но няма значение...  На светофара на Орлов мост нарочно спрях зад него, където с голямо огорчение под напдиса Fabia прочетох един друг надпис "RS" .... (omg)
Стана ми интересно и зачетох това: Fabia RS
...Характеристиките и на двете версии на Фабия RS са впечатляващи: за първи път Шкода Ауто използва четирицилиндров бензинов двигател с двойно принудително пълнене, осигуряващ 132 kW мощност, въпреки своята големина от едва 1,4 литра...

Alexi

вероятно става дума за старата Фабия РС която е 1.9 тди пд със 130 коня

Drake

Момчета, в контекста на тия скорости (160+) бих искал да ви напомня за една случка (по всяка вероятност гонка), завършила с две жертви: http://frognews.bg/news_37803/Gonka_mejdu_BMV_i_Audi_utrepa_dvama_peshehodtsi/
С какво вие се различавате от пишлеметата, убили двама невинни?

Alexi

аз лично - с много неща .. първо не съм пишлеме ,на 35г съм .. в града никога не вдигам над 80 и то на 4 лентово .. на двупосочен никога не вдигам над 120 и то по път който познавам и не може да ме изненада .. от там нагоре вдигам само на магистрала( ако не съм със семейството си ,тогава 130 е максималната ми скорост ) .. и то при условие ,че познавам отлично колите си и имам огромен опит зад волана .. отделно колите ми са нови и в отлично състояние а не някакви горублянски кошари като на тия двамата ..

Drake

#14
Цитат на: Alexiпърво не съм пишлеме ,на 35г съм
Пишлегарството е състояние на духа и не зависи от навъртените години.

Цитат на: Alexi... и то по път който познавам и не може да ме изненада
Един от древногръцките философи твърди, че не можеш да пресечеш два пъти една и съща река. Тогава не е имало асфалтови пътища, но аналогията, мисля, е очевидна.

Цитат на: Alexi.. и то при условие ,че познавам отлично колите си и имам огромен опит зад волана ..
Не мога да го докажа, но имам известни подозрения, че ония двамата са си мислели същото.

PS: Надявам се да не приемете горното като заяждане. По-скоро искам да ви призова да проявявате разум, докато шофирате по обикновените пътища. Наказания раздавайте извън тях - било на полигони, било на картинг писти.

Чебурашка

#15
Drake,прав си за много неща  (thup) Имаш и чисто нова кола според профила но не се гониш с нея, предполагам,което е похвално защото като гледам как се карат нови служебни коли ми става лошо.Аз не се сдържам понякога и  се гоня с някой стар голф  (headbang)

Dundee

Цитат на: Drake в 13 Декември 2011 22:55:22
...
Колега имаш основания за безпокойство и нямам намерения да се оборвам.
За мен нормалният разумен човек се различава от пишлемето по това че разпознава кога стига продела на възможностите на колата и пътните условия, няма проблем със самочувствието ако отстъпи, не предприема краен риск, не оставя емоцията да вземе връх над разума.
При наличие на горното, човек може от време на време да си позволи да нарани егото на някое пишлеме.

Alexi

такаа .. днес потеглям аз за Старо Оряхово но през Варна че селските пътища не ме влекат .. круизвам си на 130 и след малко гледам бързичко ме застига кой ? моя приятел с Реното Вел Сатис :))  ( той е шуменец и явно и той често пътува в тая посока ) подава ляв мигач ,аз връщам на 5та :)) нататък е ясно :))

imarh

Ейй.....гоуеми сте бре! Гоуеми мъжове сте.....Брао!

Сега сигурно и в съответните бмв, опел, рено и т.н. форуми се обясняват как са наказвали някакви киселяци с фордове.......и как те разбираш ли никога не правели така, щото били на по 30 и кусур и били много по-наясно със ситуацията от някакви типчета с фордови печки......винаги ние сме най......а другите са.....

Alexi

много ясно че и в другите форуми е така :)) желанието да се съревноваваш и изпъкваш е генетично заложено и в хора и в животни ,и движи прогреса напред


pantata

Преди около 2 часа по АМ Тракия с 80 км/ч издухвах всички като спрели :D

momo76

Преди малко наказах един S63 AMG и няколко БМВ петици, при това бях с Фиестата.

AlexanderBozhinov

Аз снощи се отказах да наказвам съквартиранта с неговото сузуки балено ... и тъй като съм добър човек( а той определено заслужаваше,защото 10 пъти му казах да не ходя да се пързаля на Витоша,ама тя глупостта ходи по хората) ,едвам едвам издрапах до Копитото,за да го дръпна , макар че вероятността и 2мата да спим в колите в 2 през ноща беше много голяма.За наше щастие всичко бе както трябва.Сутринта пък в 6.30 имах нещастието отново да чистя колата и да закарам жената до Мтел(Кукуш 1) , снегорините явно почиваха,защото чак Сточна гара си личеше ,че е чистено. Иначе леки ПТП-та днес колкото искаш.

