Щанги за скоростите от пума на ескорт?

Започната от S.Stoyanov, 22 Януари 2014 10:07:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

S.Stoyanov

Здравейте
някой да е пробвал да смени щангите за скоростите на ескорт(с IB5 кутия) с такива от пума и ако го е правил дали има ефект на шортшифтър?


Nebhotep



Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

S.Stoyanov

Знам знам какво правят по англия.Май за турбото се ползват малко по други, че там май е с МТХ75.

KovachevGR

Рс турбо-то не е с мтх кутия....
И аз си мислех да питам за шифтър на фиестата

S.Stoyanov

Може не знам.Защото бях чел че за РС вземат от дизеловите ескорти а те са с МТХ.А аз ако не го направя тази събота, а другата ще пиша отзвуци след това.Но на 1-во четене като я пробвах пумата мисля, че ще се получи добре.

Не знам защо само темата се премести в раздела за ескорт като може да се ползва на всяка кутия В/IB5 ама няма значение.

KovachevGR

Ами сподели ще бъде интересно,аз съм карал пума но не ми е правило впечетление да е нещо мн къс хода.....но може и да не съм обърнал внимание.
А до кутията може би си се заблудил с рс2000 той е с мтх

S.Stoyanov

Да него имах предвид  ^-^.А за хода по-къс е и е доста по стегнат самия лост.Като го направя ще пиша.Но като за без пари си заслужава експеримента, макар че навсякъде пишат че има голяма разлика, но ще видим.

Bobi

Short shifter-и в ибей изпадат за по 5-10 паунда.

S.Stoyanov

#8
Да де ама на мен щангите са ми подарък, а ако ефекта е като на пума си е същото.А и моята кола си предпочита части на форд, пък били те и не за този модел. (rofl)

baro

Не знам на Ескорта  лоста за скоростите като на Фиеста ли са?Тук има инфо направи си сам. http://www.fiestaklubpolska.pl/forum/viewtopic.php?t=59195


S.Stoyanov

Захвата към кутията е същия на 100%.Към купето на вероятно се преправя за 2-та болта както е дадено в линковете по горе, че като гледам схемите и той е като на ескорта само на 4 гайки.

KovachevGR

Цитат на: Bobi в 22 Януари 2014 20:22:46
Short shifter-и в ибей изпадат за по 5-10 паунда.

Аз се срещам за по 90+ паунда

S.Stoyanov

Така малко подробности от монтажа.
Това дето го дават по английските форуми и така става, но аз реших да не режа купета и да пробивам дупки.Говоря за ескорт 96 набор.Проблема е в това, че щангите от пумата са с около 2см по къси от оригиналните и кутия с ябълката и пръта за скоростите опира в купето и няма място да влезне, затова след много кратък размисъл прехвърлих оригиналната щангата, която е неподвижна и се свързва към скоростната кутия.Другата, която се закача към избирача на скоростите, макар и по къса, понеже опашката на избирача има дължина да се захване си я оставих.Така не се налага рязане и пробиване.За фиеста си нямам на идея каква ще е разликата в дължините.
Относно ефекта, карал съм кола със шортшифтър, не се получава чак толква близо да са една до друга скоростите, но за мен лично ефект има и то доста добър, а ако се скаси и с 2-3см самия скоростен лост ще стане направо перфектно.Като почти за без пари аз съм много доволен.Лоста става много по стегнат и положението му се приближава към шофьора.