Добавки - помагат ли наистина ?

Започната от Bobi, 29 Септември 2011 01:40:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TourneoRS

Последният път когато го пробвах беше на същата отсечка , от 100 до 140 изядох един пакет семки и изпих две фанти . Сега натискам педала , пръдва един облак черен дим и тръгва по уверено . Обаче се убедих че катъка му е между 150 и 160 , на горката кола градското каране ще и се стори песен ако продължавам така . Вие с тези Мондеота сигурно  ще ми се смеете ако се разминем някъде по пътя с тази скорост , но това си е приключение  :))
IVECO -  с него не се ходи надалеко .


hotblooded

 Що да се смеем, колега - не сме се родили с Мондео Мк3... тракторите (без грам лоши чувства) като твоя ще надживят доста мондеота като моето, ако ги обгрижват... 190D-то сърце не ни дава да го продадем вече е на 26 години, от тях 15 е у нас и никога не ни е предавал нито ни е образувал нерви на пътя...

Радко

Цитатследващата седмица ще зареждам и мисля да му сложа 1 литър синтетично двутактово масло ..
Чувал съм, че двутактовото масло помага при по-старите дизели с ГНП за по-добра работа и по-слаби шумове, но в горивото се добавя толкова масло колкото се добавя попринцип в бензина, а този литър може и малко в повече да му дойде дето казваш. Пробвай, но сложи толкова колкото трябва :)

braneli1234

слагам CASTROL TDI но не намирам някаква разлика

К.Методиев

Като сте се заговорили за тези добавки, да добавя и аз, че съм пробвал и универсалния модификатор и добавката ресурс и ефект от тях не съм видял.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

TourneoRS

Някой да даде мнение за добавките на Gold Eagle . За предпочитане от личен опит  ^-^
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

ползвал съм тая за повишаване на цетановото число - с нея мотора работи една идея по меко

tt

#67
Цитат на: amplified в 07 Октомври 2011 23:39:27
Вчера се опитах да сипя добавка, ама я сипах на земята (100мл дадоха фира докато усетя).
Резервоарът има тапа, която само с фуния или пистолет се маха, иначе нищо не влиза... и разбира се изтича :)

ох, и аз имам аналогичен проблем - липсва ми фунията  >:( опитах с обикновена - тапата не мърда. и следователно не мога да си сипя присадката /аз лично сипвам профилактично/. да питам - някой да знае как се преодолява липсата на фуния? някаква идея с какво да се замени/дали ще стане с обикновена фуния с подходящ размер или каква е цената в МП и дали може да се намери на друго място  :-[ и всъщност как се казва тази простотия или само фуния :D благодаря.

vvas

#68
-

opex

#69
Оня ден на един приятел като му сменях маслото му направих процедурата с газ за осветление в цилиндрите та сега отново имам ~850ml с малко масло за цвят
Миналия път, като го правих на мойта кола, замина в бмв-то и бащата усетил доста приятна разлика. Утре ще изсипе и тези ~850ml и ако отново е такъв ефекта - е*ал съм ги тия добавкье. 5,80лв. за 900мл газ за осветление (а.к.а. керосин, каквото е почти цялото количество от добавките поне по бензиностанциите) с-у 15лв за 200мл средно :)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique


tt

vvas, благодаря  (happy) Господ здраве да ти дава! и домашна ракия на корем   (pnga)

vvas

#71
-

tt

Изчерпах наличността на фунии, най-накрая течностите се сипват без проблем в резервоара. няма какво да лъжа - разлика се усети веднага.
е, в БГ вариант фунията е пластмасова, но айде - важното е, че работа се свърши. фи-тоооо, фи-то му е майката  (jgrn)

stanilabg

Искам да попитам, как сипвате добавката - направо в резервоара или предварително я разреждате в малко нафта? Въпросът ми е породен от мнение, което чух в един сервиз, че най добро разтваряне се получава, като се разреди предварително.
По принцип, я сипвам направо, като в повечето случаи пълна резервоара до гърловината, затова предполагам че се разтваря добре. Но онзи ден ми се наложи да заредя по-малко, и започна да ме глозга дали не е обляла само гърловината.

