Актуализация на софтуера на Мондео MK4 2,5 ST

Започната от Rado1420, 01 Октомври 2021 11:44:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rado1420

Здравейте колеги. Може ли някой да ми препоръча проверен серзиз в София за софтуерен ъпдейт на компютъра на МОНДЕО ST, МК4
2,5 TURBO.
Извинявам се, че пускам нова тема за това, но в старите няма много активност.


Pyrhel

Здравей. До колкото разбирам, не става въпрос за ремап? В такъв случай актуализации отдавна няма - по мои наблюдения се появяват ъпдейти до 3-4 години след пускането на модела, което означава, че е почти сигурно колата вече да е с последния софтуер.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Rado1420

Точно ремап имам предвид. До колкото знам 2,5 турбо мотора е с голям резрев и няма проблем да се повиши леко мощността и въртящия момент. Питането ми е за проверен майстор, който е правил това и на други Фордове с този двигател.

Pyrhel

С "голям резерв" е във Волво, във Форд, особено в Мондео и Куга - не толкова.
Но много хубаво вървят след ремап. Преди доста години няколко Фокуса с такива двигатели мапнах с различни софтуери и по лични впечатления най-много си разбират от работата Revo. И пак заради лични наблюдения - моя кола при мапера Ганя (поне 2та най-популярни) не бих правил.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Rado1420

Благодаря за информацията. Скоро ще рискувам и ще я закарам да я чипосат. Дано всичко да е наред след ремапа, че малко ми е притеснено да не се стане нещо непредвидено.

ivchotr

Гледайте да са заредени батериите, че има "умрели" двигатели заради слаби батерии.

S2N1

Здрасти, моите 5 стотинки по темата, дано да са полезни. Аз правих ремап на ecoboost 2.0 при full throttle motorsports, нямах никакви оплаквания, като си закупих и после ODB, да си следя живи данни, колата беше в чудесни норми и вървеше супер. Сега има нов собственик, наскоро се видяхме и той продължава да я кара безпроблемно. Друго място, за което видях, че се справят добре са ей тия пичове O.E.Motorsport, имат един фокус с 2.5 мотор направен около 370кс. Успех!