Сервиз за смяна на ремък-препоръки

Започната от kanas_1, 21 Юли 2022 12:56:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kanas_1

Мисля, че дойде време за смяна на ангренажен ремък ролки, оптегачи, водна помпа и така нататък целия комплект...поне за моята кола де  ^-^ От една година  я карам вече и по принцип си е с ремъка, с който я купих ::) същия тоя ремък би трябвало да е сменян на 160000км, но няма как да съм сигурен, в момента е на 210000 км... Аз и навъртях 12 000 км  и според мен ако е сменян ангренажа и т.н. има още ресурс!? ::)  Но човек никога не може да бъде сигурен! Предстоят ми по-дълги маршрути и ме ухапа мухата, да сменям ангренаж водна помпа и така нататъка, всичко което се сменя  наведнъж, за успокоение дето се казва! Гледам, че до вратата на шофьора на рамката е имало залепена лепенка, при смяната на ангренажа както се прави и се пише на Колко  км. е сменян...,но някои услужливо" я е изчоплил! Не знам кога? Имам чувството че са някои убавци от мото-пфое, където я заведох първоначално за обслужване на масло филтри и така нататък! Но както и да е та същите тези от Мото Пфое ми обадиха егати цифрата за смяна :o , но пък давали гаранция!!! Ти да видиш!!!
 Въпросът ми е някой от колегите дали е сменял на друго място в София, доволен ли е останал и евентуално някой препоръчан сервиз, където могат да сменят ремъците на Ford защото доколкото чета и знам , има си специфики!?
Така че,  ако някой може да сподели опит! Предполагам че доста колеги са минали по тоя път? Благодаря!!! (beer)


saggy

#1
Колега, интересно ми е каква цена ти дадоха от Мото-Пфое. Моля, сподели. Също така дай инфо за двигателя ти - Дуратек ли е или Екобууст?
Относно сервизите - има няколко фордовски сервизи, които ще свършат работата. Ще ги изброя и по-късно ще видим кой ще даде отзиви за тях.
Том Форд - ул. Брод 19
Поликар - бул. Искърско шосе 19А
Форд Експерт - Военна рампа
Фордманиака(Митко) - ул. Луи Айер 144А

Лично аз знам добри отзиви за Том Форд и Фордманиака, като при последния съм ходил няколко пъти за различни неща и съм доволен. Виж темата за сервизи във форума и може да се ориентираш с допълнителна информация.

ivchotr

Аз пък за почти 10 години, откак в семейството се търкалят Фордове, никога не съм ги обслужвал в МотоПфое. В други теми съм писал защо. В момента колата ми е при Митко "Фордманиак" за смяна на ремъци, ролки, термостат, евентуално водна помпа и проверка и евентуално реглаж на клапаните.

kanas_1

Цитат на: saggy в 21 Юли 2022 13:25:06Колега, интересно ми е каква цена ти дадоха от Мото-Пфое. Моля, сподели. Също така дай инфо за двигателя ти - Дуратек ли е или Екобууст?
Относно сервизите - има няколко фордовски сервизи, които ще свършат работата. Ще ги изброя и по-късно ще видим кой ще даде отзиви за тях.
Том Форд - ул. Брод 19
Поликар - бул. Искърско шосе 19А
Форд Експерт - Военна рампа
Фордманиака(Митко) - ул. Луи Айер 144А

Лично аз знам добри отзиви за Том Форд и Фордманиака, като при последния съм ходил няколко пъти за различни неща и съм доволен. Виж темата за сервизи във форума и може да се ориентираш с допълнителна информация.

Относно Мото Пфое, и аз не съм им привърженик но ми е най- близо! Дето се вика на 200 метра съм от този на бул. Европа в Люлин1!
Затова първосигнално първият път там отидох!
Относно цената, с части труд и т.н някъде около 900 лв. Обясниха че се сменят и водна помпа и т.н. ...абе всичко по комплекта, дори и да не е за смяна. Защото ако нещо сдаде, работата и цената ще е същата за всяко нещо защото имало много разглобяване!
Не знам нормално ли е? Слушал съм, че за ecoboost двигателите е от 1500 лв. нагоре за същото упражнение  :-\