П.П. Идват ми на акъла едни налудничави идеи, да сипвам добавката в пистолета на колонката, за да няма нужда от разреждане, ама не знам как ще приемат идеята бензинджиите. :))

Alexi

добавката се разтваря добре както и да я налееш ,това гориво в резервоара постоянно се разбърква и клати като караш .. но е по добре да я сипеш преди зареждане ,така ще се обърка още при зареждането

stanilabg

Цитат на: Alexi в 04 Януари 2015 13:17:50
добавката се разтваря добре както и да я налееш ,това гориво в резервоара постоянно се разбърква и клати като караш .. но е по добре да я сипеш преди зареждане ,така ще се обърка още при зареждането
И мен това ме успокоява, че се клати. :D
И да, сипвам я преди да заредя, но в случая ставаше дума за 10 мл добавка, и както да се клати, едно известно количество остава по гърловината. Или? ::)

LoGo

#76
Препоръчайте някоя хубава и силна добавка за прочистване на горивната система (инжектори) на бензинова кола.
След 120-40 при ускорение не ми достига горивото.... по диагностика - Бедна горивна смес.
п.с. днес сложих една от бензиностанция Petrol : XERAMIC. Ще покарам така, ама без замяна на всички маркучи по горивната система и ултразвук на дюзите се занимавам с лапешки истории малко...

К.Методиев

По добре си провери налягането в рейката и дюзите на ултра звук за мен тия добавки за чистене не стават, 20 минути във ваната и всичко се оправя.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

LoGo

Така и ще направя колега. Само че не на ултра звук а със carb cleaner в обратна посока.
А иначе квито и добавки да се слагат, не се ли сменят маркучите на горивната система ефекта е временен.

К.Методиев

Като те слушам каква теория имаш за маркучите те са пвц в по голямата си част, моята е поне с 10 години по стара от твоята и мога да твърдя, че горивопроводите нямат проблем, едниствения шанс маркучите да се скапят е да са киснати до безобразие в безир или кой знае какво, дюзите ултра звук друго не признават, връщал съм дюзи направо от бунището във ваната.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.


TZahariev

#80
Колеги, аз ползвам вече от 1 година и нещо Bardahl BDC - води се мултифункционална добавка за поддръжка. Има почистващо, смазващо действие, вдига цетановото число и има антигел действие - води се многокомпоенентен подобрител на дизеловото гориво. Доколкото знам това е една от последните разработки и е последно поколение продукт. Аз лично съм доста доволен - по-малко пуши колата, колата има една идея повече тягам, проблеми с желиране на нафта, не плаене или трудно палене не съм имал, а и при -25 си подгрявам само веднъж и въртя ключа. Мой приятел пак със същия Фокус като моя също си взе Bardahl BDC и без да го убеждавам в каквото и да е забеляза същите неща, които и аз казах. Добавката е в метална кутия 1 л и се разрежда 1:1000 лятото и 1:500/2:1000 зимата, за да има и антигел ефект. Аз лично заради стандартно присъстващите антигел добавки в зимния дизел си я смесвам пак 1:1000. Като цяло според мен добавките на Bardahl са на много високо ниво и като качество и като технология, която е вложена в тях.

Пробвал съм и антигел добавката на Liqui Moly - Diesel Flies и не съм особено довлен от нея. Има антигел качествата, бепорно в това отношение е много добра (освен многото тестове и аз лично съм го тествал), но от нея забелязвам минимална загуба на мощност/тяга и малко завишено пушене. Отдавам го на факта, че в зимния дизел така или иначе има добавки против желиране и явно заедно със сложената от мен добавка става предозиране и обратен ефект. Така, че по-скоро недеволството ми се базира на това, че реално няма смисъл от нея и се получава обратен ефект.

