Probe 2.2 Turbo vs 2.5 V6

Започната от Five5s, 05 Септември 2012 01:21:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Five5s

Колеги пред дилема съм за покупка на автомобил. Писах в другия форд форум и ме насочиха към този :) . Искам да поразбутам духовете относно форд Проб. Имам афинитет към коли с вдигащи фарове и дълги купета . И 2те генерации ми харесват , конкретно 2.2 турбо и 2.5 в6. Никога не съм се качвал на която и да е от тези коли и са ми малко неясни. Изчетох каквото намерих , не беше много уви и виждам , че цените на частите са г/д на кантар за 6така има сякаш повече в ибей , разхода им е г/д един и същ, по каталог поне, около 12 градско. Не ме притеснява обаче това , притеснява ме, че не е каран автомобил, а цените му, било то тук или навън са доста ниски. Ще разполагам с около 2500- 3000 лв бюджет . Искам да знам кой от 2та проба е по добрия избор и дали парите който мисля да приготвя ще ми стигнат за покупка на добър автомобил. Също така надежни ли са и на кое да обърна внимание при евентуален оглед. Извинявам се ако съм объркал раздела , но не видях къде другаде да пиша. Моля колегите, които са имали допир до този според мен страхотен автомобил , да споделят впечатленията си. Благодаря ви предварително !


escobar

На външен вид е трепач, возил съм се няколко пъти преди повече от 5 години. Отпред е екстра, отзад си е тегаво. Колата е рядка, но в това и е чара.

viksata

2.2 turbo  е рядко срещан мотор,

той е на Mazda слага се на:

1986-1991 Mazda 929
1988-1992 Mazda 626
1988-1992 Mazda MX-6
1989-1992 Ford Probe
1987-1999 Mazda B2200

V6 2.5 е по разпространен мотор слага се на Мондео ,Проб и Кугар



"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

vladi tanev

#3
Аз защо си мисля че 2,5 е на мазда и няма нищо общо със форд,а относно колата всичко е до подръжка как е подържана и карана,като цяло съм чувал че са си здрави коли тоест знам че всичко по нея е на мазда,тази кола е аналог или по точно кугара е аналог на проба и в тази мисъл е като кугара тоест кугара преди година две беше много скъпа кола и ги нямаше а сега им падна доста цената и ги има,ако намериш читав проб и ако си го харесаш го вземай а относно двигателите ами караш и двата и който повече ти допада и ти харесва като вървене него вземаш.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

Danchev

Не 2.5-то е дуратек, който е правен съвместно между двете марки, докато 2.2-ката си е чиста мазда ... там нямаме пръст.
How about a magic trick?

Five5s

Радвам се, че има включили се колеги в темата. Нека и аз да се намеся , от това което знам поне. Мазда и форд си правят съвместно проба. Това е ясно. Моторите и окачването са мазда , а купетата форд. 2.5-то принципно си е японски мотор и съществува в 2 варианта кл-де (този който е в проба) явно за износ тъй като е под 167 или 165 ще ви излъжа акцизни коне и японската версия кл-зе който е 200 кс . 2.2 турбото също си е японски , но както каза колегата по горе е доста рядък. 6така има множество предимства ,а именно по-нов е , по-мощен е съответно и върви доста повече може би имат около секунда разлика в ускорението 0 - 100, има по-хубав звук и вероятно разхода ще е същия като на турбо побратима си поне по каталог. Но тук идва и по тегавата част обслужването . 2.5 е в6 и дохц , а 2.2 то е л4 и охц макар и турбиниран , в ибей има много части на супер цени , за пример давам ребилт комплект включващ ремъци , филтри , водна помпа , бутала, гарнитури и прочие и прочие - 250 $ , а на 6така само гарнитурите на главата са около  90$. Друг за мен + е, че има заводско турбо. Повишаването на мощността поне на теория ще е по лесно , по-голямо турбо, дюзи , евентуално бенз помпа , по-широка генерация, ремап и от там резултати, но друг е въпроса ако имаш кеша да турбинираш 6така. Уви лично аз някак клоня към по-стария проб, който не отстъпва по екстри на новия , а може би дори има повече включвайки рег. окачване,автоматични колани и пр. ,които до колкото разбрах липсват при новия, но пък това са няколко евентуални главоболия по малко. ^-^ 

deshi

Грозен си кат` OHC  .....

cosworth team ruse

защо да си купува сиера след като пита за конкретен модел ,неуместен отговор в темата  8)
FORD SIERRA POWER