Проблем с радиото на Мк4

Започната от Mowatt, 01 Април 2022 11:40:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Mowatt

Здравейте колеги,

отскоро съм собственик на Мондео мк4, 2007г. Имам един дразнещ проблем - радиото се изключва само в движение понякога. Не директно да изгасне, а все едно съм натиснал бутона. Също пак понякога пък не спира когато изкарам ключа и загася двигателя. Къде мога да търся проблема?
Благодаря.


Mowatt

Колеги, няма ли човек с подобен проблем или да го е решил? Голяма болка ми е като музиката спре посредата на песента 0 (tooth)

Pyrhel

Оригиналното радио ли е? Забелязал ли си го в какъв момент се изключва - неравности, обороти, изключване от скорост, надолнище?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mowatt

Оригиналното е и няма връзка как се изключва - със/без неравности, силна/слаба музика. Единствено ми идва на ум бушона да е кофти или бутона да е по-чувствителен.
Като това от снимката е.


ivchotr


Mowatt

Сори.

https://www.google.com/search?q=%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%B4+%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BE+4+%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE&client=ms-android-oppo-rvo3&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjkpLf3lPv2AhWnQ_EDHb5IDrgQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=360&bih=662&dpr=3#imgrc=O-W16Gkl4mMESM

Мисълта ми е не е това черното, на което пише Sony, а другото, с големия бутон в средата. Не знам след коя година започват да слагат Sony.
Четох някъде че този бутон бил много чувствителен и понякога създавал проблеми, но пък при мен се изключва и без особена вибрация. А и другото - не винаги се изключва когато махна ключа.  ::)

Ozzie

@ivchotr
Ако кликнеш на "Цитат", излиза връзка към търсене, неправилно маркирана с таговете за изображение.
Та от въпросното търсене излиза това:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Mowatt

Цитат на: Ozzie в 05 Април 2022 00:08:39@ivchotr
Ако кликнеш на "Цитат", излиза връзка към търсене, неправилно маркирана с таговете за изображение.
Та от въпросното търсене излиза това:
Да, благодаря, точно такова е радиото.

Alexi

извади го виж да няма хлабави букси или нагорели контакти

Емил Френки

Имам същия проблем откакто взех колата. Имам и друг проблем акумолатора ми падна много бързо незнам дали има някаква връзка с това радио. Утре ще хода на майстор пак да се види, оставих моя акумолатор да го зареди каза че не сам за нов само дето го изцицало нещо, сложи ми оборотен акумолатор и след 2 дни и тоя акумолатор падна.


ivchotr

Ами майсторът да измери каква утечка се вихри из инсталацията, когато колата не работи. Не е изключено да имаш останали включени консуматори. Примерно плафони в купето или в багажника.
Другият вариант е да няма утечка, но да не зарежда алтернаторът и да се движиш само на тока от акумУлатора. Това също се установява лесно, ако майсторът има мултицет.
Последният вариант е да не зарежда и освен това да има утечка. Е, може и да случваш на акумулатори в предсмъртна агония.

Емил Френки

Благодаря ivchotr ! Утре ще видя дали ше може да ми каже тоя майстор какво точно се случва или ше трябва да ида до друг майстор.  Дано да се разбере по-бързо от къде е тоя проблем, защото само го мисля.

F Focus

#12
Цитат на: Емил Френки в 01 Май 2022 14:44:36Имам същия проблем откакто взех колата. Имам и друг проблем акумолатора ми падна много бързо незнам дали има някаква връзка с това радио. Утре ще хода на майстор пак да се види, оставих моя акумолатор да го зареди каза че не сам за нов само дето го изцицало нещо, сложи ми оборотен акумолатор и след 2 дни и тоя акумолатор падна.

Оригиналното аудио на "Сони" се случва да създава проблем от скапал се чип, който след загасване на двигателя остава активен и започва яко да лапа ток. При замерване за утечка е няколко Ампера!
Трябва ти специалист запознат с въпросното "Сони"-или го сменяй с друго втора употреба...или си монтирай мултимедия!:)
Пиши дали съм се оказал прав, ок? Плафони-млафони и прочие консуматори не са ти проблемът-плафоните, ако продължават да светят след изкл. на двигателя, и затваряне на всички врати ще ги видиш, нали?.И още нещо важно, което не се знае -замерването за утечка го направи 40 мин. след изгасване на двигателя-при Форд чак тогава със сигурност "умират" всички консуматори. Ако е чипът в аудиото консумациата му може да се измери веднага след изкл. на двигателя.
Поздрави!

F Focus

Измина седмица и никой-нищо не споделя за проблемът?!
Утре ще попитате нещо друго, нали....?

Емил Френки

F Focus Много съжалявам за закъснелия отговор, извинявам се не е нарочно просто ме погълна и живота и проблеми и неща.
Относно спирането и почването на радиото само, не сам се разправял ако трябва да съм честен защото не слушам постоянно музика и не ми прекъсва чак толкова много. Предполагам че са нагорели контакти клеасали, като ми спре звука на всички колони преди месеци отидох до човек дето се занимава само с музика, и като отвори една от корите видя че беха клеасали (нагорели) жиците дето са сварзани за колоната. Сряза и направи на ново вразка ( така беха всички 4 колони в корите ). Та за това мисля че и с радиото може би има същия проблем, но ще се занивамам по натам.
Относно утечката, нямах утечка просто алтернатора ми беше развален, оправиха ми го майстори там 2 части от него смениха и ми излезе наполовина колкото чисто нов. Дадох 220лв, нов ми казаха около 450лв.
Няколко седмици след това пак изгубих рязко ток-а след като се прибрах от София на Благоевград, изгасих на Метро и като пазарувах а да запаля и акумолатора беше умрял от раз. От там викнах приятел да ми даде ток, скапа ми се жилото и дражката за предния капак, та се наложи да викна моя майстор и ми отвори капака и му я откарах при него. Имало проблеми с някакви кабели и за това ми изиграло лоша шега, добре че се бях прибрал а не го направи това в София в Мол-а оти ше откачех направо. Та сега сам ок вече с ток-а само че с климатика малко проблеми и то след като смених радиатора че беше спукан. Дано да задаржи фреона ама въздуха ми падна налягането за 4дни от 10бара на 2бара, сега я карам на климатик от 5дни и си духа студено все още. Тоя майстор каза че само с фреон и оцветител ше видим какво става да карам на климатик и ако спре да ида до него или след 2 седмици пак да ида до него да светне и да види. Ше видим... Благодаря ти F Focus и на всички други момчета за помоща! Да сте живи и здрави !