Пробвал съм и добавката на Redex за дизел (зелената) - не е лоша, имаше една идея завишаване на тягата на мотора, но работеше малко по-нервно, по-тракащо.

Изпробвано от брат ми (на Астра Н, 1.9 150 к.с., 2005) и негов приятел (Алфа 147, 1.9 140 к.с., 2003) Castrol TDA добавката ефектър беше малко завишаване на тягата, но и увеличаване на разхода с около 0.5 л./100 км. Като цяло TDA-то си е доста стара разработка и технология.

Пробвал съм и всички горива с добавки и премиум дизели с изключение на Алпин-а на ОМВ и от тях най-доволен бях от Лукойл ECTO Diesel (карах около година на него) и Shell V-power Diesel.

Из интернет, а и на някои бензиностанции Shell съм виждал една тяхна добавка за дизел - бяло прозрачно пластмасово шише с цветно лого на Shell. Мисля, че беше многокомпонентна добавка за комплексно подобряване на дизела. Много ми е интересно дали някой я е пробвал и какво му е мнението, че ми е доста интересна тази добавка. Shell са много сериозен концерн в това отношение и според мен има голям шанс добавката да си заслужава.
Най-"обичам" сектанти и разбирачи, които побългаряват!

"Много обичам Ford обаче, ще си купя Mercedes да не си помислят, че съм беден!"


Eastbourne

 Колеги, подариха ми тази добавка. Тя служи за: почиства замърсените всмукателни клапани, предпазва клапаните от от образуването на нагар, използва се за намаляване на колебанието, загубата  на мощност и неравномерната работа на празен ход.

Карам фокус ц-макс 1,8 на газ. Въпросът ми е следния: има ли смисъл да я слагам при положение, че карам на газ и пише,че цялото съдържание се слага в пълен резервоар, мога ли да го сложа да речем в половин резервоар?




Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

#83
Аз от почти година ще стане използвам тази, която е предимно да не замръзва нафтата:







Слагал съм и на Кастрол добавката и на Редекс тези масовите. Разлика да си кажа не усещам, но според майстора и неговите наблюдения си заслужавало, а и най малкото няма да навреди. Тази на снимките е за 1000 литра и цената без надценка беше 20 ина лв. Няма какво да я мисля даже. Забелязал съм, че най много зависи какво е качеството на дизела- когато е читав колата си пее, ускорява бързо и не пуши много(което е доста относително).
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Septerra

Аз не знам дали съм се разписвал тук, но ползвам на Redex добавката. Фирмата, в която работя, им е дистрибутор за България и ми идва на добра цена. Резултатът - изобщо не пуши колата (с изключение на момента, в който вдигнах 210 в Германия.. :D). Иначе все се случва да изкара малко черно на високи обороти.

Mondeicho

Както казах вече по добре да се слага някаква добавка, колкото и малък да е ефекта ще ни помогне да позапазим двигателя за повечко изминати километри, освен ако вече не е пътник тогава само ремонт го оправя.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Dmitarcho

Мондеото го дундуркам вече 4 години. Никога не съм сипвал добавка, зареждам само от ОМВ, Лукойл, Шел ... без малки безименни бонзиностанций. Двигателя си мърка все така добре ;)
Ръца Пръца

Mondeicho

Аз също само от големите вериги сипвам, не че и от тях няма оплаквания. Засега не съм имал проблеми нито на бензин нито на газ и дизел. То си е важно и редовна смяна на масла и консумативи да се прави.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Alexi

Цитат на: Dmitarcho в 27 Януари 2016 21:59:58
Мондеото го дундуркам вече 4 години. Никога не съм сипвал добавка, зареждам само от ОМВ, Лукойл, Шел ... без малки безименни бонзиностанций. Двигателя си мърка все така добре ;)
това мъркане е от скобата на тръбата на турбото  :D

devil_power666

Bardahl - от време на време при по-дълги преходи, има положителен ефект ( е не стават чудеса :)