За адресите Благодаря!!! Цената предполагам няма да е много по ниска ,но по-важното е да се направи всичко както трябва и с качествени части!
Щом има добри отзиви и доволни
Значи се работи професионално и със страст и разбиране към марката (fe)
Ще видя къде от препоръчаните и кога мога да се вместя и аз за процедурата!
(fri)

saggy

Ако ivchotr сподели какво е направено сега по неговата кола от Фордманиака и на каква цена, ще можеш да сравниш, но не го карам изрично - по желание :).
Иначе, ако двигателят ти е Дуратек, както подразбирам, няма да е 900лв в Мото-Пфое. И аз моя ремък го сменях там и първоначално ми казаха 800лв цена като ходих да питам ориентировърчно какво предлагат. После след ремонта цената стана с около 200лв отгоре, като ползвах 20% отстъпка с картата за части. При моя Фокус смених следните неща наведнъж - ангренажерн ремък, 2бр. пистови ремъци, гарнитура за капака на клапаните, водна помпа и не смених веднага антифриза, което го направих 1-2 месеца по-късно, а трябваше заедно с водната помпа. Големият плюс е, че частите са оригинални и има гаранция на части и труд в МП. Лично аз следващата смяна сигурно ще е при Митко Фордманиака, защото си разбира от работата и може да провери реглажа на клапаните как е. Особено двигател Дуратек с газова е желателно да се проверява и регулира навреме.

ivchotr

Смениха ми ангренажния ремък комплект, пистовия ремък комплект, водната помпа, термостата, гарнитурата на капака на клапаните, някакви други неща по охладителната система, регулираха клапаните... Колата върви много добре дори в големите жеги. Цени не коментирам.

Vesel

Смених всички ремъци, ролки и т.н. плюс водна помпа преди 60 000 км. Знае ли някой след колко километра трябва да е следващата смяна, защото оригиналните се сменят на 200 хил или 10 години, но тези не са оригинални.

saggy

Значи на 60 000 е силно препоръчително да ги смениш, за да ти е спокойно. Може и да изкарат повече, но си е риск.

Vesel

Цитат на: saggy в 24 Ноември 2022 11:53:50Значи на 60 000 е силно препоръчително да ги смениш, за да ти е спокойно. Може и да изкарат повече, но си е риск.
Пак всичко ли? Ангренажен и водна помпа също?

saggy

За водната помпа не знам, не познавам този двигател, но ако се движи от ремък, бих я сменил и нея. Както каза, не са оригинални частите, защото дават големият пробег с оригинални части, а не афтърмаркет. На бензиновия дуратек помпата не се върти от ремък и уж не се води консуматив, но аз я сменям с ремъците, за да ми е мирна главата и да карам спокойно.


ivchotr

Ако водната помпа не се сменя като консуматив заедно с ремъците, вероятно ще изкара поне 2 смени на ремъците. Личните ми наблюдения през последните 30 години са такива. С различни марки и модели автомобили. Това не означава, че баш помпата на Форда ти няма да се скапе 1000 км след смяната на ангренажа. И като говорим за смяна на ремъци, се разбира всички и най-вече на ангренажния. По средата на пробега преди последната смяна на ангренаж това лято, ми се наложи да сменя обслужващия ремък, щото случайно забелязах, че се е напукал притеснително по пистите. Та затова, както каза колегата по-горе, можеш да смениш и водната помпа. Цените им са като на консуматив, не като на екстра за Ролс Ройс.

Vesel

Водната помпа се сменя като консуматив с ангренажа. На десетата година ми протече като по план въпреки, че бях далеч от 200 000 км и я смених заедно с ангренажа и останалите ремъци и ролки. От тогава имам навъртяни между 50 и 60 хил, не знам точно, трябва да проверя и вчера като че ли чух някакъв шум от двигателя,ремък ли ролка ли, просто ми се чу нещо за кратко и се зачудих колко ли изкарват ремъците. Ако отида в сервиз на място дали могат да преценят какво е за смяна или направо да сменям всичко за всеки случай. Щото все пак да сменя всичко ще си е цифра, но пък ако стане фал цифрата ще е в пъти по-голяма.

ivchotr

Е ми какво го мислиш тогава? Щом е предписано водната помпа да се сменя при всяка смяна на ангренажа, сменяш и нея. Просто не на всички модели се сменя и водната помпа. Няма как да знаеш механикът в сервиза колко си разбира от работата. А пък напуканият ремък не оставя никакви съмнения трябва ли да се смени или не. Та с две приказки - закарваш колата в сервиз с повече положителни отзиви за работата на механиците и ги оставяш да направят каквото трябва.

saggy

А бе, за съжаление, както с всичко останало в днешно време, и цените на авточастите и труда си скочиха с 10-20%. Та, вече почва да си е малко лукс да си поддържаш колата в топ форма. Моята върви към 13 година и вече почнаха да е обаждат болежки от старост. Ще си спомняме с добро за времената преди 2020, ама това е друга тема.

ivchotr


Alexi

то да не излезе ,че е по изгодно да сложиш оригинален комплект и 10г да не го мислиш ..

saggy

Алекси, оригиналните части също скачат, ако нямаш някаква отстъпка пак си е по-скъпо от афтърмаркет.