За какво последно си даде парите?

Започната от Vas, 01 Декември 2011 18:49:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Аз ще съм скромен (надявам се за по-дълго)-за Коледа добичето се сдоби с гумени стелки за около 70лв. с доставката. Доволен-съм-дебели са и с около 8мм. борд отвсякъде, пасват добре и доста тежат-тъкмо лягат тежко и не се местят от "копитата" ми, както и от тези на пътниците насам-натам, та не се налага често да ги донамествам. От около година се ослушвам за такива баш за модела, че ми писна трети път да подлепвам оригиналната гумена шофьорска стелка от долната и страна, но все попадах на "продукта е изчерпан" и "не можем да ви кажем кога и дали ще имаме доставка".


Ozzie

Миналата седмица си направих този подарък. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

saggy

Фокус, качи някоя снимка да ги видим тези стелки, или поне им пиши марката.

F Focus

Колега ме светна за сайта на фирма "AutoMaster.BG.", който не ми излизаше при търсенето за гумени стелки за Фокус-2, или е излизал много назад. Стелките имат елипсата на "Форд" на същото място, като оригиналните, но там пише:"El Toro"-демек бикът по испански(кВи ли езици не знам? :)) ) НО-всички стелки са точни по размер-само шофьорската е с 2см. по-къса по дължина, вкл. и "езикът" отляво, който е за подпора на левият крак, което не е болка за умиране. И още-изобщо не смърдят гадно-дори напротив.
М/у другото офисът на куриерската фирма ми е на 100м., но поне пет пъти си сменявах ръцете, които притисках до кръста си, докато ги занеса до нас-толкова тежки гумени стелки за половин век не съм виждал!

saggy

Фокус, сега с това допълнително тегло колата ще върви по-трудно :). Хайде и аз да не остана по-назад, да покажа подаръка за Коледа на колата -  5кг немско качество Ravenol FDS 5w30. Излезе 80лв с намаление и 15лв доставка до БГ.

gras

Да взема и аз да се включа. Това е подаръка за моята кочинка.
WP_20221230_11_11_50_Rich.jpg
WP_20221230_11_12_35_Rich.jpg

F Focus

#576
Както бях писал в темата "Гуми/Джанти" единият ми комплект лети джанти, с които купих колата са от "Волво". В последствие си купих фордовски лети джанти, щото никога не въртя гумите на едни същи джанти, но нямаха капачки на центр. отвор, което отдавна ми вадеше очите. След мерене с шублер и четене из нет-а вдянах, че ми трябват капачки с размери: вътр. диаметър 61мм., външен-64мм. За протокола-Волво имат и други размери.
Преди малко куриерска фирма ми докара капачките-голяма крррасота, пасват, ама по средата имат надпис "Volvo" в правоъгълник на син фон и то с обемни букви. С нежелание ще боядисам със сив металик надписа в средата, щото не мога да изложа марката "Форд", а и себе си! (tooth)

ivchotr

Ще трябва и да ги китнеш преди това, за да се заличи надписът, а след боята можеш да лепнеш емблемата на Форд, като накрая я залееш с лак.
Онзи ден забелязах, че ми е паднала някъде едната капачка и ти благодаря, че ме подсети да си поръчам нови (fri)

saggy

Сините капачки с овалната емблема на Форд стоят много добре на всяка фордовска джанта. Жалко, че са скъпи в БГ, но в Алиекспрес винаги има оферти.

F Focus

#579
Saggy-няма ли читави китайски капачки в "Ало-то", "Базар-а" и др., щото за "Волво" с/у 5лв. бройката има разкошни капачки-сърце не ми даваше, ама трябваше да ги предобря, като минах с финна четка дебело 3 пъти надписа в средата "Волво" с боя сив металик.Преди това, разбира се минах с шкурка 200 надписа и синята боя около надписа. Като стегна боята и се вгледах релефният надпис "волво", както и очаквах се разчита, ама не ми се заиграваше да го китвам чак.
Ако на някой му е интересно какви съм ги свършил да даде тел., за да му изпратя снимки на вайбър, които да постне тук, щото пресният ( и все още работещ) пенсионер е прост да качи снимки тук! >:(
За протокола-отдавна се ослушвам за малки, или по-големи стикери с емблема "Форд", ама няма и няма никакви-за "Ролс-Ройс" вероятно ще намеря по-лесно! Инак, както каза Ivchotr щях да лепна такива малки фордови емблемки в средата, които да мина няколко пъти с безцветен лак.
Капачките се защракнаха плътно-няма мърдане, абсурд е да изпаднат.


