Последни публикации

#1
Focus / C-Max / Re: МК 2.5 вентилаторчето на к...
Последна публикация F Focus - Днес в 18:29:49
С обдухване няма да стане-сваля се таблото на климатроника, панелчето под него, за да се стигне до моторчето. После с малка четчица топната във вода чистиш, бършеш четчицата...и така много пъти, докато не се изчисти. ^-^ Ако в колата е пушено топи четчицата в разредител МРТ. Почисти и датчика зад него.
Полепналата финна прах нищо не може да я издуха-само директно третиране. Има вероятност моторчето да е изгоряло, защото обикновенно полепналата прах му пречи да се върти. Това моторче е някаква мъндзарка въшка, ама е важно-чудя се моето на какво дередже е, ама засега климатроника реагира бързо, но напролет профилактично ще го докопам. В моят случай съм с мултимедия монтирана от предишният собственик и ме е шубе да я сваля, та за целта ще потърся специалист.
#2
Focus / C-Max / Re: МК 2.5 вентилаторчето на к...
Последна публикация saggy - Днес в 17:58:25
Изхабих половин опаковка сгъстен въздух да го обдухвам този сензор. И няма особен ефект, парното е доста силно и трудно да регулираш на желаните градуси. Макар че няма грешки в диагностиката, явно ще се сменя с нов.
#3
Focus / C-Max / Re: Мк 2.5 2.0 Дуратек тампони...
Последна публикация saggy - Днес в 13:39:37
Гледах свалените амортисьори и не помня да имаше омазняване, но беше преди време и може да не помня. Иначе колата беше стабилна като цяло, само това похлопване дразнеше.
#4
Focus / C-Max / Re: Мк 2.5 2.0 Дуратек тампони...
Последна публикация ivchotr - Днес в 13:01:39
Ако се е скапал семеринг, трябва и да е изтървал маслото. Без масло освен тропането няма и да гаси клатенето нагоре - надолу. При вас имаше ли го това?
#5
Focus / C-Max / Re: Мк 2.5 2.0 Дуратек тампони...
Последна публикация saggy - Днес в 11:53:09
Със служебното Пежо имахме един такъв случай. Амотрисьорът работи коректно, но нещо похлопва. Като го свалиха и огледаха, се оказа, че единият му семеринг се е разбил и от него идва лекото потропване, което, ако не караш този автомобил постоянно, няма да забележиш. Колата беше на 90хил. км и се оказа, че гаранцията покрива амортисьори до 60хил. км пробег.
#6
Focus / C-Max / Re: Мк 2.5 2.0 Дуратек тампони...
Последна публикация ADiDimitrov - Днес в 11:43:06
Цитат на: saggy в Вчера в 15:43:05Проверявах ги преди няколко месеца в сервиз и ми казаха, че са ОК. Ако не те дразнят много, карай така. Доколкото разбрах има машина за проверка на амортисьори, даже май в МП София имало такава и давала графика за поведението на амортисьорите. Можеш да провериш там дали реално имаш проблеми.
Същата работа, преди всяка зима я вдигаме на подемник и проверка на всичко. В сервиза викат всичко е бетон никъде грам луфт и като застудее се разкърцват тампоните! Фордови работи.
#7
Всичко останало / Re: Въпроси, мнения и коментар...
Последна публикация Alexi - Вчера в 19:29:45
Съболезнования за ремонтите колега ,от тук нататък по темата а тя е обсъждане на конкретни обяви !
#8
Focus / C-Max / Re: Мк 2.5 2.0 Дуратек тампони...
Последна публикация saggy - Вчера в 15:43:05
@ADiDimitrov, и моите в студеното време се поразтропаха сякаш. Проверявах ги преди няколко месеца в сервиз и ми казаха, че са ОК. Ако не те дразнят много, карай така. Доколкото разбрах има машина за проверка на амортисьори, даже май в МП София имало такава и давала графика за поведението на амортисьорите. Можеш да провериш там дали реално имаш проблеми.
#9
Focus / C-Max / Re: Проблем с акумулатор?
Последна публикация KoCMoHaBTa - Вчера в 14:58:39
Вероятно стандартния проблем с BMS-a на тази генерация фордове (2018+).
Виж дали имаш и някои от другите симптоми и коя хардуерна версия ти е BMS-a - писал съм по темата тук.

На кратко.
Ако си с проблемната версия и имаш някои от останалите симптоми - може да отидеш в МП и да им се молиш да минеш гаранционно смяна на BMS-a и ъпдейт на софтуера.
Ако си с по-нова версия - правиш едно дълго пътуване да се позареди акумулатора и може да пробваш да си го ресетнеш сам. Хубаво да си на последните софтуерни ъпдейти, което е доста кешовица в МП.
#10
Focus / C-Max / Re: Мк 2.5 2.0 Дуратек тампони...
Последна публикация saggy - Вчера в 00:03:43
Бърза справка за МП Фокус 2 - амортисьор преден 396лв, пружина предна 338лв. Заден амортисьор 283лв, задна пружина няма данни. Тампоните са по 20лв/бр.