petermitkov

Моята наказана машина: В понеделник в 20:30 вечерта се движа към Сточна гара от Подуене - нямаше никакви коли.
На светофара преди радиала до мене спира старо Алди А3, тръваме заедно плавно без много да се засилваме аз съм на 2ра и продължавам да давам газ и той дава газ и така до 4 500 оборота а аудито се движи наравно с мене - в момента в който стигах 4500 обората върнах педала на газта и минах на 3та той просто ме задмина - личеше че тъкмо влизаше в добри обороти за неговия въртящ момент.
Мисля че беше 1.8Т

Аз там избягвам да се движа с над 60км защото много често има патрул с радар зад моста или малко по-нататък.
sapienti sat

hotblooded

 По принцип избягвам да се състезавам, освен ако някои много ме издразни... Но за седмица в мен мондеото има вече има жертва и половина.... (защо втората остана на половина по долу)... В събота излизам от мола на Ситняково и по едно време едно 323 Ci почти ме засича за да мине от лявата в дясната лента (аз бях в средната)... Добре сине майчин, може да не съм от София, но не значи че някой места не ги познавам...  разменихме си по един светофар, на изкачването към цариградско го пуснах пред мен, просто защото исках да му смачкам самочувствието докрай... излизаме на цариградско, нямаше кой знае колко коли, аз "изцедих" на 2ра до 3500 оборота, като директно се насочих към най-лявата лента, докато бавареца беше в средната, сети се за лявата като се изравнявах с него....  тръгна след мене но беше късно... на 4ти км аз отбих към Мусагеница той си продължи по цариградско.
  В неделя прибирайки се към Бургас, след петолъчката настигнах един джип Инфинити. Човека си караше със 120, аз се лепнах зад него. Но явно не му хареса да го ползва за "заек" и тръгна да дава газ... стигна до 160, аз след него.... След това не гледах таблото... Валеше дъжд - до степен чистачките на последна степен едва да смагат.... Гонката продължи до разклона за Искра... там за малко да стане мазало, настигаме маршрутка, идва ТИР насреща, Джипа мина за мен нямаше място, отнемам газта да мине ТИР-а, ляв мигач, изравнявам се с маршруткаджията (стрелката подминава 120) и говедото тръгва да изпреварва колата пред него - вече бяхме в изкачването към надлеза към ЖП линията - от свете страни пътя е в изкоп.... клаксон, спирачки - добре че гумите държат.. "навигаторката" се уплаши и оставих и инфинитито да живее... и ние да си останем живи и здрави със здрави ламарини.

Alexi

днес се качвам на магистралата ,пред мен една дърта изтормозена БМВ Е36ца .. подавам яко на 3та ,4та ... и оня изчезна в далечината напред :))

Bobi

На задна ли го мина, уе  :))?

supertorr

"  Не трябват само мускули, трябва и акъл " се казваше в една реклама.
Срещам се с Audi  *A6 Avant (4F,C6)* с накои детайли от RS пакет. Много газ, много пушилка...
Спираме на светофар един до друг, а онзи готов за гонки " келеш"- светва зелено онзи газ и пушилка и ме дръпва яко, но аз не съм състезател и знам че следват още 3 светофара през 300-400 метра пословични с червената си вълна. Първи светофар и спирам много след него, на втория по същия начин, а онзи продължава да дърпа от светофар до светофар (rofl) смешна история.
Той спира на третия светофар, аз отзад лекинко на втора и гледам таймера- жълто, трета, а онзи тепърва тръгва. 400 метра и онзи се напъва, но без резултат.За жалост трябваше да завивам, а ми се щеше да видя бясното му изражение

ffmk1l

Преди малко на един от централните булеварди в града си карам спокойно с 40-50 км/ч, докато поглеждам в огледалото и виждам някакъв се сили да ме изпреварва отдясно. Какво да направя, мразя да правят така, на 4-та газ до ламарината, кола до кола сме в продължение на 200 метра, накрая нямаше как-на оня му се наложи да намали, спирам на следващия светофар и отварям прозореца- викам му-"Май нещо не стигнаха конете, а!?", оня някакъв се пени, ама здраво, аз завих надясно, гледам _Ес-Макс, със СА регистрация.
Всеки път си казвам, че не бива да правя така...
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Revell

Аз пък имам случка, която ми напълни душата.
Пътувам от Девня за Варна и се включвам на магистралата в основата на Повеляновския баир (за незапознатите баира си е тежък и малолитражките обикновенно излизат горе с не повече от 100км/ч). Та влизам в магистралата и ме изпреварва Ескорт '88 набор, който веднага ми направи впечатление с нестандартния цвят - небесно син  ^-^ викам ще го догоня да го огледам. Давам гас и с около 120-130 го настигам. той кара с около 100. Както му се любувам и тамън гледам че пише отзад 1.4 CL и си мисля че добре е направена колата ама 1.4 карбуратор не му ходи и взех да усещам че изоставам. Гледам километража 130 и не мърда надолу. Тръгвам да го гоня и до края на баира 150. Много готино ми стана че има хора които поддържат така стари коли. Даже си мисля че мотора може да е бил на XR3. После се сетих че задната гума е правена и не е хубаво да бързам. Та върнах и налих а Ескортчето замина по баира надолу. Дали бях наказан не знам ама беше голям кеф тази кола да ускорява нагоре  (fri)