ivchotr

Снимки се качват лесно.
Под прозореца, в който пишеш съобщенията си, има линк озаглавен "Прикачване на файлове и други опции", оцветен в тъмно синьо. Когато кликнеш върху него, три реда по-надолу ще видиш по-малък прозорец в който има надпис "Дръпни и пусни файловете тук или използвай бутона, за да добавиш файлове.", като в долния десен ъгъл на прозореца има бутон с надпис "Добави файлове". Ако имаш качени снимки в паметта на компютъра, натискайки този бутон ще влезеш във файловата база на компютъра и от там вече ще можеш да избереш какво да качиш. Под прозореца за добавяне на файлове са изписани файловите типове, които можеш да качиш - примерно .gif, .png, .jpg, .doc и още няколко. Задължително е да се спазва и обемът памет в мегабайти - от 58 Мb за до 20 файла или до 9 Mb за един файл (в твоя случай снимка/и). Последното може да те принуди да орежеш някоя снимка, ако е с размер по-голям от 9 Мb. Това става с някоя от програмите на Уиндоус, които със сигурност имаш качени на компа. Уиндоус 10 например има опцията да смалява размера на снимките с натискане на десния бутон на мишката, когато маркерът е върху отворената снимка и потвърждаване на опцията "Resize image".

П.П.
Честито ти пенсиониране! Да вземаш стипендията поне още 100 години!

F Focus

Благодарско, Ivchotr за обяснението и пожеланието!
Ама първо трябва да кача снимките от телефона на компа (с Уиндоус 10 съм, фабрично вграден).
Мама му стара-до преди 10 год. се справях безпроблемно с подобни задачи, после работата ми се наложи рязко да се промени в съвсем друга посока и я докарах дотук...явно изглупявам и забравям (доказано)! ТакЪви ми ти работи... >:(

ivchotr

Няма страшно. Нещата са по принцип същите. Само дето Уиндоус 10 са го направили малко тъпо в сравнение с по-ранните версии. Или поне на мен така ми изглежда. Ама се свиква, де. Ако си със смартфон, първо трябва да му разрешиш да го "виждат" другите устройства, в твоя случай компа. После го намираш там, където компът ти показва къде са му дисковете C и D, флашките и CD-то. Другото едва ли си го забравил.

saggy

@ivchotr, от къде ще поръчваш капачки и на каква цена?

ivchotr

Поръчах ги вече от Алито. Около 9 лева с доставката. Обаче има вариант да не паснат в отворите на джантите. Затова поръчах възможно най-евтините, че ако не станат, поне да не се набутвам.
Аз имам още един комплект капачки от другите джанти, ама не съм ги пробвал дали ще паснат. Ще свърша и тази работа.

F Focus

#585
Амбицирахте ме и накарахте най-невдяващият относно съвременните технологии и дърт човек да се разрови из нет-а и какво открих в "ОЛХ" (май ги има и в "Базар-а")-фирма ID Auto ltd. (от Пазарджик) продава 4-5 различни вида разкошни капачки с/у 19.99лв. за "Форд" (черни, сини, металик и т.н.), като цитират вътр. диаметър (или диаметър на клипса) и външен диаметър, като се оказва, че има три вида размера. М/у другото много малко търговци дават размерите! За Вас остава с шублер да измерите вътр. отвор, в който щраква капачката и диаметъра след него, в който "ляга" "полата" на капачката и затапва отвора-грешка не може да стане! От тази фирма купих капачките за "Волво"-прекрасни са! Имайте предвид, че влизат много плътно и трябва да ги набутате равномерно и внимателно. Протече ми мисъл( :)) ) да си поръчам не 4, а 5 капачки, че нали не са оригинални, ако счупя на някоя някое вътр. зъбче да имам резерва-направете го и Вие, ако желаете. Инак веднъж защракнати капачките може да се свалят единствено с избиване от вътре.
Е-разбира се трябва да се калкулират и 6лв. до офис на "Спиди", или 8лв. до офис на "Еконт".
Пък, ако не Ви харесат, в което изобщо не вярвам имате право да ги върнете, докато при "Али-то" не знам доколко е възможно.

