Смуче въздух или TPS - Escort RS2000

Започната от THX, 01 Януари 2014 01:25:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

THX

Откакто съм я взел колата, работеше без стъпков мотор. Клапичката стоеше напълно отворена и на маркуча към смукатела са сложили редуцил, с който да регулират оборотите. Всичко добре, ама ако трябваше да е така, германеца така щеше да го прави. Свалих стъпковото моторче, напръсках го с контактен спрей и почнах да му подавам ток и да го почуквам докато се раздвижи. Всичко добре, но като се раздвижи, буталцето изкара парченце метал, което видимо не му е там мястото. Събрах го обратно, върнах го на колата и развих редуцила, който бяха сложили. Запалих колата и започна едно вдигане и сваляне на обороти, като няколко пъти даже угасна. След няколко секунди разходки по оборотите, нещата се стабилизираха и колата се успокои. Оставих я да попърка да загрее, смъкна си оборотите на 950 и всичко беше перфектно докато не чукнах леко газта. Пак почва да вдига и сваля сама оборотите около половин минута, докато се успокои.


vladi tanev

Покарай малко така ако не се оправи мисля че ще ти е нужен нов стъпков мотор.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

opex

Клапана за празен ход се управлява с много по-малко от 12в, колкото предполагам са му били подадени и също мисля, че има нужда от нов.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

THX

Съдейки по показанието на мултиметъра, се управлява точно със 12V и ШИМ модулация (както при дюзите). Ще съм много благодарен, ако някой със същия двигател замери с ОМ-метър съпротивлението на моторчето. Ако стойността съвпадне с на моето, - проблема е някъде на друго място. Или не добре раздвижено моторче, или управлението му. Не знам ECU-то дали си прави някакви адаптации, и колко време му е нужно да се адаптира.

peigera

#4
8 ома.
Колега колата има ли газово.
Провери за черни вертикални черти по белия потцелан на свещите. Има ли черти сменяш ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАЕДНО кабела и свеща.Появят ли се черти този мотор става МНОГО неспокоен. Той и без тях не е от най спокойните що се отнася до празния ход. На стъпковия мотор който е на кутията на въздушния филтар има кръгло ламаринено капаче което се избива и стъпковия мотор подлежи на донастройка. Имай в предвид, че колата и трябва рестарт и след това около 70 км. пробег. Чак тогава смятай, че колата е възприела промяната .