Помощ за bootloader и root на android телефони

Започната от Bobi, 05 Август 2012 05:09:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Има ли някой във форума, който е на "ти" с андроид платформа ? Нуждая се от помощ за отключване на bootloader и root-ване на един HTC Wildfire S и Samsung Galaxy Pro (B7510).  От няколко часа чета androidbg и xda форумите и докато за Wildfire S намерих инфо, че може да се направи през http://www.htcdev.com/, и мисля, че ще се справя и сам , то за самсунга няма почти никаква информация.
Ще съм благодарен, ако някой може да помогне с линкове, насоки или лично съдействие :).

Въпросните телефони имат доста ограничена вътрешна памет, която много ме дразни. Бърниках с една програма и чрез cmd успях да задам приложенията да се записват на външен носител. Проблемът е, че дори и така доста приложения не могат да се инсталират на sd картата, а други пък - дори и да успея да ги инсталирам, една част от самото приложение остава във вътрешната памет. Руутването ще ми позволи чрез Link2SD да инсталирам всички приложения на картата, дори и системни такива. Тънкият момент с гаранцията не е на дневен ред, понеже телефоните са купувани от Англия.


mirohristov

Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Иван Вълков

#2
По принцип щом в XDA не си намерил инфо едва ли ще намериш другаде. Виж за HTC има една тема за разширяване на вътрешната памет като споделяш част от SD картата Цък

п.п. ОХХХ сега видях че става въпрос за Wildfire S...... подведох се защото аз съм с по старата версия без S-то  ;). Като друг вариант мога да ти предложа има един двама човека от форумът, който се замиват точно с това срещу заплащане - мисля че беше от рода на 20 лева но зависи и от телефона. За Самсунгът внимавай че лесно се брикват. Ако си заинтересован драсни едно лично аз ще ти хвърля линковете.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

К.Методиев

#3
За root на самсунга опитай с http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?55751-Unlock-Root-2.2-up-to-2.3.0 приложението от тази тема, работи на доста телефони. Не съм съгласен, че лесно се брикват телефоните на самсунг де, моето галакси 2 съм го убивал доста пъти и винаги се съживява или с jig или направо с один.

За htc правилно си разбрал че става през htc dev.

Ето какво намерих за самсунга, но не си казал дали става въпрос за гингер или ицс, че това което давам е за гингер.

http://enzag.com/technology/android/how-to-root-samsung-galaxy-pro-b7510-gingerbread/

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Bobi

#4
Благодаря, колеги! Да споделя след доста четене днес какво се прави, може да помогне и на някой друг.
За WFS - става лесно, следвайки инструкциите тук : http://www.razzil.com/how-to-unlock-bootloader-and-root-htc-wildfire-s.html . Лошата новина е, че проблемът с паметта не се решава само с руутване. Нужно е разделяне на sd картата на дялове, както е казал Иван ( Иване, има и за Wildfire S в същия форум). Нататък е лесно с Link2SD.

Обаче Галаксито ще се окаже изпитание. Не е много разпространен модел и ще ми трябва да почета още. В блогът, който е посочил Didibao има упътване, обаче много хора реват, че са убили телефоните си. Я ми кажете, ако го убия, как се съживява :)


Bobi

Не, адаш. Това е друг телефон. Моят е Galaxy Pro B7510. Намерих няколко блога с описание, но преди да пристъпя към начинанието искам някой да ми каже какво се прави, ако го убия :D

К.Методиев

Съживяването става с Odin при всички самсунг телефони, друг е въпроса, че ако го го брикнеш стабилно ти е нужен jig.

Все пак ето малко полезно инфо за jig което съм описал тук, темата е за зануляване на брояча, но принципа е същия.
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?57030-%D0%97%D0%B0%D0%BD%D1%83%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%8F%D1%87-%D0%BF%D1%80%D0%B8-Galaxy-S2

Тук е описано как се работи с один, има линк към samfirmware.com от където може да си свалиш стков ром.
http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?56810-%D0%9A%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC-%D1%84%D0%BB%D0%B0%D1%88-%D1%81-ODIN-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F

Относно LInk2SD аз лично не съм доволен от нея поради факта, че кеша си остава в телефона и пак се пълни паметта му, но както и да е.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Bobi

Цитат на: DidiBao в 05 Август 2012 12:08:51
Ето какво намерих за самсунга, но не си казал дали става въпрос за гингер или ицс, че това което давам е за гингер.

http://enzag.com/technology/android/how-to-root-samsung-galaxy-pro-b7510-gingerbread/

Готово. Става много лесно, следвайки стъпките от линка. Вече си имам руутнат телефон. (happy)

Pyrhel

Цитат на: Bobi в 13 Август 2012 02:25:10
Вече си имам руутнат телефон. (happy)

И ся к'вооо... Като му кажеш "искам българско ястие" идва гола мацка, намазана с боб и люти чушки? :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


Bobi

Хахахахха, това беше доброоооооооооо! :D