Не се закачай с големият батко ....

Започната от Danchev, 13 Ноември 2011 19:05:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Danchev

Връщам се малко назад във времето ... или преди малко повече от три години.
Тогава все още бях студент във Варна, а колата си седеше в родният ми град. Дискотеките и баровете вече ми бяха омръзнали и безпроблемно скътвах една определена сума, която беше безпущадно унищожавана във вид на бензин всеки път когато се прибирах.

Не се закачай с големият батко:
Беше началото на месец април .... събота вечер след полунощ ^-^ студено и леко влажно. Карам си аз по обичайният заучен маршрут и съм се замислил за предстоящата тогава фордовка на Дракона. Парното е пуснато, прозорецът леко отворен, пуснал съм си музичка и се спускам по едно нанадолнище. Карам на свободна и десният ми крак неангажиран от педала на гаста почуква в такт с музиката върху спирачката .... това разбира се предава  светлинен сигнал на каращите отзад. В един момент зад мен забелязвам едно е34, което почуква дългите в синхрон с моите стопове. Големият батко (34-ката :D) се закачаше и искаше да си играем. Никакъв проблем .... затворих прозореца, спрях музиката и топлото и бях готов. Покарахме си малко из града, бавно и спокойно, криволичехме и се закачахме. Наблюдавах баварката (цвят бордо) в огледалата и си мислех .... огромна тежка, изглежда пълен сток .... това ще да е някоя 20-ка :) Воден от тази мисъл се отправих към покрайнините на града и пътя за Казанлък. За да излезем на пътя ни предстоеше знак стоп сложен на познатите на всички островчета. Карах на втора .... огледах се без да спирам и след като сритах съединителя вече бях на широкото. Точно в този момент погледнах в огледалото за справка и осъзвах, че това голямото зад мен не е умряла 20-ка :D Вместо два фара видях две врати, които ме настигаха. Заварих трета, а 34-ката се изправи и профуча край мен .... успях само да забележа надписа "335" на задният и капак. Напълних си 4-тата и се кротнах зад него оглеждайки се за предстоящата отбивка .... намигнах с дългите в знак на уважение и благодарност, че си покарахме и тръгнах да се прибирам.
За съжаление след малко установих, че освен обичайните звуци си имам бонус .... нещо виеше тихичко изпод капака.
Прибрах се благополучно и установих, че става въпрос или за обтегач на ремъка или за водна помпа ... и затворих капак с облекчение.
How about a magic trick?


Иван Вълков

 (happy) Значи не съм само аз. И аз имах подобна случка, пътя беше на излизане от  Казанлък - Стара Загора. Тогава с един колега си направихме една дръпка до разклона за Сливен. Тогава бях още с Волво 440 1.8, 90 коня, колегата бе с Мицубиши Лансер 1,3 75 или 80 коня не си спомням, но през цялото време само ме дразнеше. Та излизаме от Казанлък, минаваме карулката и започваме на подаваме и двамата, до към 130 вървяхме наравно, но после изведнъж умаля. Продължавам аз да ускорявам и вече бях стигнал 185 по километраж когато ненадейно нещо ми смига отзад, престройх се в дясно а покрай мен като черта мина един Лексус. Гледам как ме мина кат спрял, гледам километража отива над 185, върнах газта и така. Та след няколко такива изпълнения изкарахме клапаните на "морски кончета". След това вече нямам такива мераци вече, затова сега карам дизел (ade)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

Хаха, Данчев, ти поне не си знаел с кого се закачаш... Аз се закачах с последната RS6-ца... Човека в един момент реши да натисне педала на газта и го изгубих някъде в далечината :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

ЦитатСлед като се бех вбесил на макс, поради женски причини, реших да си го изкарам на моята непослушна напоследък баварка. Действието се развива на излизане от Велинград... Път с предимство със завой надясно - идеален за влизане с вратите. Задържам DSC-то и жълтата удивителната светва. Сърцето ми трепва от допълнителната доза адреналин, която се отделя... Втора и пълна газ в завоя... Една секунда по-късно задницата се опитва да изпревари предницата... и в тоя момент на 60-70 метра отпред... патрулка... Опел Астра 1.4 twinport, който надпис винаги ме е напушвал на смях, защото ми звучи нещо като twinturbo (ама без турбото  )... Не ме беше забелязал, че влезнах напреки в завоя... Та карам аз зад него и си пъплим с 50-60 на излизане от града. Табела "край на населено място". Линията непрекъсната. Ограничение 70. Пред нас Джуган (или нещо подобно пак произведено в завод за оръжия) с ремарке. Фуражката подава мигач да изпреварва на непрекъсната линия (има отлична видимост на насрещното). Викам си: "що па тоя ше може да нарушава, а пък аз не" и бам след него изпреварвам и аз... в тоя момент реших да изнаглея (или изглупея, но все още бях разярен от "железната" и "непоклатима" женска логика, и не ми пукаше много, много) и не се прибрах след него, а започнах изпреварване маалко преди да почне участък с прекъсната лента (беше сам в колата). В момента, в който ни се изравниха предниците чух, звука, който очаквах да чуя: "кррр уииииуууу", което в този момент не означаваше нищо друго, освен 3та и пълна газ... удивителната все още светеше, което допълнително наля масло в огъня, който се беше разпалил в мен... 4та ... 5та... стрелката бързо стигна 170, което означаваше, че отдавна е трябвало да пусна газта... Twinturbo Астрата с динамика на отворен плажен чадър отдавна беше станала микроскопична точка в огледалото. И той беше дал пълна газ, но не беше успял да настигне нищо друго, освен саждите на моята печка... Отбих в селата, където имам близки и прибрах колата... и така и не се срещнахме повече. Почувствах някакво облекчение и задоволство...
Историята е напълно реална

Artur_111196

Ха ха, кой рови в BMW форума... ???  Боби  не влизай много често там брат да не се вмиришеш на кисело зеле, че на мен клавиатурата още ми бъзди на превтасала сага... !!!  >:D

pantata

Цитат на: Pyrhel в 14 Ноември 2011 00:17:51
Хаха, Данчев, ти поне не си знаел с кого се закачаш... Аз се закачах с последната RS6-ца... Човека в един момент реши да натисне педала на газта и го изгубих някъде в далечината :))

Аз без да искам с S6-ца се закачих една вечер :D От Д-град към Хасково, широк път прав, край на населено място започвам да изпреварвам колона и зад мен някво ауди. Газ 120-130 не изостава сантиметър, викам баси дизелака, свърши колоната прибирам се вече на към 150 и .... като спрял ме взе :( Успокоих се като видях S6 отзад на багажника хахах.

hotblooded

 Края на лято'99та, Варна.... На съквартиранта баща му си беше купил почти нов Пасат 1.8Т (колата беше произведена 1998ма), аз карах едно Рено5 1.1 тогава... Та взели сме пасата и на светофара до ст. Тича спираме до едно рено 5, съквартиранта вика "Гледай какво ги правя рендетата"... горкия, да беше видял надписа GT Turbo на задника на реното.. вярно че пасатора е почти 40 коня отгоре, ама и пучата въшка тежи на половина от него...