Слагане на защитно фолио на предното стъкло - Фокус 2

Започната от saggy, 06 Юли 2022 15:47:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

saggy

Колеги, след поредния камък, който удари челното стъкло и направи малка дупка от 1-2мм в стъклото, реших, че трябва да взема някакво решение за проблема. Моето стъкло е с подгрев, има сензор за дъжд и светлина, и никак не ми се сменя. Колкото и да спазвам дистанция, ако скоростта е по-висока, камъчетата  летят с висока скорост и на дълго разстояние. Мисля да поставя защитно фолио, но имам няколко чуденки. Тъй като вече има няколко малки дупчици или по-скоро отлюпен най-горния слой на стъклото, дали фолиото ще залепне добре, без да се появяват балончета? Има ли смисъл преди слагане на фолиото стъклото да се полира, за да се загладят неравностите? Друго, което се замислих, е да се запълнят малките дупки с някакъв кит/паста, които визуално да премахнат дупките. И след това монтаж на фолио.
Ако някой има опит по темата, нека сподели мнение.
 


zz_stefanov

Мен ме притеснява как ще се държи сензорът за дъжд. Той работи като отчита промяната на пречупването на стъклото от попадналите водни капки. Не знам с фолиото дали няма да има объркване.
Някой ако е поставял да сподели. Другото е да се пробва с парче фолио само там.

saggy

Най-вероятно с качествено фолио няма проблеми за сензорите. Гледах един по-известен сервиз работи с llumar фолио и повече на нови и скъпи коли го слагат - аудита, бмв-та, все висок клас. А те имат сензори на предното стъкло и явно не прави проблем.

F Focus

Вчера слушах по радиото в колата реклама на фирма, която въстановявала дори спукани открай-до край стъкла(?!), избити люспи, и каквото още се сетиш по хАмериканска технология. Наострих уши да чуя коя аджеба е тази фирма, но точно тогава един тъпак ме засече ненадейно, разпсувах се и...
Потърси в нет-а.
Инак неоригинално стъкло с подгрев е от 600-700лв. и нагоре, но нямам понятие как биха работили датчиците с такова?
Нямаш ли КАСКО?

saggy

Каско имам, но дупките са много миниатюрни, за да минат по Каско според мен - те са шуплички от 1-2мм. Сега следя най-скорошната от тях дали няма да се разшири. Общо са 4 на различни места по стъклото, та се съмнявам да мога да обявя всичките, а и наистина не ми се сменя стъкло. Разпитах познати и приятели, и като цени за запълване на пукнатини е между 50-100лв, като 100лв е в реномиран сервиз, 50лв в гаражен сервиз - цена на детайл, т.е. за 4 ще ми излезне 200 или 400лв. Може и да има вариант за договаряне.
За фолио мисля следващата седмица да отида до два набелязани сервиза и да погледнат стъклото и да кажат дали е уместно да се сложи при наличните дефекти. Като вече цените за монтаж на фолио са от 200лв на детайл и нагоре.

Ozzie

Цитат на: F Focus в 08 Юли 2022 19:06:27Вчера слушах по радиото в колата реклама на фирма, която въстановявала дори спукани открай-до край стъкла(?!), избити люспи, и каквото още се сетиш по хАмериканска технология. Наострих уши да чуя коя аджеба е тази фирма, но точно тогава един тъпак ме засече ненадейно, разпсувах се и...
Фирмата е Glass Magic
Рекламата не е нова. Върти се по радиостанциите от доста време. Сигурно повече от година, като всички реклами тук.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Фолио върху повърхност с шупли неминуемо ще се сдобие с мехури на тези места. Имаше един образ, който поправя подобни шупли на място. Предлагаше и поправка на пукнатини. Казваш му адреса, той си идва с такъмите, прави каквото прави, плащаш и си готов. Преди няколко години вземаше около 50 кинта. Обаче при по-големите шупли все пак си личи, че е имало интервенция. Но ако ще се лепи фолио, мисля, че е добър вариант шуплите да се запълнят предварително.