F Focus

#586
Цитат на: saggy в 29 Декември 2022 20:50:17Фокус, сега с това допълнително тегло колата ще върви по-трудно :). Хайде и аз да не остана по-назад, да покажа подаръка за Коледа на колата -  5кг немско качество Ravenol FDS 5w30. Излезе 80лв с намаление и 15лв доставка до БГ.

Saggy-имам предложение за теб-достави ми същото масло от Германия и ще си доволен, ако ме разбираш! :)
М/у другото не бързам-ако имаш желание, разбира се, и когато можеш-тогава!
Съгласен ли си....? Разбира се не е проблем да платя предварително! Пиши на ЛС какво-що и дали?
Поздрави!

П.С. Ако не става не бих се нацупил-просто съм наясно с качествата на маслата в белият свят (и не само на маслата) и понеже нямам контакти там търся начин да се докопам някак до тамошното качество.

ivchotr

#587
Цитат на: F Focus в 06 Януари 2023 19:15:26Амбицирахте ме и накарахте най-невдяващият относно съвременните технологии и дърт човек да се разрови из нет-а ...

Ами поне да беше пуснал линк към обявата :D Щото аз на моята джанта ѝ мерих двата диаметъра за капачката, обаче чайните са ги писали тук - там на някоя обява, дето ги докарва тук за 50 кинта. Евтинджосите са на късмет :D

П.П.
Намерих сайта на пазарджиклии и съответно капачките, които предлагат за Форд. Същите са като китайските, които поръчах за 9 лв., само дето нашенци ги дават за 20 лв. Ама поне със сигурност ще дойдат по-бързо.

F Focus

#588
Да пусна линк към обявата, ама не мога-срамота! >:(
Ама бях сигурен, че ще че намерите търговеца, и си видял какво предлага-има и други, предлагащи същото на същата цена, но този ( и още един има) ме кефят, защото съвестно пишат размерите и няма как да се сгреши. Всички останали, са като папагали-"капачки за Форд-Фокус, за Мерцедес, за Волво" и т.н., ама размери-нЕма, което си е много непрофесионално!
Най-добрият вариант е, ако има желаещ да заповяда на гости и на маса да ме обучи! :) На масата ще има малко място и за лаптопа, и за телефона... ;D

П.С. Ако се появи желаещ за обучител е добре да каже какво обича да пие! :)

ivchotr

Такаааа...
Поръчал съм капачки, ама не баш за джантите, дето едната осиротя, ами за летния комплект. Там едната джанта е с леко напукано покритие на логото, та няма да съм съвсем капо :D Ама пак ще трябва да дойдат, че не се знае знае ли се :D
Обаче за тази джанта, дето е без капачка, се оказва голям зор намирането на същата. Къде ли не рових, в няколко магазина питах, че даже и в МотоПфое. Няма и това е. Имам още няколко варианта, но между другото ми попадна капачка за Ауди, с размерите като за моята джанта. Ама ще се наложи да правя мурафети като ФФокуса с капачката от Волво :D И накрая ще остане без лого, щото на моите логото е релефно вдълбано и за да го изпиша на пофордената капачка от Ауди, ще ми трябва специален инструмент за гравиране. По едно време ги бяха пуснали в ЛИДЛ и тогава си казах за чий чеп са ми тези неща, а то се оказа, че е трябвало да послушам онзи вътрешен глас, дето ми нашепваше "Вземи ги, ве!" (rofl)


saggy

В английското ибей има капачки колкото щеш, всякакви модели и цветове. Цената е друга, не като при китайчетата. Трябва да търсиш по парт номер или wheel center cap.

