От кой оператор ползвате мобилен интернет?

Започната от petermitkov, 04 Юли 2012 11:25:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

От кой оператор ползвате мобилен интернет?

M-Tel
18 (41.9%)
Globul
11 (25.6%)
Vivacom
16 (37.2%)
MaxTelecom
1 (2.3%)

Общ брой гласове: 43

Pyrhel

Преди години на Глобул ММС-ите бяха безплатни по GPRS, имам чувството, че заради мене и няколко познати ги направиха платени, чат по ММС виждали ли сте? (rofl) (rofl) (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


AlexanderBozhinov

Нали знаете ,че Теленор вече предлага 4 G . Засега на 5 Mhz , но съвсем скоро и на 10 :)  В момента му се радвам и се усещат яки разлики ...особено в upload-a :)

envo

4G-то на Теленор в кои градове го има знаете ли? В Русе май че още няма...
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

AlexanderBozhinov

Във всички с население над 20000 и в зимните курорти . От 1.12 започва да се предлага за клиенти .Важното е апаратът да поддържа 4g

vesso90

На Теленор 4G-то на тестовете ми направи около 12Mbit/s на Download.Усеща се разлика във браузването,но определено бая хляб има още докато стане още по-добре.За момента 12Mbit/s са абсолютни нищо за 4G интернет.Ще го направят и по-добър,но ще ни карат да си плащаме за него след края на Януари.

AlexanderBozhinov

Е то тази скорост си е плачевна да ти кажа. В кой град го ползваш това4 4G ? Давам ти пример в София 20-30mbps download ; upload - 12mbps. Това са нормалните скорости за момента .

Dmitarcho



Ппследния тест с мобилния интернет е на 3G , първите два са на LTE. За сега само през деня го пускат в Габрово...вечер си е на 3Г. Аз като цяло съм доволен от 3Г-то на Теленора :)
Ръца Пръца

V.Buzev

Vivacom - скорост на 3G в Плевен редовно меря между 12 и 18 Mbps за download и около 4 Mbps за upload.

CHEFOBG


Във Варна е на една идеа по добре 4g telenor

Pyrhel

В София и като че ли по-голямата част от страната, Виваком нямат равни и в покритие, и в инет-а. Бях на Виваком, сега на Теленор и 4G, нетът на Теленор е доста по-назад, като скорост редовно е 3-4 пъти по-бавна от Вивакомския, макар и 3G. Виваком без значение от мястото в София правеше редовно 25+ мбит-а, а сега на Теленор и 4G рядко е над 5 мбит-а, а да не говорим, че сигналът на 4G е слаб, а и е тук-таме (и то в София).

Все тая, използваем е да вършиш работа, но топ си остават Вивакомците, колкото и да ги намразих в последно време... Има някакви слухове, че до края на годината Вивакомци (и Мтел) щели да пускат 4G, мога да само да очаквам, че пак ще е светлинни години напред пред другите.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


escobar

На Макстелеком цепи мрака с тухла, стига до 6-7 мегабайта сваляне на торенти.
С уговорката, че не покрива цяла България.

Alexi

у мене се надига въпроса за какво са му на човек някакви десетки мегабити на телефон ?

vesso90

Не на всеки човек му трябват десетки мегабити интернет.Ако ползваш Фейсбук,Месинджър и Скайп,определено ще ти трябват доста мегабайти,така че при всеки е различно.

Alexi

уха ,50-100 мегабита за фейсбук и скайп .. отделно трафика не е неограничен предполагам .. напълно излишно според мен към момента

Dmitarcho

100 мв са нищо за фейсбук. Аз ит началото на месеца съм навъртял близо 600 мб само от клюкарника.

Ръца Пръца

Alexi

Митак имам предвид моментна скорост :) относно трафика - там ще е греда без да съм гледал офертите .. ако предлагаш 100 мбита трябва да имаш и едни 10 гигабайта поне месечен пакет на ниска цена ,инак какъв е смисъла ..

vesso90

Alexi иска да каже МЕГАБИТ,което е изчислението за бързина на интернета.Димитърчо,така е да,самите мегаБАЙТи хвърчат светкавично.Alexi,колкото по-бърз е интернета,толкова по-добре за клиента,че няма да мърмори!Пък и на мене лично ми е кеф сега като си пусна мобилния набързо да си проверя пощата,клюкарника,youtube и още други неща,че и Булсата си гледам през мобилния...Ако ти е със малко мегабити интернета,примерно Булсата ще накъсва и няма да върви.Има още куп примери..нали знаешм,колкото повече толкова повече казал Мечо Пух.  ;D

Pyrhel

Всъщност и 2те са мерна единица за обем данни. 1 byte (байт) = 8 bit (бита). А мерната единица за скорост трябва да включва и време - примерно 40 Mb/s или 5 MB/s :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Ръца Пръца