ivchotr

Доста рових и в ибей, ама като моите не намерих. След малко отивам да проверя в един магазин за подобни аксесоари, та да видим ще ме изненадат ли.

ivchotr

В крайна сметка успях да намеря като моите капачки, макар че изглеждат една идея по-хромирани и надписът е една идея по-плитък. Но като за китайска ширпотреба си стават. Новата капачка съвсем леко хлопа в отвора на джантата, но няма да падне сама. Пробвах да я извадя с пръсти. Не се вади. Взех последните две налични в магазина. Цената на бройка е по-ниска от на тези в пазарджишката фирма. Но така или иначе там нямаше каквито ми трябват. Останаха други като за моя модел джанти, но са сини с бял надпис. Сигурно ще му отиват на Форда, защото е тъмносив, но реших да не ги вземам засега. Иначе в ЛИДЛ още се намират джаджите за гравиране, обаче понеже скоро не се очертава повод да избухват артистичните ми заложби, пак не си взех :D

F Focus

#593
Не мога да не се поФаля ( ^-^ ), че току-що от "Спиди" взех маслото "Равенол" от офиц. вносител. Доставката се води безплатна, ама вносителят работи с една куриерска фирма-"България експрес" май беше, но не чух добре, че беше шумно около мен. Със същият куриер брах ядове наскоро-5 дена не се разбрахме къде да ми доставят "безплатно" една поръчка, та им казах да я оставят на "Спиди", като си плащам доставката, както и да е. Цената на маслото е 130лв. + 8лв. Маслото го поръчах в сряда. В опаковката имаше и фирмена отварячка-ключарник, която за малко щях да изхвърля. ^-^ При следваща поръчка може да има добавен смарт часовник, а след още няколко току-виж спечеля нов "Фокус"! :)
Колега вчера гледаше в нет-а за същото масло и каза, че в "Autodoc" го има, но за 175лв.(?!), в което не се убедих лично, защото на пожар трябваше да тръгне по задачи и не можа да ми покаже инфото на телефона си. В "Топ-Ойл Бг" пък е 110 лв., но заложих на офиц. вносител- фирма "Карио" от Сливен.
Относно маслата имам лично мнение, че всяко уважаващо себе си масло има и спецификация на "Мерцедес-Бенц"-МВ, която "Равенол"-а има. Преди няколко години най-високата беше МВ-229.5 и МВ-229.51, а в случая е дори МВ-229.6, каквато не знаех, че има, явно е нова. А и спецификацикацията по АСЕА е върхова-А5/В5, А7/В7, като за последната също не знаех, че съществува.

ivchotr

Такаааа... Днес си взех капачките за джантите от пощата. Не съм ходил да ги меря на летния комплект, ама по спомен ще станат за там. Капачките са от вида, на който могат да се сменят емблемите. В моя случай са сив металик със синя емблема на Форд. Всички са здрави, нищо, че китаецът ги беше опаковал в мека опаковка. Имат си и стоманена шина, която държи зъбците да не се огъват много и да се чупят. Лятото ще съм с тях. Дойдоха за почти месец, ама няма пълен.

Ozzie

пууууусни снимки, моля
или дай връзка към х"Али хекспрессс
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

saggy

И аз чакам снимка, а може и линк. :)

ivchotr

Малко набързо, ама пак е нещо :D

Колкото до линк към сайта за моята поръчка ми изписва, че в момента не е достъпен ::) И друг път се е случвало, но пък из Алито ги има. В моя случай тотал цената за 4-те капачки беше 4.82$

saggy

Много са добри, особено за парите си. Както казваше един индиец, който продаваше сувенири в Рим на нереално ниски цени - Good Shopping! :) Това го казваше като си купуш нещо от него.  (rofl)

ivchotr

Сега остава и пластините с логото да имат читаво лепило. Ама такива се продават и в Горубляне, така, че не е някаква болка за умиране :D